× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vucic bejelentése: vadonatúj kőolajvezetéket épít hazánk felé Szerbia

|
2022. október 14. | Gazdaság

Horvátország bebizonyította, hogy nem megbízható partner, ezért Szerbia olajvezetéket épít Magyarország felé – jelentette be vasárnap Alekszandar Vucsics szerb államfő. A vezeték a HVG cikke szerint Újvidéket és a Szeged melletti Algyőt kötné össze.

Vucsics elmondta, megállapodott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a vezeték építéséről, a szerb politikus szerint Szerbia nagyon jó árat kapott az Oroszország felől érkező kőolajra és részben ezért is döntött Belgrád a kőolajforrások diverzifikálásáról. 

Vucsics azt is közölte, hogy Szerbia Észak-Makedónia felé is épít vezetéket és ott az albániai Durres kikötőjéig szeretne eljutni.

„Szerbiának hosszú évekig csak egyetlen egy kőolajvezetéke volt, ez Horvátország felől Magyarország felé ment tovább. Komoly energetikai beruházásokra van szükségünk az áramhálózat és az olajipar területén” – magyarázta Vucsics.

A mintegy 130 kilométeres vezeték két év alatt épülne meg, és mintegy 100 millió euróba kerülne.

forrás: szeged365.hu (Kisházi Sándor)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×