× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

JELEK 2024 Irodalmi Pályázat

|
2024. február 22. | Kultúra

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

A pályázat témája: jeleket hagyni magunk után az utókornak a magyar irodalomban

Pályázók köre: pályázatunkra amatőr, kezdő és már publikáló szerzők tollából várunk irodalmi műveket. A pályázatra érkező alkotások vonatkozásában megkötés nincs. Pályázni versekkel és novellákkal lehet. A pályázatra, korábban megjelent, vagy más pályázatokra benyújtott alkotások is küldhetők. Nem kell első közlés! Csak magyar nyelvű pályázatokat fogadunk!

Pályázhatnak: hazai és határon túl élő alkotók.

Alsó életkori határ: betöltött 16. életév

Pályázat célja: a hetedszer kiírt pályázatunk célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a magyar irodalomra és a magyar nyelven írt alkotásokra. Célunk az irodalmi nyelv ápolása és ösztönzés irodalmi művek alkotására. A pályázat lezárása után a beérkezett alkotásokból antológia, illetve elektronikus antológia is készül. 

Pályázat kezdete: 2024. március 1.

Pályázat beküldési határideje 2024. július 15. 24.00 óra

Nevezési díj: 3000.-Ft/alkotás + 1000.-Ft postaköltség

A nevezési díjat átutalással kell teljesíteni a pályázat benyújtásával egy időben a Gyevikult Nkft. 12067008-01628446-00100002 számú számlájára.  A pályázati díj benyújtott művenként értendő. A postaköltség csak egyszeri, és pályázóként értendő. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a pályázó nevét.

Közönségszavazatok: várjuk a kedves olvasók szavazatát is!

Szavazni 2024. július 16-án 0.00 órától július 31-én 24.00 óráig lehet. A legtöbb szavazatot elért pályázó a vers és a novella kategóriában közönségdíjban részesül. 

Díjazás: a díjazás kategóriánként történik. A díjazottakat e-mailben is értesítjük.

  1. helyezett: Elismerő oklevél + 45.000.-Ft
  2. helyezett: Elismerő oklevél + 35.000.-Ft
  3. helyezett: Elismerő oklevél + 25.000.-Ft
    Közönségdíj: Elismerő oklevél + 25.000.-Ft

Minden kedves Pályázónknak sikeres részvételt kívánunk a pályázaton!

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető a jelek.irodalmipalyazat.algyo@gmail.com , vagy a buby60@gmail.com email címen.

A pályázati kiírás részleteiről és szabályzatáról az alábbi weboldalon és e-mail címen tájékozódhat: jelek.irodalmipalyazat.algyo@gmail.com .

A pályázat közzétételi oldala: Facebook Jelek Irodalmi Pályázat; https://jelek-irodalmi-palyazat.webnode.hu .

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×