× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Turisztikai látnivalók Algyőn

Látnivalók

Faluház
A kulturális és közösségi élet egyik központja. A közel ezer négyzetméteres Algyői Faluház közművelődési intézményt, melynek építéséhez a lakosság adományaival nagymértékben hozzájárult, 1995-ben avatták föl.
Szent Anna templom
A ma is álló templom - a barokk sisak kivételével - középkori eredetű. A templomot Szent Anna – a Szűzanya édesanyja – tiszteletére szentelték.
Erdei kilátó és pihenőhely
A kilátó 15 méter magasságú. Található még a területen védőház, erdei bútorok, padok és asztalok, tűzrakó helyek.
Továbbiak

Aktív pihenés, sport, szabadidő

Algyői Horgásztavak
Algyői Horgásztavak
Műjégpálya
Műjégpálya
Tisza-parti szabadstrand
A kialakított partszakaszon deszka-sétány, napernyők, strandröplabda pálya, elsősegélynyújtó hely, öltöző, tusoló, illemhely, valamint büfé és kerékpártároló biztosítja a nyugodt pihenést. A rendet és biztonságot úszómester felügyeli.
Továbbiak

Szállások

Levendula Hotel
Szívek szállodája az algyői Provence. A Levendula Hotel szállása Algyőn, Szegedtől 11 km-re várja vendégeit.
Gyevitur apartman
Gyevitur apartman
Éden apartman
Az Éden apartman kényelmes tágas szobákat kínál vendégei részére Algyőn központi elhelyezkedéssel, csendes, nyugodt környezetben. Szeged belvárosától mindössze 9 km-re.
Továbbiak

Vendéglátás, gasztronómia

Levendula Étterem
A Levendula Étteremben elsődleges szempontnak számít, hogy minőségi, friss és helyi alapanyagokból készüljenek el az ételek. Fontos, hogy az alapanyagok ellenőrzöttek legyenek, szezonális és ne utaztatott termékekből készüljenek.
Algyői Halászcsárda
Algyő, Vásárhelyi u. 53. Tel.: 62/267-020, 267-383
Vámos Cukrászda
Az édes élethez egy jó sütemény is dukál, lehet ez krémes, gyümölcsös, csokis vagy marcipános.A cukrászdában megtalálhatja kedvencét vagy akár különlegességeket is kóstolhat. Kínálnak édes és sós aprósüteményeket, miniréteseket, hassékat.
Továbbiak
 
×