× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Település hírei

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. Az egyik reggeli járaton Márki-Zay Péter és Molnár Áron polgármester is beutazott Szegedre.

2021. november 29. | Gazdaság Bővebben

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

2021. november 28. | Kultúra Bővebben

Október 16-án rendhagyó kiállítást nyílt az algyői Alkotóházban, ahol az Algyői Foltvarrók Körének és a Fürge Ujjak Műhelyének tagjai tárták a nagyérdemű elé az elmúlt időszakban készült alkotásaikat. A ház szebbnél szebb textil és fonal csodákkal telt meg, amelyek zömében a járványidőszak alatt készültek.

2021. november 27. | Kultúra Bővebben

A majoránna, a levendula, a kapor, a zsálya és a kakukkfű is terítéken volt az Algyői Tájházban. Ökohetet rendeztek október 18-tól a helyi iskola alsó tagozatosainak.

2021. november 26. | Oktatás Bővebben

A pécsi lakatfalak adták az ötletet a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Körének, hogy helyben is létrehozzanak egyet. Péntektől bárki felhelyezheti a szeretetet jelképező lakatját a könyvtár előtti korlátra.

2021. november 25. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a GYEVIÉP Algyői Településüzemeltetési és Fejlesztési NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2021. november 25. | Önkormányzat Bővebben

Az őszi utolsó fordulóból pótoltak egy meccset szerdán este, ahol az Algyő korán előnybe került. A második félidőben Molnár Krisztián szabálytalanságát követően büntetőből egalizált a Makó II. Már-már úgy tűnt, döntetlennel végződik a meccs, de a 92. percben az Algyő cserejátékosa, Kovács Milán eldöntötte a találkozót.

2021. november 25. | Sport Bővebben

1956 még élő és elhunyt hőseire emlékeztek október 23-án Algyőn is. A Szent Anna templomban ünnepi szentmisét mutattak be, amelyen a szabadság jegyében székely zászlót is szentelek. Ezután az emlékezők a Szent Anna téren koszorúztak, ahol ünnepi műsor is volt.

2021. november 24. | Egyház Bővebben

Kispesten a nyitott védekezés gyümölcseként nyertek a lányok, míg a férfiak meglepték a listavezetőt Törökszentmiklóson.

2021. november 24. | Sport Bővebben

Egy helyi művész, Bakos Eszter karikatúráiból nyílt tárlat a könyvtárban október 15-én. A megnyitón a karikaturista arról beszélt, hogy már egészen fiatalon festett és karikatúrákat készített, végül az utóbbi ragadta magával.

2021. november 23. | Kultúra Bővebben

Három korábban elhalasztott mérkőzést pótoltak be az elmúlt hétvégén a megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

2021. november 23. | Sport Bővebben

Új vezetőt keresnek a Gyeviép Nkft. élére, jövő márciustól pedig házhoz elindul a házhoz menő lomtalanítási rendszer – erről is szó volt a képviselő-testület októberi ülésén, amelyen a jövő évi fejlesztési koncepció első olvasatát is megtárgyalták.

2021. november 23. | Önkormányzat Bővebben

Tízpontosok csatájára utaztak a Ferencváros otthonába ahol hatgólos hátrányból nyertek a lányok.

2021. november 18. | Sport Bővebben

 
×