× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Juliannának 700 plüssmackó a barátja

|
2013. február 27. | Napjaink

Még golfozó medvéje is van Süli Zakar Sándorné Juliannának, aki 17 év alatt gyűjtötte össze a plüssmacikat. A legtöbbet egy amerikai brummogi utazott hozzá.

– Aki üzleti útra megy, az mindenképpen tegyen magának a bőröndbe egy plüssmacit. Szerencsét hoz – vallja Süli Zakar Sándorné Julianna, akinek mórahalmi kiállításán jártunk az Aranyszöm Rendezvényházban. Az algyői asszony 1995-ben kezdte el gyűjteni a játékokat, az elsőre egy ruhaboltban talált rá. Ekkor vált a szenvedélyévé a gyűjtés, azóta közel hétszázat halmozott fel.

– Érdekes, hogy gyerekkoromban egyetlen mackóm sem volt. A lányomnak sem vettünk, csak a fiam kapott, amikor kórházban feküdt – mondja Julianna.

A legrégebbi egy 20-as évekből származó francia maci, de talált a 30-as évekből származó medvét is, őt Arthurnak hívják. Nevet egyébként az alapján választ, hogy kitől kapta a játékot. Van például Jancsika nevű macija is. A mórahalmi kiállításra csak 200-at hozott, több egyszerűen nem fért volna az autóba, amellyel szállították őket. Láttunk golfozó, szívet tartó, bicikliző mackót is. – Sokat segített a berendezésben Juhászné Éva, nélküle nem boldogulnék. A mackók között egyébként nincs két egyforma. A plüssmaci megvéd, nem beszél vissza. Ha rongyos, azt jelenti, sokat használták – mondja Süli Zakar Sándorné. Az asszony több macis könyvvel rendelkezik. Gyűjti a porcelánbabákat is, igaz, ebből csak 50 darab jött össze eddig. Az imakönyveket is halmozza, 30-at sikerült belőle beszerezni.

 

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×