× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hosszú idő után átadásra került Algyő új kültéri medencéje

|
2023. május 16. | Sport

Hosszas várakozás után április 28-án átadták a település új, 33-szor 25 méteres szabvány méretű kültéri medencéje. A próbaüzem után a közönség a nyár elején csobbanhat a vízben.

A medence átadásával tulajdonképpen két projekt zárul majd le a próbaüzem után. Nem csak a 33-szor 25 méteres medence átadása, hanem az új termálkút bekötése is megtörtént. 2018 és 2023 között sok probléma és késleltető tényezőbe futott bele ez a beruházás. A koronavírus-járvány csak az egyik hátráltató tényező volt, azon felül a mostani ukrajnai háború miatti változások is nehezítették a projekt befejezését. „Úgy gondolom, nagyon bölcsen tettük, hogy kivártuk mindennek a végét” – mondta avató beszédében Molnár Áron polgármester.

Az akkori képviselő-testületben még 2012-ben fogalmazódott meg egy új kültéri medence igénye. Anno saját erőből szerették volna megvalósítani a projektet, de ez végül nem történt meg. A mostani medence TAO támogatásokból épülhetett meg a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával. Csaknem 600 millió forintnyi TAO támogatást ellett az algyői önkormányzatnak összeszednie, amelyhez sok segítséget nyújtott a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet (SZÚVTE).

Amennyiben a próbaüzem sikeres lesz, úgy a nyár elején át tudják majd adni a medencét a közönségnek. Ősszel sátor kerül majd fölé, így az őszi és a téli időszakban sátorfedéssel lehet majd a medencét használni.

Az ünnepségen részt vett Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke, aki elmondta, kiemelt fontosságúnak tartják a szövetségnél, hogy ne csak a nagyvárosok lehessenek a vizes sportok bázisai. „A magyar vizes sportoknak óriási hagyománya van, és ez nem lehet csak a nagy városok kiváltsága. A fiataloknak elérhetővé kell tenni ezt a sportolási lehetőséget is” – jelentette ki.

Reméljük, Algyőn is otthonra talál egy újabb sportág és a hamarosan birtokba vett medencében algyői fiatalok dobhatják a labdát!

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×