× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Juliannának 700 plüssmackó a barátja

|
2013. február 27. | Napjaink

Még golfozó medvéje is van Süli Zakar Sándorné Juliannának, aki 17 év alatt gyűjtötte össze a plüssmacikat. A legtöbbet egy amerikai brummogi utazott hozzá.

– Aki üzleti útra megy, az mindenképpen tegyen magának a bőröndbe egy plüssmacit. Szerencsét hoz – vallja Süli Zakar Sándorné Julianna, akinek mórahalmi kiállításán jártunk az Aranyszöm Rendezvényházban. Az algyői asszony 1995-ben kezdte el gyűjteni a játékokat, az elsőre egy ruhaboltban talált rá. Ekkor vált a szenvedélyévé a gyűjtés, azóta közel hétszázat halmozott fel.

– Érdekes, hogy gyerekkoromban egyetlen mackóm sem volt. A lányomnak sem vettünk, csak a fiam kapott, amikor kórházban feküdt – mondja Julianna.

A legrégebbi egy 20-as évekből származó francia maci, de talált a 30-as évekből származó medvét is, őt Arthurnak hívják. Nevet egyébként az alapján választ, hogy kitől kapta a játékot. Van például Jancsika nevű macija is. A mórahalmi kiállításra csak 200-at hozott, több egyszerűen nem fért volna az autóba, amellyel szállították őket. Láttunk golfozó, szívet tartó, bicikliző mackót is. – Sokat segített a berendezésben Juhászné Éva, nélküle nem boldogulnék. A mackók között egyébként nincs két egyforma. A plüssmaci megvéd, nem beszél vissza. Ha rongyos, azt jelenti, sokat használták – mondja Süli Zakar Sándorné. Az asszony több macis könyvvel rendelkezik. Gyűjti a porcelánbabákat is, igaz, ebből csak 50 darab jött össze eddig. Az imakönyveket is halmozza, 30-at sikerült belőle beszerezni.

 

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×