× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új pálya, új sportág

|
2021. február 26. | Sport

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

– Milyen edzések zajlanak jelenleg a jégpályán?
– Jelenleg az óvodásokat oktatjuk, tanítjuk korcsolyázni, mint a jövő nemzedékét és természetesen a jégkorongcsapat fiataljait is. Tehát korcsolyaoktatás és jégkorongedzések zajlanak a pályán.

– Hogyan épül fel a gyakorlatban egy jégkorongedzés?
– Hasonlóan a többi sportághoz, bemelegítés, erőnlét, technikafejlesztés, taktikai elemek gyakorlása, egyéni képzés. A kisebbeknél nagy hangsúlyt kell fektetni a korcsolyázás elsajátítására, hiszen ez adja jégkorong alapját. Az egyéni képzés pedig azt jelenti, hogy a bot technikát, a korcsolyázás technikáját javítjuk. Ilyenkor több idő jut a gyakorlásra és a hibák feltárására.

– Milyen korosztály érintett az utánpótlásban?
– Algyőn jelenleg a 6-12 éves korú csapataink edzenek. Az edzéseink 60 percesek, ők is ennyi ideig vannak a jégen edzésnapokon. Hetente 4 vagy 6 alkalommal, szóval zajlik a munka.

– Lehet-e az edzésekhez csatlakozni?
– Igen, nyitottak vagyunk arra, hogy jöjjenek a gyerekek minél többen, de bizonyos feltételeknek meg kell felelni, például a korcsolyázó tudásnak, ha idősebbekről beszélünk. A picurkák bármikor csatlakozhatnak, mert abban a korcsoportban nem feltétel a korcsolyázótudás. Ha valakit érdekel ez a sport, akkor keresse edzőnket, Annus Dömét, aki segít az első lépések megtételében.

– A nyári hónapokban mi váltja fel a jeges edzéseket?
– Amikor nincs lehetőség jégre menni, akkor a szárazföldi edzéseket végzünk, és ilyenkor nyílik alkalom a pihenésre is. Ez azonban csak két hónap, utána ismét a jégé a főszerep és a megszokott rendben zajlanak az edzések.

– Mennyire számít segítségnek az új algyői pálya az edzések és a felkészülés szempontjából?
– Nagyon nagy segítség az algyői jégpálya, és terveink szerint egy igazi jégkorong bázissá fogja kinőni magát ez a létesítmény hamarosan. Mi mindent megteszünk ennek érdekében. Az algyői pálya plusz edzésekre és mérkőzésekre ad lehetőséget, illetve egyéb programokat és tornákat is szeretnénk itt szervezni. Ráadásul nem utolsó szempont, hogy új gyerekek ismerkedhetnek meg ezzel a sportággal.

– Van-e már algyői tagja a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának?
– Igen, van már algyői gyerkőcünk.

– Terveznek-e Algyőre meccseket hozni, amennyiben majd azt a vírushelyzet lehetővé teszi?
– Igen, már január végén is volt és természetesen szervezünk még Algyőre meccseket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×