× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Online fogadóóra közmeghallgatás helyett

|
2020. december 18. | Önkormányzat

A jelenlegi járványügyi korlátozások miatt Molnár Áron polgármester nem tarthatta meg a novemberre tervezett közmeghallgatást, azonban a lakosok online fogadóóra keretein belül vethették fel problémáikat és kérdezhettek tőle.

A közmeghallgatás témája a 2021-es költségvetés és fejlesztések lett volna, így Molnár Áron polgármester a fogadóórát is egy rövidebb beszámolóval kezdte. Elmondta, hogy a jövő évi költségvetés esetében nem lehet említés nélkül hagyni az idei évet, hiszen nagyon sok változás és elvonás érintette az önkormányzatot. A csaknem 100 millió forinttal kevesebb iparűzési adó és a gépjárműadó elvonás sajnos súlyos következményekkel járt és jár a jövőben is. A koronavírus-járvány első hulláma alatt számos tervezett fejlesztést félre kellett tenni, illetve sajnos létszámleépítést is eszközölni kellett. Nyilván ez mind befolyásolja a 2021-es költségvetést is.

Prioritás a bölcsőde

Szerencsére vannak olyan, az önkormányzat által nyújtott támogatások, amelyeket már vissza lehetett állítani, ilyen például a babatámogatást. A jövő évi programokat szeretné az önkormányzat megtartani, de lehetséges, hogy nem lesz olyan széles a paletta, mint a korábbi években, illetve lesznek olyan támogatások, amelyek nem kerülnek bele a költségvetésbe. A jövőre tervezett beruházások közül talán a bölcsőde építése a legnagyobb, amely valószínűleg nyárra már a szerződések megkötéséig jut. Hasonló jellegű fejlesztésbe a település 2021-ben biztosan nem vág bele. Kitért arra is, hogy a jégpálya kialakításának második és harmadik üteme zökkenőmentesen folyhat, hiszen azok önerő nélkül, azaz 100 százalékos támogatásból készülnek, nem szükséges önerő hozzájuk.

A járdaépítést várják

A fogadóórán a legtöbb kérdés a délnyugati lakóparkban élőktől érkezett, akik nagyon várják, hogy elkészüljenek az árkok és a járda is. Ehhez azonban előbb az oda tervezett házaknak is fel kell épülniük, hogy az önkormányzat is be tudja fejezni a lakópark építésének második ütemét. Ugyanezen a területen kérdésként merült fel a kábeltelevízió- és az internetszolgáltatás, ezzel a témával kapcsolatban azonban az AKTV ügyfélszolgálatához tudnak fordulni a lakók. Az Algyői Kábeltelevízió önkormányzati tulajdonú cég, nagy előnye, hogy itt van helyben, de a képviselő-testület is tudja, hogy mindenképpen fejlesztésre szorul ez a terület.

Helytállnak a dolgozók

A fogadóóra végén Molnár Áron beszélt a vírushelyzetről is. Kiemelte, Algyő jól teljesít és a továbbiakban is igyekszik mind a hivatal, mind annak intézményeinek dolgozói helytállni ebben a helyzetben.

„A szükséges intézkedéseket betartva ki kell várnunk, hogy az élet visszaálljon a régi kerékvágásba. Addig is vigyáznunk kell magunkra és egymásra!” – fogalmazott Molnár Áron.

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×