× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új autóbusz menetrend kialakítása

|
2021. február 16. | Gazdaság

Szeged és Hódmezővásárhely között várhatóan 2021. év negyedik negyedévében beindításra kerülő új Tram-Train integrált villamos- és nagyvasúti szolgáltatással összefüggésben megkezdtük a térségi autóbuszos menetrend felülvizsgálatát.

A Tram-Train járati kínálatával összehangolt és a vasúti szolgáltatást kiegészítő új autóbusz menetrend kialakítása várhatóan kis mértékben érinteni fogja az 5003-as számú Szeged-Algyő-Szeged helyközi autóbusz-vonal járatainak menetrendjét is, mivel a nagyközség lakosai részére indokolttá válik az Algyő, vasútállomáson megálló Tram-Train menetrendjéhez igazodó járati csatlakozások optimalizálása. A kialakításra kerülő menetrend tervezetekkel kapcsolatban természetesen a későbbiek során tájékoztatással leszünk az érintett önkormányzatok felé.

VOLÁNBUSZ Zrt. Forgalmi és Kereskedelmi Igazgatóság

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×