× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új pálya, új sportág

|
2021. február 26. | Sport

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

– Milyen edzések zajlanak jelenleg a jégpályán?
– Jelenleg az óvodásokat oktatjuk, tanítjuk korcsolyázni, mint a jövő nemzedékét és természetesen a jégkorongcsapat fiataljait is. Tehát korcsolyaoktatás és jégkorongedzések zajlanak a pályán.

– Hogyan épül fel a gyakorlatban egy jégkorongedzés?
– Hasonlóan a többi sportághoz, bemelegítés, erőnlét, technikafejlesztés, taktikai elemek gyakorlása, egyéni képzés. A kisebbeknél nagy hangsúlyt kell fektetni a korcsolyázás elsajátítására, hiszen ez adja jégkorong alapját. Az egyéni képzés pedig azt jelenti, hogy a bot technikát, a korcsolyázás technikáját javítjuk. Ilyenkor több idő jut a gyakorlásra és a hibák feltárására.

– Milyen korosztály érintett az utánpótlásban?
– Algyőn jelenleg a 6-12 éves korú csapataink edzenek. Az edzéseink 60 percesek, ők is ennyi ideig vannak a jégen edzésnapokon. Hetente 4 vagy 6 alkalommal, szóval zajlik a munka.

– Lehet-e az edzésekhez csatlakozni?
– Igen, nyitottak vagyunk arra, hogy jöjjenek a gyerekek minél többen, de bizonyos feltételeknek meg kell felelni, például a korcsolyázó tudásnak, ha idősebbekről beszélünk. A picurkák bármikor csatlakozhatnak, mert abban a korcsoportban nem feltétel a korcsolyázótudás. Ha valakit érdekel ez a sport, akkor keresse edzőnket, Annus Dömét, aki segít az első lépések megtételében.

– A nyári hónapokban mi váltja fel a jeges edzéseket?
– Amikor nincs lehetőség jégre menni, akkor a szárazföldi edzéseket végzünk, és ilyenkor nyílik alkalom a pihenésre is. Ez azonban csak két hónap, utána ismét a jégé a főszerep és a megszokott rendben zajlanak az edzések.

– Mennyire számít segítségnek az új algyői pálya az edzések és a felkészülés szempontjából?
– Nagyon nagy segítség az algyői jégpálya, és terveink szerint egy igazi jégkorong bázissá fogja kinőni magát ez a létesítmény hamarosan. Mi mindent megteszünk ennek érdekében. Az algyői pálya plusz edzésekre és mérkőzésekre ad lehetőséget, illetve egyéb programokat és tornákat is szeretnénk itt szervezni. Ráadásul nem utolsó szempont, hogy új gyerekek ismerkedhetnek meg ezzel a sportággal.

– Van-e már algyői tagja a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának?
– Igen, van már algyői gyerkőcünk.

– Terveznek-e Algyőre meccseket hozni, amennyiben majd azt a vírushelyzet lehetővé teszi?
– Igen, már január végén is volt és természetesen szervezünk még Algyőre meccseket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×