× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra lesz Algyőn bankautomata, miután a Takarékbank kivonult onnan

|
2023. április 06. | Gazdaság

Mint azt korábban mi is megírtuk, tavaly év végével a Takarékbank számos falusi fiókját megszüntette. A Szegedtől tíz kilométerre lévő Algyőről még ATM is elment. „Azt hittem, elbír egy 5300 fős település legalább egy ATM-et, de úgy tűnik, tévedtem” – mesélte akkor a Szegedernek Molnár Áron független polgármester, akit szintén megdöbbentett a helyi fiók bezárása. A faluban ezzel nem maradt sem ügyintézésre, sem pénzfelvételre lehetőség.

A Délmagyarország most azt írja, Molnár Áronék a Takarékbank mellett az önkormányzat számla­vezető pénzintézetét is felkeresték, szerették volna elérni, hogy ATM-et telepítsenek a nagyközségbe. Azt a választ kapták erre, hogy ezért a lehetőségért egyetlen pénzintézet sem kapkod majd, hiszen a bankautomaták üzemeltetése veszteséges, tehát a telepítési és a fenntartási költségekhez is hozzájárulást várnak el a bankok. 

Később a K&H kereste fel a települést azzal, hogy 25 új ügyfél esetén megkezdik az ATM létesítését. Erre toborzókampány is volt Algyőn, ám a márciusi testületi ülésen elhangzott, egyelőre nem jött össze elegendő számú ügyfél. A lap azt írja viszont, hogy időközben a Raiffeisen is bejelentkezett, akik már telepítik is az algyői Faluháznál az új bank­automatát.

A berendezés egyelőre csupán kifizetőautomata, vagyis pénzt lehet felvenni, ám lehetséges, hogy a későbbiekben átalakítják, hogy befizetésekre is használható legyen.

forrás: szegeder.hu (Legény Dániel)

1680693512_5f5dfce828ff1e8621a6.jpg (196 KB)

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×