× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

„Itt a búcsúnap, indul a csapat…”

|
2022. július 07. | Oktatás

Lelkesen készültünk május utolsó hetére, hiszen a gyermekhét programjait a két nagycsoport búcsúztatásával zártuk. De nézzük csak mi minden történt a héten!

Hétfőn reggel minden dajka és óvónő az udvaron sürgött-forgott, hogy mire 10 óra lesz elkészüljenek a népi fajátszóház helyszínei. Volt itt fakörhinta, lepénysütögető, labirintus, a gyerekek izgatottan tízóraiztak, alig győzték kivárni, hogy kint lehessenek. Meglepetésként kapott mindenki egy falapocskát, hogy azon gyűjtse a helyszínek pecsétjeit. Gyorsan eltelt a délelőtt, mindenki elfáradt, a finom ebéd elfogyasztására senkit sem kellett biztatni. Mi mindannyian már a keddi napon gondolkodtunk, hogy hol legyen a néptánc évzáró.

Előkészítettük a táncos ruhákat, megérkezett Gábor bácsi, indulhatott a Táncház. Tapasztalatuk, hogy a gyerekek szeretnek járni a néptánc foglalkozásokra. A program célját elértük, hiszen a gyerekek megismerkedtek népi játékokkal, megszerették a népzenét, élvezték a foglalkozásokat, érzik a zene lüktetését, ritmusát. Sokat játszottak, személyiségük formálódott a zene, a játék, a népi kultúra és a közösség erejével.

Szerdán meglepetéssel készültek a középső csoportosok a nagyoknak. A bagoly csoport köszöntője, a margaréták vidám, pöttyös labdával koreografált műsora, a pillangók gitárkísérettel előadott dalai színesítették a délelőttöt. Örömmel fogadták a Macik, a Sünik a kis meglepetés ajándékokat. Meghatódva nézték a műsort, hiszen ez nekik szólt, most ők voltak a nézők, akiket ünnepeltünk.

20220707-ovi_suni.jpeg (227 KB)Ez a kis kedves búcsú előzte meg a másnapi, a tornaszobában megtartott óvodai évzárót. Mindkét csoport sajátos, egyéni arculatot mutatva ünnepelt a feldíszített tornaszobában. Ünneplőbe öltöztek a gyerekek, óvónők meghatódott szülők, felnőttek vették tudomásul, hogy lezárult egy szakasz, kezdődik egy új! Ezek a gyerekek ezután iskolások lesznek. Reméljük, ballagó batyujukba a szerencsét hozó kis ajándékok mellé bekerül majd ez a sok felejthetetlen élmény is.

Sok sikert, minden jót kívánunk a Süni, Maci nagycsoportosainknak elkövetkező iskolai évekre!
Ezután elkezdődött a nyári élet az óvodában, amelynek egyik programja hagyományaink szerint a nagycsoportosok számára az úszás, vízhez szoktatás. Ezúton is nagyon köszönjük az Algyői Borbála Fürdőnek ezt a lehetőséget.

20220707-ovi_kirandulas.jpg (585 KB)Végül elérkezett a várva várt kirándulás Csongrádra, a Bokros-tanyára, a „vadnyugat városába”, ahol sokféle tevékenység várta őket: például patkódobás, labirintus, hordólovaglás, aranymosás, lovaskocsikázás. A nap végén a házigazdák vidám műsorral búcsúztak el a gyerekektől.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×