× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hosszú idő után átadásra került Algyő új kültéri medencéje

|
2023. május 16. | Sport

Hosszas várakozás után április 28-án átadták a település új, 33-szor 25 méteres szabvány méretű kültéri medencéje. A próbaüzem után a közönség a nyár elején csobbanhat a vízben.

A medence átadásával tulajdonképpen két projekt zárul majd le a próbaüzem után. Nem csak a 33-szor 25 méteres medence átadása, hanem az új termálkút bekötése is megtörtént. 2018 és 2023 között sok probléma és késleltető tényezőbe futott bele ez a beruházás. A koronavírus-járvány csak az egyik hátráltató tényező volt, azon felül a mostani ukrajnai háború miatti változások is nehezítették a projekt befejezését. „Úgy gondolom, nagyon bölcsen tettük, hogy kivártuk mindennek a végét” – mondta avató beszédében Molnár Áron polgármester.

Az akkori képviselő-testületben még 2012-ben fogalmazódott meg egy új kültéri medence igénye. Anno saját erőből szerették volna megvalósítani a projektet, de ez végül nem történt meg. A mostani medence TAO támogatásokból épülhetett meg a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával. Csaknem 600 millió forintnyi TAO támogatást ellett az algyői önkormányzatnak összeszednie, amelyhez sok segítséget nyújtott a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet (SZÚVTE).

Amennyiben a próbaüzem sikeres lesz, úgy a nyár elején át tudják majd adni a medencét a közönségnek. Ősszel sátor kerül majd fölé, így az őszi és a téli időszakban sátorfedéssel lehet majd a medencét használni.

Az ünnepségen részt vett Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke, aki elmondta, kiemelt fontosságúnak tartják a szövetségnél, hogy ne csak a nagyvárosok lehessenek a vizes sportok bázisai. „A magyar vizes sportoknak óriási hagyománya van, és ez nem lehet csak a nagy városok kiváltsága. A fiataloknak elérhetővé kell tenni ezt a sportolási lehetőséget is” – jelentette ki.

Reméljük, Algyőn is otthonra talál egy újabb sportág és a hamarosan birtokba vett medencében algyői fiatalok dobhatják a labdát!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×