× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

SZENT ANNA TERASZ KIALAKÍTÁSA

Algyő Nagyközség Önkormányzata 10.999.997,- Ft támogatást nyert a VP6-19.2.1.-21-3-17 kódszámú – Déli Napfény Leader Egyesület – Helyi civil, sport és szabadidős szolgáltatások fejlesztése érdekében c. pályázaton belül.

Támogatási Okirat iratazonosítója: 3291996854
Projekt azonosító: 3266548882
Ügyfél-azonosító: 1005261662
Ügyfél: Algyő Nagyközség Önkormányzat

Kötelezettségvállalás összege (Ft) támogatási okirat alapján: 14.668.446
Tételek alapján számított támogatás összege (Ft): 10.999.997
Igényelt elszámolható összes kiadás értéke (Ft): 14.666.664
Igényelt bruttó támogatás értéke (Ft): 10.999.997
Saját forrás, önerő (Ft): 3.668.449
Támogatás mértéke: 75%

Projekt tervezett fizikai befejezése: 2022.06.01

Rövid összefoglalás a projektről

Az elmúlt években pályázati és önerős beruházások felhasználásával turisztikai, szabadidős és sport fejlesztések valósultak meg Algyő Nagyközség tiszai partszakaszán. Ennek egyik kiemelt helyszíne a Szent Anna kikötő. Kedvtelési és kishajó kikötésére alkalmas úszóművet telepítettünk, aminek kiszolgálására a partszakasz is felújításra került. Szintén pályázati forrás felhasználásával az ártérre vonatkozó szabályoknak megfelelően mobil konténer egységek felhasználásával büfé és kommunális egység került kialakításra. 

Ennek üzemeltetési tapasztalatai, valamint a kormányzati, és regionális turisztikai ajánlások alapján egyértelművé vált, hogy célszerű ennek a kikötőnek, és a vendéglátóipari egységnek a fejlesztése, bővítése, a kor elvárásainak és színvonalának megfelelő kialakítása. Ezért döntés született, hogy a már meglévő konténerek, valamint a korábban fa irodaépület beton lábazatának felhasználásával kerüljön egy tetőtéri, és egy földszinti kerthelység terasz kialakításra, a tájba illően berendezve. 

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása

A projekt keretében a területen már több éve meglévő beton lábazat tetején, illetve alatta kialakításra kerül két teraszszint, amelyet a szabad tér irányába további terasszal bővíthetünk. A tetőrészt a lábazat oldalához erősített, korláttal ellátott lépcsőn lehet megközelíteni. A tetőteraszt korlát veszi körül, és éjszakai megvilágítást szolgáló kandeláberek kerülnek felszerelésre.
A teraszok oldalt nyitott tetőrésszel összeköttetésre kerülnek a korábban telepített, már meglévő és üzemelő vendéglátó konténerrel. Az így kialakított fedett rész alatt étel és felszolgálást előkészítő terület lesz kialakítva. Minden alkatrész fémszerkezettel, rozsdamentes technológiával lesz kialakítva, és oldható kötéssel kerül felszerelésre. Ennek érdekében mobil eszközökként lettek megtervezve, és ennek megfelelően kerülnek legyártásra, beszerzésre és felszerelésre. Az oszlopok között végleges jellegű fal nem kerül kialakításra, mobil létesítmények lettek betervezve ideiglenes jelleggel.

Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága

A projekt tartalmának tervezése, a háttereinek, irányának meghatározása tapasztalati, üzemeltetési úton szerzett információk, valamint a turisztikai, rekreációs területek regionális és országos szintű szakmai szervezeteinek iránymutatásával készült. A projektet Algyő 01724/2 hrsz-on található Szent Anna kikötő területén, szolgáltatási színvonal emelése érdekében tervezzük megvalósítani. A projekt egyértelműen szolgálja a terület profilbővítését, szolgáltatási színvonalának emelését, amely nem csak helyi, hanem regionális érdekeket is szolgál.

További információ kérhető: Katona Máté katona.mate@algyo.hu , és +36 62 517517 elérhetőségen.

kapcsolódó anyagok:

kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó galéria: VP6-19.2.1.-21-3-17 (1 db kép)

×