× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hosszú idő után átadásra került Algyő új kültéri medencéje

|
2023. május 16. | Sport

Hosszas várakozás után április 28-án átadták a település új, 33-szor 25 méteres szabvány méretű kültéri medencéje. A próbaüzem után a közönség a nyár elején csobbanhat a vízben.

A medence átadásával tulajdonképpen két projekt zárul majd le a próbaüzem után. Nem csak a 33-szor 25 méteres medence átadása, hanem az új termálkút bekötése is megtörtént. 2018 és 2023 között sok probléma és késleltető tényezőbe futott bele ez a beruházás. A koronavírus-járvány csak az egyik hátráltató tényező volt, azon felül a mostani ukrajnai háború miatti változások is nehezítették a projekt befejezését. „Úgy gondolom, nagyon bölcsen tettük, hogy kivártuk mindennek a végét” – mondta avató beszédében Molnár Áron polgármester.

Az akkori képviselő-testületben még 2012-ben fogalmazódott meg egy új kültéri medence igénye. Anno saját erőből szerették volna megvalósítani a projektet, de ez végül nem történt meg. A mostani medence TAO támogatásokból épülhetett meg a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával. Csaknem 600 millió forintnyi TAO támogatást ellett az algyői önkormányzatnak összeszednie, amelyhez sok segítséget nyújtott a Szegedi Úszó és Vízilabda Tömegsport Egylet (SZÚVTE).

Amennyiben a próbaüzem sikeres lesz, úgy a nyár elején át tudják majd adni a medencét a közönségnek. Ősszel sátor kerül majd fölé, így az őszi és a téli időszakban sátorfedéssel lehet majd a medencét használni.

Az ünnepségen részt vett Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke, aki elmondta, kiemelt fontosságúnak tartják a szövetségnél, hogy ne csak a nagyvárosok lehessenek a vizes sportok bázisai. „A magyar vizes sportoknak óriási hagyománya van, és ez nem lehet csak a nagy városok kiváltsága. A fiataloknak elérhetővé kell tenni ezt a sportolási lehetőséget is” – jelentette ki.

Reméljük, Algyőn is otthonra talál egy újabb sportág és a hamarosan birtokba vett medencében algyői fiatalok dobhatják a labdát!

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×