× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kajak-kaland Algyőn

|
2023. augusztus 12. | Sport

Idén ötödik alkalommal szervezett kajaktábort Algyőn az Algyői Vízisport Egyesület. A meleg, vidám nyári időjárás tökéletes körülményeket teremtett a résztvevőknek, hogy a programokat a lehető legjobban kiélvezzék.

A szervezők próbáltak az időjárástól függetlenül minden hetet hasonlóan lebonyolítani. Hétfő délelőttönként Czinege Zsolt, az egyesület edzője felmérte úszástudását a táborozóknak, aki nem volt biztos úszó, az mentőmellényt kapott a strandoláshoz is, nemcsak az evezéshez. Ezután mindig egy rövid kenutúra volt a program, hogy a fiatalok megismerkedjenek az evezés alapjaival. Miután a délelőttöt kenuzással töltötték, a gyerekek izgatottan próbálták ki milyen kajakozni is. A táborvezetők gondosan segítették őket az evezők fogásának és a kajak egyensúlyban tartásának elsajátításában. A kajakozás iránti lelkesedés a hetek vége felé tovább nőtt, és a biztosabb kajakozók már a strand területén kívülre is merészkedhettek, az evezők lendületes mozgatásával újabbnál újabb területeket fedeztek fel a Tisza vizén, míg a kevésbé stabilak kenukban ültek. Egy-egy ilyen rövid kenutúra alkalmával az egyesület mólójától egészen az algyői Tisza-hídig eveztek fel az eleven táborozók, a túrák közben sokszor keveredtek beszélgetésekbe, ezzel új barátságok szövődtek, a régiek pedig egyre jobban összekovácsolódtak.

A strandolás alkalmával előkerültek a SUP deszkák is, amelyek meghódítását a gyerekek nagyon élvezték. A deszkák mindig tele voltak. Minden táborban meghatározó esemény volt a sárcsúszda megépítése és annak üzembehelyezése. A táborozók órákon keresztül keresgették a megfelelő építőanyagokat, simítgatták, hogy aztán egy vödörből vizet önthessenek rá és csúszkálhassanak. Voltak alkalmak, amikor még versenyt is szerveztek maguk között a táborozók.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy rossz idő esetén se unatkozzanak a gyerekek. Amikor az időjárás nem kedvezett a vízi tevékenységekhez, akkor izgalmas beltéri programok vártak a táborozókra. A népszerű foglalkozásokhoz tartozott a székfoglaló, a kapitánylabda és a tűz, víz repülő. A tábor legizgalmasabb játéka azonban a számháború volt. Ebben a stratégiai játékban a csapatok a csapatzászló védése vagy elsajátítása érdekében nagyon keményen küzdöttek.

A táborozók betekintést nyerhettek a versenysport világába is, hiszen az egyesület versenyzői mind a négy héten a Szegeden megrendezett Magyar Bajnokságra készültek. Láthatták, hogy milyen komoly elszántság és kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres versenyző lehessen. A kajakosok fegyelmezetten készültek évük legnagyobb versenyére, hogy a legjobb formájukat hozhassák ki magukból. A Magyar Bajnokság előtti edzések lendülete és elszántsága felerősítette a táborozókban az ambíciót és a versenyszellemet. Sok gyerekben felmerült az a vágy, hogy egy nap ők is versenyeken indulhassanak, mint azok a sportolók, akiknek az edzéseit láthatták.

Minden hetet kenuversennyel zártak. A gyorsaság, ügyesség és kitartás a versenyen döntött arról, hogy melyik csapat éri el a legjobb eredményt.

Az Algyői Vízisport Egyesület tagjai bíznak abban, hogy a táborozók is olyan feledhetetlen élményekkel gazdagodtak, mint táborvezetők, és remélik még felnőttkorukban is boldogan mesélnek róla ismerőseiknek.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×