× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kajak-kaland Algyőn

|
2023. augusztus 12. | Sport

Idén ötödik alkalommal szervezett kajaktábort Algyőn az Algyői Vízisport Egyesület. A meleg, vidám nyári időjárás tökéletes körülményeket teremtett a résztvevőknek, hogy a programokat a lehető legjobban kiélvezzék.

A szervezők próbáltak az időjárástól függetlenül minden hetet hasonlóan lebonyolítani. Hétfő délelőttönként Czinege Zsolt, az egyesület edzője felmérte úszástudását a táborozóknak, aki nem volt biztos úszó, az mentőmellényt kapott a strandoláshoz is, nemcsak az evezéshez. Ezután mindig egy rövid kenutúra volt a program, hogy a fiatalok megismerkedjenek az evezés alapjaival. Miután a délelőttöt kenuzással töltötték, a gyerekek izgatottan próbálták ki milyen kajakozni is. A táborvezetők gondosan segítették őket az evezők fogásának és a kajak egyensúlyban tartásának elsajátításában. A kajakozás iránti lelkesedés a hetek vége felé tovább nőtt, és a biztosabb kajakozók már a strand területén kívülre is merészkedhettek, az evezők lendületes mozgatásával újabbnál újabb területeket fedeztek fel a Tisza vizén, míg a kevésbé stabilak kenukban ültek. Egy-egy ilyen rövid kenutúra alkalmával az egyesület mólójától egészen az algyői Tisza-hídig eveztek fel az eleven táborozók, a túrák közben sokszor keveredtek beszélgetésekbe, ezzel új barátságok szövődtek, a régiek pedig egyre jobban összekovácsolódtak.

A strandolás alkalmával előkerültek a SUP deszkák is, amelyek meghódítását a gyerekek nagyon élvezték. A deszkák mindig tele voltak. Minden táborban meghatározó esemény volt a sárcsúszda megépítése és annak üzembehelyezése. A táborozók órákon keresztül keresgették a megfelelő építőanyagokat, simítgatták, hogy aztán egy vödörből vizet önthessenek rá és csúszkálhassanak. Voltak alkalmak, amikor még versenyt is szerveztek maguk között a táborozók.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy rossz idő esetén se unatkozzanak a gyerekek. Amikor az időjárás nem kedvezett a vízi tevékenységekhez, akkor izgalmas beltéri programok vártak a táborozókra. A népszerű foglalkozásokhoz tartozott a székfoglaló, a kapitánylabda és a tűz, víz repülő. A tábor legizgalmasabb játéka azonban a számháború volt. Ebben a stratégiai játékban a csapatok a csapatzászló védése vagy elsajátítása érdekében nagyon keményen küzdöttek.

A táborozók betekintést nyerhettek a versenysport világába is, hiszen az egyesület versenyzői mind a négy héten a Szegeden megrendezett Magyar Bajnokságra készültek. Láthatták, hogy milyen komoly elszántság és kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres versenyző lehessen. A kajakosok fegyelmezetten készültek évük legnagyobb versenyére, hogy a legjobb formájukat hozhassák ki magukból. A Magyar Bajnokság előtti edzések lendülete és elszántsága felerősítette a táborozókban az ambíciót és a versenyszellemet. Sok gyerekben felmerült az a vágy, hogy egy nap ők is versenyeken indulhassanak, mint azok a sportolók, akiknek az edzéseit láthatták.

Minden hetet kenuversennyel zártak. A gyorsaság, ügyesség és kitartás a versenyen döntött arról, hogy melyik csapat éri el a legjobb eredményt.

Az Algyői Vízisport Egyesület tagjai bíznak abban, hogy a táborozók is olyan feledhetetlen élményekkel gazdagodtak, mint táborvezetők, és remélik még felnőttkorukban is boldogan mesélnek róla ismerőseiknek.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×