× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új pálya, új sportág

|
2021. február 26. | Sport

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

– Milyen edzések zajlanak jelenleg a jégpályán?
– Jelenleg az óvodásokat oktatjuk, tanítjuk korcsolyázni, mint a jövő nemzedékét és természetesen a jégkorongcsapat fiataljait is. Tehát korcsolyaoktatás és jégkorongedzések zajlanak a pályán.

– Hogyan épül fel a gyakorlatban egy jégkorongedzés?
– Hasonlóan a többi sportághoz, bemelegítés, erőnlét, technikafejlesztés, taktikai elemek gyakorlása, egyéni képzés. A kisebbeknél nagy hangsúlyt kell fektetni a korcsolyázás elsajátítására, hiszen ez adja jégkorong alapját. Az egyéni képzés pedig azt jelenti, hogy a bot technikát, a korcsolyázás technikáját javítjuk. Ilyenkor több idő jut a gyakorlásra és a hibák feltárására.

– Milyen korosztály érintett az utánpótlásban?
– Algyőn jelenleg a 6-12 éves korú csapataink edzenek. Az edzéseink 60 percesek, ők is ennyi ideig vannak a jégen edzésnapokon. Hetente 4 vagy 6 alkalommal, szóval zajlik a munka.

– Lehet-e az edzésekhez csatlakozni?
– Igen, nyitottak vagyunk arra, hogy jöjjenek a gyerekek minél többen, de bizonyos feltételeknek meg kell felelni, például a korcsolyázó tudásnak, ha idősebbekről beszélünk. A picurkák bármikor csatlakozhatnak, mert abban a korcsoportban nem feltétel a korcsolyázótudás. Ha valakit érdekel ez a sport, akkor keresse edzőnket, Annus Dömét, aki segít az első lépések megtételében.

– A nyári hónapokban mi váltja fel a jeges edzéseket?
– Amikor nincs lehetőség jégre menni, akkor a szárazföldi edzéseket végzünk, és ilyenkor nyílik alkalom a pihenésre is. Ez azonban csak két hónap, utána ismét a jégé a főszerep és a megszokott rendben zajlanak az edzések.

– Mennyire számít segítségnek az új algyői pálya az edzések és a felkészülés szempontjából?
– Nagyon nagy segítség az algyői jégpálya, és terveink szerint egy igazi jégkorong bázissá fogja kinőni magát ez a létesítmény hamarosan. Mi mindent megteszünk ennek érdekében. Az algyői pálya plusz edzésekre és mérkőzésekre ad lehetőséget, illetve egyéb programokat és tornákat is szeretnénk itt szervezni. Ráadásul nem utolsó szempont, hogy új gyerekek ismerkedhetnek meg ezzel a sportággal.

– Van-e már algyői tagja a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának?
– Igen, van már algyői gyerkőcünk.

– Terveznek-e Algyőre meccseket hozni, amennyiben majd azt a vírushelyzet lehetővé teszi?
– Igen, már január végén is volt és természetesen szervezünk még Algyőre meccseket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×