× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői sikerek a nagyvilágban

|
2022. július 18. | Sport

Egy átlagos fiatal lány nem éppen átlagos mindennapjait éli Algyőn. Takács Adél mosolyogva mesél hobbijáról, az atlétikáról, szerényen megemlítve azokat a sikereket, amelyeket kemény munka árán ér el itthon és a nagyvilágban.

Takács Adél heti hat napot edz az SZRSC színeiben Szabó Erzsébet edző szárnyai alatt. Egy-egy edzés 1-1,5 órát vesz igénybe, amely alkalmakkor 6-8 kilométert fut. A tanulás mellett ennyi edzést vállalni komoly feladat, de Adél megállja a helyét. Bár reggel elindul iskolába, ahol sportedzőnek tanul és este ér haza minden nap, mégis kitartóan és lelkiismeretesen csinálja.

A fiatal sportoló a T20-as kategóriába tartozik, mert kicsi kora óta tanulási nehézségekkel küzdött. 2018-ban kezdődő hosszas kivizsgálás és elemzés után került be a paraatléták közé. Az egyes kategóriákba való besorolás laboratóriumi mérések, orvosi kutatómunka alapján kidolgozott, sportágspecifikus, nemzetközi standardokra épülő, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által szabályozott eljárás keretében történik. Ráadásul kétévente szigorú felülvizsgálaton esik át minden parasportoló. Adél általános iskolás kora óta ép versenyeken vett részt, így kipróbálhatta magát minden mezőnyben. Azt mondta, nincs különbség, hiszen a paraatléták között is erős a mezőny, és keményen meg kell dolgozni az eredményekért.

Idén tavasszal Adél a Tatai Olimpiai Központban eltöltött két hét edzőtáborral készült nyári versenyeire. Edzőtábor után a magyar paraatléta-válogatott csapat tagjaként május 2-a és 8-a között Olaszországban, Jesoloban Grand Prix versenyen vett részt és T20 kategóriában 100 méteres síkfutásban 1. helyezést, távolugrásban pedig 3. helyezést ért el.

2022. június 9-én és 10-én Párizsba utazhatott a World Para Athletics Grand Prix Handisport Open Paris 2022 elnevezésű atlétikai versenyre, hiszen bekerült abba a 15 főbe, akik részt vehettek a versenyen Magyarországról. Adél itt is kiválóan szerepelt a magyar paralimpiai csapattal, hiszen távolugrásban 6. helyezést, 400 méteres síkfutásban pedig 8. helyezést ért el.

A külföldi versenyről megérkezve már másnap, Szolnokon a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Országos válogató atlétikai versenyén indult, ahol 100 méteres síkfutásban és távolugrásban is 1. helyezést ért el. A munka nem áll meg, hiszen hamarosan Csehországba utazik speciális versenyre. Szeptembertől pedig kezdődik az alapozás.

Adél távja a 100 méteres síkfutás és a távolugrás, de egyre jobb 400 méteren is. Mindig törekszik a jobb időeredmények elérésére, az motiválja, hogy egyre jobb legyen. Példaképei Baji Balázs és Ekler Luca. Azért dolgozik, hogy olimpián is képviselhesse hazáját.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×