× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

„Itt a búcsúnap, indul a csapat…”

|
2022. július 07. | Oktatás

Lelkesen készültünk május utolsó hetére, hiszen a gyermekhét programjait a két nagycsoport búcsúztatásával zártuk. De nézzük csak mi minden történt a héten!

Hétfőn reggel minden dajka és óvónő az udvaron sürgött-forgott, hogy mire 10 óra lesz elkészüljenek a népi fajátszóház helyszínei. Volt itt fakörhinta, lepénysütögető, labirintus, a gyerekek izgatottan tízóraiztak, alig győzték kivárni, hogy kint lehessenek. Meglepetésként kapott mindenki egy falapocskát, hogy azon gyűjtse a helyszínek pecsétjeit. Gyorsan eltelt a délelőtt, mindenki elfáradt, a finom ebéd elfogyasztására senkit sem kellett biztatni. Mi mindannyian már a keddi napon gondolkodtunk, hogy hol legyen a néptánc évzáró.

Előkészítettük a táncos ruhákat, megérkezett Gábor bácsi, indulhatott a Táncház. Tapasztalatuk, hogy a gyerekek szeretnek járni a néptánc foglalkozásokra. A program célját elértük, hiszen a gyerekek megismerkedtek népi játékokkal, megszerették a népzenét, élvezték a foglalkozásokat, érzik a zene lüktetését, ritmusát. Sokat játszottak, személyiségük formálódott a zene, a játék, a népi kultúra és a közösség erejével.

Szerdán meglepetéssel készültek a középső csoportosok a nagyoknak. A bagoly csoport köszöntője, a margaréták vidám, pöttyös labdával koreografált műsora, a pillangók gitárkísérettel előadott dalai színesítették a délelőttöt. Örömmel fogadták a Macik, a Sünik a kis meglepetés ajándékokat. Meghatódva nézték a műsort, hiszen ez nekik szólt, most ők voltak a nézők, akiket ünnepeltünk.

20220707-ovi_suni.jpeg (227 KB)Ez a kis kedves búcsú előzte meg a másnapi, a tornaszobában megtartott óvodai évzárót. Mindkét csoport sajátos, egyéni arculatot mutatva ünnepelt a feldíszített tornaszobában. Ünneplőbe öltöztek a gyerekek, óvónők meghatódott szülők, felnőttek vették tudomásul, hogy lezárult egy szakasz, kezdődik egy új! Ezek a gyerekek ezután iskolások lesznek. Reméljük, ballagó batyujukba a szerencsét hozó kis ajándékok mellé bekerül majd ez a sok felejthetetlen élmény is.

Sok sikert, minden jót kívánunk a Süni, Maci nagycsoportosainknak elkövetkező iskolai évekre!
Ezután elkezdődött a nyári élet az óvodában, amelynek egyik programja hagyományaink szerint a nagycsoportosok számára az úszás, vízhez szoktatás. Ezúton is nagyon köszönjük az Algyői Borbála Fürdőnek ezt a lehetőséget.

20220707-ovi_kirandulas.jpg (585 KB)Végül elérkezett a várva várt kirándulás Csongrádra, a Bokros-tanyára, a „vadnyugat városába”, ahol sokféle tevékenység várta őket: például patkódobás, labirintus, hordólovaglás, aranymosás, lovaskocsikázás. A nap végén a házigazdák vidám műsorral búcsúztak el a gyerekektől.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×