× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Összekötötte az életét Algyővel

|
2015. január 27. | Napjaink

Feleségként érkezett Algyőre a 35 éves Ökrös Erika, aki mára a nagyközség legnagyobb beruházásaiért felelős Gyevitur Kft. ügyvezető igazgatója lett. Most a Borbála fürdő bővítésén, valamint a néhány hét múlva megnyíló háromcsillagos hotel és konyha beindításán dolgozik. Hisz a mintamenza-programban, amit szintén ő vezet majd be Algyőn. Fitnesszel, utazással és önfejlesztő könyvek olvasásával töltődik fel.

– Szeghalmon született, a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon karának elvégzése után a Budapesti Gazdasági Főiskolára járt. Hogyan kötött ki Algyőn?

– Békés megyei származású vagyok, Vésztőn nőttem föl. A keszthelyi egyetem első évében ismerkedtem meg későbbi férjemmel, aki évfolyamtársam volt és algyői. Az egyetem elvégzése után tulajdonképpen „férjhez jöttem" Algyőre. Már akkor feltűnt, hogy a település infrastrukturálisan sokkal fejlettebb az általam ismert hasonló méretű településeknél. Azonnal tudtam, hogy itt szeretném felnevelni a gyermekeimet: nyugodt, falusias, biztonságos környezet, kedves emberekkel, amely családalapításra ideális, ugyanakkor Szeged belvárosa sincs messze. A vállalkozásunk beindulása után, 2007-ben született meg a nagyobbik, 2010-ben a kisebbik lányunk. Amikor 2007-ben megnyitott a Borbála fürdő, csak kezdő anyukaként és vendégként szemléltem a fejlesztést.

Kérni szeret, nem utasítani

– Hogyan került a Gyevitur Kft. és ezzel együtt a Borbála fürdő ügyvezetői székébe?

– Teljesen véletlenül láttam meg 2012-ben az Algyői Hírmondóban a Gyevitur Kft. ügyvezetői posztjára kiírt pályázatot. Mivel a kisebbik lányom is elkezdte a bölcsődét, úgy gondoltam, hogy megpályázom az állást. A cég menedzselése lett elsősorban a feladatom, amely akkor már évek óta veszteséget termelt az önkormányzatnak. Gazdasági szakemberként úgy gondoltam, tudok segíteni a településnek abban, hogy ezt a tendenciát tompítsuk: már az első év végén milliókkal csökkentettük a veszteséget.


– A néhány hét múlva megnyíló Levendula Hotel és konyha létrejöttét is ön felügyelte. Mennyire könnyű nőként érvényesíteni az akaratát ebben a szakmában?

– A munkavállalókkal könnyű együttműködnöm: vezetőként kérni szeretek, nem utasítani. Néhány üzleti partnerünknél érzékeltem, hogy nőként hátránnyal indulok a tárgyalásokon, néhány perces beszélgetés után azonban általában sikerül ezt a lemaradást behoznom: nagy általánosságban érvényesül az akaratom. A fürdő bevételeiből és folyamatosan növekvő látogatói létszámából is arra következtetek, hogy jó úton járunk. Tervezzük a gyógyfürdő minősítést megkapó Borbála gyógyászati tevékenységének további fejlesztését, és komoly igény van a kültéri medencék bővítésére és a wellnessrészleg fejlesztésére is. Ezekhez elengedhetetlen egy minőségi szálláshely megléte Algyőn.


Bor, Dolce vita

Ökrös Erika 1979. június 6-án született Szeghalmon. Általános iskolába Vésztőre járt, a középiskolát Szeghalmon végezte el, majd a keszthelyi Georgikon és a Budapesti Gazdasági Főiskola diákja volt. Jelenleg turisztikai menedzsernek tanul. – Az ember úgy fejlődik, ha folyamatosan tanul – vallja. Házas, egy 8 és egy 5 éves kislány édesanyja. Kedvenc étele a pacalpörkölt, kedvenc itala a Gere pincészet villányi rozéja. – Az egyetemen fél évig hallgattam borászati előadásokat, nagyon érdekes volt, ugyanis a keszthelyi egyetemen tanított egykor Bakonyi Károly professzor, a cserszegi fűszeres atyja. Innen az érdeklődés és szeretet a bor iránt – mesélte Ökrös Erika. Szívesen nézi azokat a filmeket, amelyekben Jávor Pál játszott, kedvenc együttese a Depeche Mode, de szereti Adéle zenéjét is. Kedvenc országa Olaszország, azon belül is Toszkána. – Az olasz kultúra, a gasztronómia, a történelmi épületek, az olasz emberek kedvessége és közvetlensége elvarázsol. Amit ott megtapasztal az ember, az igazi dolce vita – mondta.


Márciusban indul a mintamenza

– A hotel melletti konyhában készítik majd márciustól a helyi bölcsődéseknek, óvodásoknak és iskolásoknak az ételt, amivel a  nagyközségben is elindul a mintamenzaprogram. Kétgyermekes édesanyaként mi a véleménye erről a programról?

– A mai gazdasági helyzetben egyetlen falat ételnek sem lenne szabad a moslékosvödörben landolnia. Ugyan még nem vezették be Algyőn a mintamenzát, de az én lányom is gyakran úgy jön haza az iskolából, hogy nem ízlett neki az ebéd. Az új, 600 adagos konyhánkban alkalmazandó mintamenza-program bevezetésével az a célom, hogy a gyerekek elé ízletes ételek kerüljenek minőségi alapanyagokból, és azokat szívesen fogyasszák. A közétkeztetési rendelet kritikus pontja az ételek meghatározott sótartalma, ami egyik napról a másikra nem követhető. A szakemberek tapasztalatai szerint 1-1,5 év kell ahhoz, hogy a mintamenzaprogram egy adott konyhán jól működjön. Az étel sótartalma mellett ugyanolyan fontos, hogy eltűnjenek a szóját és adalékanyagokat nagy százalékban tartalmazó húskészítmények a gyerekek tányérjáról, valamint a magas cukortartalmú ételek és italok. Fontos, hogy az idényzöldségek, -gyümölcsök, a különböző húsfélék és halhús felhasználásával a gyerekek ismereteiket bővítsék, és igényt tartsanak a későbbiekben az ételek változatos fogyasztására. Ezzel teremtjük meg a lehetőségét az algyői gyerekeknek egy egészségesebb és tudatosabb élethez.

Fakanál és vadászvizsga

– Mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát a családdal?

– Az elmúlt időszakban több beruházás volt Algyőn, amelyekért a Gyevitur Kft. volt a felelős, így többször előfordult, hogy napi 12–16 órát dolgoztam. Nem egyszerű egyszerre ügyvezetőként és anyaként is helytállni: meg kellett tanulnom azt, ha hazamegyek, az otthon töltött idő a gyerekekről szóljon, mert egy idő után az ember hajlamos a családjának járó időt is a munkájára fordítani.

– Kevés szabadidejét mivel szereti eltölteni?

– Feszültséglevezetésre lelkesen látogatom a különböző fitneszedzéseket. Szeretek a családommal utazni külföldön és belföldön egyaránt. Ha egy kis magányra vágyom, elvonulok, és önfejlesztő témájú könyveket olvasok. Főzni is szeretek, a férjemmel otthon nagyobb családi rendezvényeken főzőversenyeket rendezünk: egyszer az én pörköltjeimet, máskor az ő halételeit tálaljuk fel a rokonságnak, amely egyben a zsűri is. Kedvelem a vadételeket is, hiszen a férjem vadász: nekem is megvan a vadászati vizsgám, amit szintén az egyetemen szereztem meg.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×