× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kajak-kaland Algyőn

|
2023. augusztus 12. | Sport

Idén ötödik alkalommal szervezett kajaktábort Algyőn az Algyői Vízisport Egyesület. A meleg, vidám nyári időjárás tökéletes körülményeket teremtett a résztvevőknek, hogy a programokat a lehető legjobban kiélvezzék.

A szervezők próbáltak az időjárástól függetlenül minden hetet hasonlóan lebonyolítani. Hétfő délelőttönként Czinege Zsolt, az egyesület edzője felmérte úszástudását a táborozóknak, aki nem volt biztos úszó, az mentőmellényt kapott a strandoláshoz is, nemcsak az evezéshez. Ezután mindig egy rövid kenutúra volt a program, hogy a fiatalok megismerkedjenek az evezés alapjaival. Miután a délelőttöt kenuzással töltötték, a gyerekek izgatottan próbálták ki milyen kajakozni is. A táborvezetők gondosan segítették őket az evezők fogásának és a kajak egyensúlyban tartásának elsajátításában. A kajakozás iránti lelkesedés a hetek vége felé tovább nőtt, és a biztosabb kajakozók már a strand területén kívülre is merészkedhettek, az evezők lendületes mozgatásával újabbnál újabb területeket fedeztek fel a Tisza vizén, míg a kevésbé stabilak kenukban ültek. Egy-egy ilyen rövid kenutúra alkalmával az egyesület mólójától egészen az algyői Tisza-hídig eveztek fel az eleven táborozók, a túrák közben sokszor keveredtek beszélgetésekbe, ezzel új barátságok szövődtek, a régiek pedig egyre jobban összekovácsolódtak.

A strandolás alkalmával előkerültek a SUP deszkák is, amelyek meghódítását a gyerekek nagyon élvezték. A deszkák mindig tele voltak. Minden táborban meghatározó esemény volt a sárcsúszda megépítése és annak üzembehelyezése. A táborozók órákon keresztül keresgették a megfelelő építőanyagokat, simítgatták, hogy aztán egy vödörből vizet önthessenek rá és csúszkálhassanak. Voltak alkalmak, amikor még versenyt is szerveztek maguk között a táborozók.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy rossz idő esetén se unatkozzanak a gyerekek. Amikor az időjárás nem kedvezett a vízi tevékenységekhez, akkor izgalmas beltéri programok vártak a táborozókra. A népszerű foglalkozásokhoz tartozott a székfoglaló, a kapitánylabda és a tűz, víz repülő. A tábor legizgalmasabb játéka azonban a számháború volt. Ebben a stratégiai játékban a csapatok a csapatzászló védése vagy elsajátítása érdekében nagyon keményen küzdöttek.

A táborozók betekintést nyerhettek a versenysport világába is, hiszen az egyesület versenyzői mind a négy héten a Szegeden megrendezett Magyar Bajnokságra készültek. Láthatták, hogy milyen komoly elszántság és kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres versenyző lehessen. A kajakosok fegyelmezetten készültek évük legnagyobb versenyére, hogy a legjobb formájukat hozhassák ki magukból. A Magyar Bajnokság előtti edzések lendülete és elszántsága felerősítette a táborozókban az ambíciót és a versenyszellemet. Sok gyerekben felmerült az a vágy, hogy egy nap ők is versenyeken indulhassanak, mint azok a sportolók, akiknek az edzéseit láthatták.

Minden hetet kenuversennyel zártak. A gyorsaság, ügyesség és kitartás a versenyen döntött arról, hogy melyik csapat éri el a legjobb eredményt.

Az Algyői Vízisport Egyesület tagjai bíznak abban, hogy a táborozók is olyan feledhetetlen élményekkel gazdagodtak, mint táborvezetők, és remélik még felnőttkorukban is boldogan mesélnek róla ismerőseiknek.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×