× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Útlezárással indul a 47-es felújítása

|
2015. március 16. | Gazdaság
Hétfő reggelre zárták le a 47-es út Algyő és Szeged közötti szakaszának egyik pályáját. A 2 milliárdos beruházás már most több éves csúszásban van.

Sávlezárással, sebesség- és forgalomkorlátozással indult hétfő reggel a 47-es út Algyő és Szeged közötti szakaszának a felújítása. Az M43-as autópálya csomóponttól a MOL körforgalmon át a 215-ös kilométerig lezárták a Szeged felé vezető sávot.

A 60 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett egy pályán, egymással szemben haladhatnak az autósok. A kerékpárosokat kitiltották a 47-es ezen szakaszáról.

A beruházás évek óta húzódott. 2013 őszén azt írtuk, változó vastagságban 10,5-17,5 centiméter vastag aszfaltot kap, emellett 10 új tömegközlekedési megálló is épül. Az utat, a Tisza-híd és Hódmezővásárhely közötti szakaszhoz hasonlóan, korláttal választják ketté. Az algyői bekötőúthoz közel új, kétsávos körforgalom is épül, ezzel együtt felújítják a bekötő utat is.

Kétsávossá alakítják a MOL körforgalmat, és tengelysúlymérő helyet is építenek a 47-esen. Újdonság, hogy közvilágítással látják el az út Szeged előtti szakaszát, mégpedig az autópálya-csomópont és a városhatár között. Az algyőiek örömére Bácska és a Kőfal utcák környezetében zajvédő falat húznak fel.

Az út felújítása időszerű, naponta 8000 személygépkocsi, és több mint 3300 teherautó használja a másodrendű főutat. Az Algyő és Szeged közötti szakasz kis túlzással csak a belső sávban járható, ugyanis a külső sávot megették a teherautók, a kocsik mintha vasúti sínen zötykölődnének. Az átépítés sokat váratott magára, a 47-es felújítását a 2007-2013-as uniós költségvetésből lehívott forrásból tervezték.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×