× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Település hírei

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy 2022. 08. 05-én 10.00-14.00 közötti időszakban, teljes Algyő települést érintő gázszolgáltatási szünet lesz.

2022. július 22. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete iskolakezdési támogatást nyújt annak a tanköteles korú személynek, akinek az egy háztartásában élők egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át (85.500,- Ft).

2022. július 22. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein.

2022. július 21. | Gazdaság Bővebben

Új trénerrel készül a következő bajnokságra az Algyő SK: a megyei I. osztályban legutóbb 8. helyen végzett csapat irányítását a játékot abbahagyó Fülöp Tibor vette át.

2022. július 20. | Sport Bővebben

A hódmezővásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió szeptember óta foglalkozik balerinákkal Algyőn. A lányok tehetségüket és tudásukat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban mutatták be.

2022. július 19. | Sport Bővebben

Egy átlagos fiatal lány nem éppen átlagos mindennapjait éli Algyőn. Takács Adél mosolyogva mesél hobbijáról, az atlétikáról, szerényen megemlítve azokat a sikereket, amelyeket kemény munka árán ér el itthon és a nagyvilágban.

2022. július 18. | Sport Bővebben

Csütörtökön délután kettő óra környékén több hektáron kapott lángra a gaz és az avar Algyő külterületén – olvasható a katasztrófavédelem honlapján. Mint írják, a helyszínre a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a tűz oltását.

2022. július 18. | Rendőrség Bővebben

Hálaadó szentmisét mutatott be Fazakas Attila, a Csongrád-Csanád megyei Algyő plébánosa a Szent Anna-templomban június 3-án, miután részben sikerült megújítaniuk a templomot az elmúlt hónapokban. Az algyői egyházközség a magyar templomfelújítási program keretében nyert 15 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást a korszerűsítésre.

2022. július 15. | Egyház Bővebben

A foltvarrás napjainkban virágkorát éli. Legyen szó neszesszerekről, táskákról, lakástextíliáról vagy babakelengyéről, az ezzel a technikával alkotott dolgok igazán szemet gyönyörködtetőek. Azonban, ahogy minden kézműves technikánál, ebben az esetben is érdemes elsajátítani az alapokat. Ebben segít évről-évre Szente Györgyi az alkotni vágyóknak...

2022. július 14. | Kultúra Bővebben

Az algyői általános iskolában 1955-ben végzett diákok – immár nagyapa és dédapa korban – két év kényszer kihagyás, azaz a pandémia után június 4-én megtartották a 67 éves találkozójukat.

2022. július 13. | Napjaink Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. július 18. napjától 2022. augusztus 21. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. július 13. | Önkormányzat Bővebben

A pandémia után újraindult Búzavirág Asszonykórus új névvel – Algyői Búzakalász Dalkör – és új tagokkal ismét eredményesen vett részt az országos megmérettetésen. Arany minősítést kaptak a „Betyárdalok, pásztordalok” összeállításukra.

2022. július 11. | Kultúra Bővebben

Lelkesen készültünk május utolsó hetére, hiszen a gyermekhét programjait a két nagycsoport búcsúztatásával zártuk. De nézzük csak mi minden történt a héten!

2022. július 07. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 7. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására,  2022. augusztus 15-től.

2022. július 06. | Önkormányzat Bővebben

Drágul a közétkeztetés, a gondozási és egyéb ellátási díjak, továbbá Rákóczi-telepen a vízszolgáltatás is – ezekről döntött a képviselő-testület. Kezdődhet az új bölcsőde eszközeinek beszerzése is, igaz további önerőt kell ehhez biztosítania a településnek.

2022. július 06. | Önkormányzat Bővebben

 
×