× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A megújult templomért adtak hálát Algyőn

|
2022. július 15. | Egyház

Hálaadó szentmisét mutatott be Fazakas Attila, a Csongrád-Csanád megyei Algyő plébánosa a Szent Anna-templomban június 3-án, miután részben sikerült megújítaniuk a templomot az elmúlt hónapokban. Az algyői egyházközség a magyar templomfelújítási program keretében nyert 15 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást a korszerűsítésre.

A lelkipásztor prédikációjában kiemelte, nincs szebb dolog annál, mint Isten házát még szebbé tenni, vagyis azt a házat, ahol találkozni tudunk a Jóistennel, ahol megkeresztelik a gyermekeket, ahol szeretteinkért szentmisét mutatnak be, és ahol a templom csendje megnyugvást ad számunkra.

Nagyon fontos, hogy milyen környezetben tudjuk ezt megtenni. Igényes környezetet kell teremtenünk, mert ez segít abban, hogy a saját lelkünket közelebb tudjuk vinni Istenhez – fogalmazott Fazakas Attila, aki a szentmisén köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek megszépíteni a templomot.

20220715-mise-2.jpg (615 KB)A felújítási munkálatok során az épület Tisza felőli része speciális szellőzővakolatot és új festést kapott, megvalósult a csatornarendszer cseréje, felújították a bejárati ajtót, rendezték a templom körüli járdákat, a sekrestyét korszerű fűtéssel látták el, a belső térben kijavították a beázott falat, valamint a lábazat hibáit is orvosolták.

A kivitelezést végző vállalkozótól két ajándékot is kapott az egyházközség. A plébániát korszerű mosdóval látták el, míg a templomban a hívek évtizedes álmát váltották valóra: létrehozták a Boldogságos Szűz barlangját.

forrás: Magyar Kurír

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×