× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kecskeméten járt az Algyői Foltvarró Kör

|
2012. június 18. | Kultúra

Idén második alkalommal látogattunk el a Kecskeméti Regionális Foltvarró Kiállításra és Találkozóra. Nagy sajnálatunkra ez alkalommal az Algyői Falunapokra esett ez a találkozó. Így kénytelenek voltunk megosztani a csapatot. Csoportunk egy része helytállt a Szabadidő Központban. Hálás köszönet ezért nekik. A csoport másik része pedig ellátogatott a kecskeméti kiállításra.

Ezúttal a Pegazus Transzfer jóvoltából kényelmesen, gyorsan odaértünk. A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban gyűlt össze a népes foltvarró sereg. Sokan érkeztek a délalföldi városokból és voltak, akik határon túlról is ideutaztak.

Belépve a találkozó helyszínére, a nagy nyüzsgéstől szinte megszédültünk. Több száz lány, asszony, idősebb, fiatalabb beszélgetett az aulában. A regisztrációs pultnál a helyi foltos lányok sok szeretettel fogadtak bennünket. A bejelentkezést követően megtekintettük az emeleten berendezett kiállítást. Szebbnél szebb, igényesen kivitelezett, ötletes alkotást vehettünk szemügyre. Láttunk hatalmas ágytakarókat, aprólékosan kidolgozott faliképeket, gyönyörű táskákat és egyéb textilből, foltvarrással készített apróságokat.

Helyet kaptak ezen a rendezvényen a foltvarrással kapcsolatos termékeket forgalmazó kereskedők is. Itt kedvünkre válogathattunk a bőséges árukínálatból, gyönyörű méterárut, rövidárut, foltvarrós kellékeket csodálhattunk meg.

Miután mindegyikünk átböngészte a gazdag kínálatot, visszatértünk a helyünkre. A kecskeméti foltosok süteménnyel, szendviccsel, innivalóval kedveskedtek az idelátogatónak. A kis pihenő után körbejártunk és megcsodáltuk a többiek foltvarrással készült tárgyait. Ötletet merítve a következő találkozóig. Nagy meglepetésünkre egy fiatalember bámulatos alkotásait csodálhattuk meg, aki néhány hónapja kezdett a foltvarrással foglalkozni.

A programot színesítette, hogy aki elhozta a saját maga készített foltvarrott alkotását, be is mutathatta, mesélhetett a készítéséről. A csoportunk egy újabb technikát tanult a kiállítást megelőzően. Ugyan nem beszéltük meg, szinte mindegyikünk elkészítette a maga kis hullám szövött táskáját. Ezeket nagy büszkeséggel be is mutattuk.

Még egy utolsó kört tettünk a vásáron, megszemléltük a tömérdek mennyiségű textilt. Nagy szívfájdalommal hagytuk ott a sok méterárút, gyönyörű cérnákat. Elbúcsúztunk az új és régi foltos ismerősöktől.

Jövőre újra szeretnénk ellátogatni teljes létszámmal erre a jeles foltvarrós rendezvényre.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×