× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megszakították a sorozatot

|
2023. november 17. | Rendőrség

2023. november 14-én délután Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el. Önkormányzatunk azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, valamint a sértettekkel, és lehetőségeihez mérten támogatta a nyomozati munkát. A kamerarendszernek, valamint a gyors nyomozati munka során keletkezett információknak köszönhetően sikerült beazonosítani a tetteseket, akik a gyanú szerint több lakásbetörést követtek el az egész ország területén.

A rendőrségre 2023. november 14-én délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően. Még aznap délután újabb hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról, ahol a sértettek szintén betörésről tettek bejelentést. A rendőrök időközben azonosították a betörők által használt járművet, valamint az is kiderült, hogy a páros feltételezhetően az ország több városában követett el hasonló bűncselekményeket. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 16-án megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket. A grúz állampolgár férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forint kárt okoztak az áldozatoknak.

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A feltételezett elkövetőket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Gratulálunk a rendőrség munkatársainak a bravúros nyomozáshoz, és köszönjük a gyors, szakszerű intézkedést.

A  rendőrséggel együttműködve a mostani esetet elemezni fogjuk, és a tapasztalatokat hasznosítva további intézkedéseket fogunk tenni Algyő kiemelkedően jó közbiztonságának megtartása érdekében.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×