× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újabb testvértelepülésünk lehet

|
2021. augusztus 21. | Önkormányzat

Ezúttal a 230 kilométerrel odébb fekvő Székelyhíd válhat Algyő testvérévé. A polgármesterek már egyetértettek a kapcsolat magasabb szintre emelésében, most a képviselők döntenek erről. Molnár Áron polgármester július végi látogatása után augusztus végén ismét a romániai városba megy.

Bár egy romániai községgel, Újvárral már testvértelepülési kapcsolatban áll Algyő, most újabb gyümölcsöző kapcsolat veheti kezdetét, ugyanis Molnár Áron polgármester a Bihar megyei Székelyhíd településvezetőjével, Béres Csabával egyeztetett a közelmúltban.

Molnár Áron elmondta, baráti és egyben informális megbeszélésen vett részt, amely úgy zárult, hogy mindenképp testvértelepüléssé szeretne válni Algyő, és az attól 230 kilométerre fekvő Székelyhíd. Hozzátette, most a helyi képviselő-testületek elé terjesztik a kezdeményezést, és ha az támogatást nyer, akkor hivatalossá teszik a kapcsolatot.

A polgármester szerint számos területen tudná egymást támogatni a két település, valamint közös táborokat és kulturális eseményeket is szervezetnek a jövőben, ugyanis sok hasonlóság van Algyő és Székelyhíd között.

Beszámolt arról is, hogy augusztus végén ismét a romániai városba látogat, ugyanis meghívást kapott a felújított színház átadójára, ahová képviselőtársait is magával hívja majd. Molnár Áron jelezte, nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy Algyő testvértelepülésein sok magyar éljen. Ez Székelyhíd esetében adott, ugyanis szinte színtiszta magyarlakta város, ami híres például az érmelléki történelmi, régészeti és néprajzi gyűjteményéről, a Turul-szobráról, valamint a borospincéiről is, amelyeknek gyakori vendége volt Ady Endre is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×