× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

67 éves osztálytalálkozó

|
2022. július 13. | Napjaink

Az algyői általános iskolában 1955-ben végzett diákok – immár nagyapa és dédapa korban – két év kényszer kihagyás, azaz a pandémia után június 4-én megtartották a 67 éves találkozójukat.

Az öregdiákok volt iskolájuk előtt üdvözölték egymást. Az egykor végzett 22 diákból 9-en, teljes létszámmal megjelentek. A rövid fehér iskolai látogatás után egyikük házánál, Algyőn a Kosárfonó utcában bográcsozás közben beszélgettek a legutóbbi találkozó óta történt eseményekről, majd felidézték a nyolc együtt töltött év emlékeit. Voltak vidám percek és kevésbé örömteli pillanatok. Az eltávozott tanáraik és osztálytársaik emlékét örökre szívükbe zárták. Megállapodtak abban, hogy lehetőségeikhez mérten továbbra is rendszeresen találkoznak.

A képen balról jobbra állnak: Török Ferenc, Kovács Jenő, Berta János, Gercsó Sándor, Molnár Béla, Pataki Mihály, Kormányos János, Boldizsár Dezső, Bús Balázs.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×