× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vucic bejelentése: vadonatúj kőolajvezetéket épít hazánk felé Szerbia

|
2022. október 14. | Gazdaság

Horvátország bebizonyította, hogy nem megbízható partner, ezért Szerbia olajvezetéket épít Magyarország felé – jelentette be vasárnap Alekszandar Vucsics szerb államfő. A vezeték a HVG cikke szerint Újvidéket és a Szeged melletti Algyőt kötné össze.

Vucsics elmondta, megállapodott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a vezeték építéséről, a szerb politikus szerint Szerbia nagyon jó árat kapott az Oroszország felől érkező kőolajra és részben ezért is döntött Belgrád a kőolajforrások diverzifikálásáról. 

Vucsics azt is közölte, hogy Szerbia Észak-Makedónia felé is épít vezetéket és ott az albániai Durres kikötőjéig szeretne eljutni.

„Szerbiának hosszú évekig csak egyetlen egy kőolajvezetéke volt, ez Horvátország felől Magyarország felé ment tovább. Komoly energetikai beruházásokra van szükségünk az áramhálózat és az olajipar területén” – magyarázta Vucsics.

A mintegy 130 kilométeres vezeték két év alatt épülne meg, és mintegy 100 millió euróba kerülne.

forrás: szeged365.hu (Kisházi Sándor)

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×