× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

"Vállalkozásbarát önkormányzat, önkormányzatbarát vállalkozás"

|
2015. február 06. | Gazdaság
A Térségi Klaszterek Szövetségének meghívására mintegy 45 vállalkozó vett részt, az algyői Levendula Hotelben megrendezett gazdaságélénkítő megbeszélésen. A rendezvény célja a megyei és az algyői önkormányzat területfejlesztési, gazdaságfejlesztési stratégiájának megismerése, vállalkozóbarát önkormányzat és önkormányzatbarát vállalkozói réteg kialakulásának támogatása volt. 

Vendégek: Kakas Béla – Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Molnár Áron, Algyő Nagyközség polgármestere, Pongrácz Tamás – Széchényi Programiroda, Szervező: Dr. Füzesy István – Térségi Klaszterek Szövetségének elnöke

Mintegy 45 fő gyűlt össze az algyői Levendula Hotel konferenciatermében tartott vállalkozói konferencián csütörtök délután. A megbeszélésen részt vett Huzsár Ervin, Magyarkanizsa alpolgármestere is. Dr. Füzesy István klaszterelnök köszöntőjében kiemelte az együttműködés fontosságát, amely ezzel a rendezvénnyel el is indult az önkormányzat és a kamarák, térségi vállalkozások között. Hangsúlyozta, hogy közös cél az ipari termelés, a tőkevonzó képesség, a foglalkoztatás növelése, a határon átnyúló gazdasági együttműködések fejlesztése és az élhető környezet megteremtése.

Kakas Béla - Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke - szerint az innovatív, menedzser szemléletű gondolkodás elengedhetetlen egy település fejlődéséhez. A megyei közgyűlés feladata koordinálni azokat a régiós beruházásokat, amelyek mintegy 60 település fejlesztési koncepcióját ölelik fel. A jelenlévők megtudhatták, összesen több tíz milliárd forint áll majd rendelkezésre az integrált területi projektek (ITP) finanszírozására, amelyre Algyő is számos pályázatot kíván benyújtani.

Molnár Áron - Algyő Nagyközség polgármestere - elmondta, hogy a rendezvény célja az Algyőn működő vállalkozások és az önkormányzat közötti együttműködés erősítése, a munkahelyteremtés támogatása. Jelenleg közel 400 vállalkozás működik Algyő közigazgatási területén. A Vállalkozói Klaszter, a kerekasztal beszélgetések és fórumok megfelelő párbeszédet generálnak az önkormányzat és a helyi vállalkozók között, amely jó együttműködési alap a jövőre.

Polgármester úr kiemelt néhányat a tervezett 2015-ös fejlesztések közül, melyek megvalósításába várhatóan bekapcsolódnak majd a helyi vállalkozók is. Ilyen például egy kerékpártároló építése a Téglás utcai körforgalomnál, a Borbála fürdő szauna kapacitásának növelése, járdafelújítások, a csapadékvíz elvezető rendszer karbantartása, további útfelújítások, az óvoda bővítésének tervezése, és a közvilágítás fejlesztése.

Pongrácz Tamás - Széchényi Programiroda - elmondta, hogy jelenleg a Széchényi operatív programok finanszírozásának kidolgozása még várat magára, valószínűleg március végére már be tudnak számolni az új pályázatokról és a pályázatok benyújtásának feltételeiről. Addig is kiemelten kell kezelni a munkahelyteremtő támogatásokat. Már eddig is kedvezményekben, vissza nem térítendő támogatásokban részesültek azok a vállalkozások, akik vállalták, hogy három évig foglalkoztatnak új munkatársakat. Ezt a kört bővíteni kell a feltételek átgondolásával. Annak érdekében, hogy a feltérképezzék a helyi vállalkozók igényeit, egy adatbázis létrehozását szorgalmazza.

Dr. Füzesy István klaszterelnök, mint szervező sikeresnek értékelte az összejövetelt, elmondta, hogy továbbra is elsődleges cél a folyamatos együttműködést a vállalkozások, az önkormányzat, és más gazdaságot befolyásoló szereplők között, amely így biztosíthatja a település eredményes fejlődést.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×