× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Juliannának 700 plüssmackó a barátja

|
2013. február 27. | Napjaink

Még golfozó medvéje is van Süli Zakar Sándorné Juliannának, aki 17 év alatt gyűjtötte össze a plüssmacikat. A legtöbbet egy amerikai brummogi utazott hozzá.

– Aki üzleti útra megy, az mindenképpen tegyen magának a bőröndbe egy plüssmacit. Szerencsét hoz – vallja Süli Zakar Sándorné Julianna, akinek mórahalmi kiállításán jártunk az Aranyszöm Rendezvényházban. Az algyői asszony 1995-ben kezdte el gyűjteni a játékokat, az elsőre egy ruhaboltban talált rá. Ekkor vált a szenvedélyévé a gyűjtés, azóta közel hétszázat halmozott fel.

– Érdekes, hogy gyerekkoromban egyetlen mackóm sem volt. A lányomnak sem vettünk, csak a fiam kapott, amikor kórházban feküdt – mondja Julianna.

A legrégebbi egy 20-as évekből származó francia maci, de talált a 30-as évekből származó medvét is, őt Arthurnak hívják. Nevet egyébként az alapján választ, hogy kitől kapta a játékot. Van például Jancsika nevű macija is. A mórahalmi kiállításra csak 200-at hozott, több egyszerűen nem fért volna az autóba, amellyel szállították őket. Láttunk golfozó, szívet tartó, bicikliző mackót is. – Sokat segített a berendezésben Juhászné Éva, nélküle nem boldogulnék. A mackók között egyébként nincs két egyforma. A plüssmaci megvéd, nem beszél vissza. Ha rongyos, azt jelenti, sokat használták – mondja Süli Zakar Sándorné. Az asszony több macis könyvvel rendelkezik. Gyűjti a porcelánbabákat is, igaz, ebből csak 50 darab jött össze eddig. Az imakönyveket is halmozza, 30-at sikerült belőle beszerezni.

 

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×