× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mulatság az óvodában

|
2014. október 08. | Napjaink

Az idei szüreti mulatságunkat megtréfálta ugyan az időjárás, de a kedvünket nem szegte abban, hogy megtartsuk a „betakarítás” ünnepét az óvodánkban. Több éves hagyományunk az, hogy egy-egy termés köré építjük tevékenységeinket. Most a választásunk a burgonyára esett, hiszen aktívan jelen van a mindennapi gasztronómiában, valamilyen formában mindenki szívesen fogyasztja.

A kisbíró az ovi zsibongójában pergette a dobját, ahol sok-sok kispajtás várta a talpalávaló muzsikát és azt, hogy kinek a fejére kerül a korona.

A Pillangó csoport hangulatos táncát, a királyválasztás ceremóniája követte. Ebben az évben Hegyi Lacika hozta a legnehezebb krumplit, így őt éljenezhette a közönség.

Az ünnepélyes pillanatokat vidám táncház zárta, majd a csoportszobákban tovább folyt a mulatozás, a barkácsolás és a játék. Minden csoport elkészíthette krumpli nyomatos terítőjét, és játszhattak a burgonyával mozgásos és dramatikus játékokat is.

A Katica csoport pogácsát sütött, a dajka nénik pedig a konyhában sürögtek-forogtak- finom pacsnikat szolgáltak fel, ami mindenkinek nagyon ízlett.

Az idén is megtapasztalhattuk a nagyvonalú felajánlásokat az Algyői Nyugdíjas Klub, az Algyői Nőegylet, valamint a szülők és nagymamák részéről.

Készültek vidám krumpli szörnyek a kreatív gyermek és felnőtt kezek által, és kaptunk burgonyaformájú tortát is.

Az ezt követő napon vidám vetítés keretein belül ismereteket szerezhettek a gyerekek a növény származásáról, fejlődéséről és felhasználásáról.

Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek sikerült élménydús és tartalmas napokat szerezni.

Köszönet az együttműködésért és az ebben nyújtott segítségért!


kapcsolódó anyagok: fotógaléria a rendezvényről az óvoda képtárában

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×