× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mulatság az óvodában

|
2014. október 08. | Napjaink

Az idei szüreti mulatságunkat megtréfálta ugyan az időjárás, de a kedvünket nem szegte abban, hogy megtartsuk a „betakarítás” ünnepét az óvodánkban. Több éves hagyományunk az, hogy egy-egy termés köré építjük tevékenységeinket. Most a választásunk a burgonyára esett, hiszen aktívan jelen van a mindennapi gasztronómiában, valamilyen formában mindenki szívesen fogyasztja.

A kisbíró az ovi zsibongójában pergette a dobját, ahol sok-sok kispajtás várta a talpalávaló muzsikát és azt, hogy kinek a fejére kerül a korona.

A Pillangó csoport hangulatos táncát, a királyválasztás ceremóniája követte. Ebben az évben Hegyi Lacika hozta a legnehezebb krumplit, így őt éljenezhette a közönség.

Az ünnepélyes pillanatokat vidám táncház zárta, majd a csoportszobákban tovább folyt a mulatozás, a barkácsolás és a játék. Minden csoport elkészíthette krumpli nyomatos terítőjét, és játszhattak a burgonyával mozgásos és dramatikus játékokat is.

A Katica csoport pogácsát sütött, a dajka nénik pedig a konyhában sürögtek-forogtak- finom pacsnikat szolgáltak fel, ami mindenkinek nagyon ízlett.

Az idén is megtapasztalhattuk a nagyvonalú felajánlásokat az Algyői Nyugdíjas Klub, az Algyői Nőegylet, valamint a szülők és nagymamák részéről.

Készültek vidám krumpli szörnyek a kreatív gyermek és felnőtt kezek által, és kaptunk burgonyaformájú tortát is.

Az ezt követő napon vidám vetítés keretein belül ismereteket szerezhettek a gyerekek a növény származásáról, fejlődéséről és felhasználásáról.

Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek sikerült élménydús és tartalmas napokat szerezni.

Köszönet az együttműködésért és az ebben nyújtott segítségért!


kapcsolódó anyagok: fotógaléria a rendezvényről az óvoda képtárában

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×