× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mulatság az óvodában

|
2014. október 08. | Napjaink

Az idei szüreti mulatságunkat megtréfálta ugyan az időjárás, de a kedvünket nem szegte abban, hogy megtartsuk a „betakarítás” ünnepét az óvodánkban. Több éves hagyományunk az, hogy egy-egy termés köré építjük tevékenységeinket. Most a választásunk a burgonyára esett, hiszen aktívan jelen van a mindennapi gasztronómiában, valamilyen formában mindenki szívesen fogyasztja.

A kisbíró az ovi zsibongójában pergette a dobját, ahol sok-sok kispajtás várta a talpalávaló muzsikát és azt, hogy kinek a fejére kerül a korona.

A Pillangó csoport hangulatos táncát, a királyválasztás ceremóniája követte. Ebben az évben Hegyi Lacika hozta a legnehezebb krumplit, így őt éljenezhette a közönség.

Az ünnepélyes pillanatokat vidám táncház zárta, majd a csoportszobákban tovább folyt a mulatozás, a barkácsolás és a játék. Minden csoport elkészíthette krumpli nyomatos terítőjét, és játszhattak a burgonyával mozgásos és dramatikus játékokat is.

A Katica csoport pogácsát sütött, a dajka nénik pedig a konyhában sürögtek-forogtak- finom pacsnikat szolgáltak fel, ami mindenkinek nagyon ízlett.

Az idén is megtapasztalhattuk a nagyvonalú felajánlásokat az Algyői Nyugdíjas Klub, az Algyői Nőegylet, valamint a szülők és nagymamák részéről.

Készültek vidám krumpli szörnyek a kreatív gyermek és felnőtt kezek által, és kaptunk burgonyaformájú tortát is.

Az ezt követő napon vidám vetítés keretein belül ismereteket szerezhettek a gyerekek a növény származásáról, fejlődéséről és felhasználásáról.

Úgy gondoljuk, hogy a gyerekeknek sikerült élménydús és tartalmas napokat szerezni.

Köszönet az együttműködésért és az ebben nyújtott segítségért!


kapcsolódó anyagok: fotógaléria a rendezvényről az óvoda képtárában

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×