× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Online fogadóóra közmeghallgatás helyett

|
2020. december 18. | Önkormányzat

A jelenlegi járványügyi korlátozások miatt Molnár Áron polgármester nem tarthatta meg a novemberre tervezett közmeghallgatást, azonban a lakosok online fogadóóra keretein belül vethették fel problémáikat és kérdezhettek tőle.

A közmeghallgatás témája a 2021-es költségvetés és fejlesztések lett volna, így Molnár Áron polgármester a fogadóórát is egy rövidebb beszámolóval kezdte. Elmondta, hogy a jövő évi költségvetés esetében nem lehet említés nélkül hagyni az idei évet, hiszen nagyon sok változás és elvonás érintette az önkormányzatot. A csaknem 100 millió forinttal kevesebb iparűzési adó és a gépjárműadó elvonás sajnos súlyos következményekkel járt és jár a jövőben is. A koronavírus-járvány első hulláma alatt számos tervezett fejlesztést félre kellett tenni, illetve sajnos létszámleépítést is eszközölni kellett. Nyilván ez mind befolyásolja a 2021-es költségvetést is.

Prioritás a bölcsőde

Szerencsére vannak olyan, az önkormányzat által nyújtott támogatások, amelyeket már vissza lehetett állítani, ilyen például a babatámogatást. A jövő évi programokat szeretné az önkormányzat megtartani, de lehetséges, hogy nem lesz olyan széles a paletta, mint a korábbi években, illetve lesznek olyan támogatások, amelyek nem kerülnek bele a költségvetésbe. A jövőre tervezett beruházások közül talán a bölcsőde építése a legnagyobb, amely valószínűleg nyárra már a szerződések megkötéséig jut. Hasonló jellegű fejlesztésbe a település 2021-ben biztosan nem vág bele. Kitért arra is, hogy a jégpálya kialakításának második és harmadik üteme zökkenőmentesen folyhat, hiszen azok önerő nélkül, azaz 100 százalékos támogatásból készülnek, nem szükséges önerő hozzájuk.

A járdaépítést várják

A fogadóórán a legtöbb kérdés a délnyugati lakóparkban élőktől érkezett, akik nagyon várják, hogy elkészüljenek az árkok és a járda is. Ehhez azonban előbb az oda tervezett házaknak is fel kell épülniük, hogy az önkormányzat is be tudja fejezni a lakópark építésének második ütemét. Ugyanezen a területen kérdésként merült fel a kábeltelevízió- és az internetszolgáltatás, ezzel a témával kapcsolatban azonban az AKTV ügyfélszolgálatához tudnak fordulni a lakók. Az Algyői Kábeltelevízió önkormányzati tulajdonú cég, nagy előnye, hogy itt van helyben, de a képviselő-testület is tudja, hogy mindenképpen fejlesztésre szorul ez a terület.

Helytállnak a dolgozók

A fogadóóra végén Molnár Áron beszélt a vírushelyzetről is. Kiemelte, Algyő jól teljesít és a továbbiakban is igyekszik mind a hivatal, mind annak intézményeinek dolgozói helytállni ebben a helyzetben.

„A szükséges intézkedéseket betartva ki kell várnunk, hogy az élet visszaálljon a régi kerékvágásba. Addig is vigyáznunk kell magunkra és egymásra!” – fogalmazott Molnár Áron.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×