× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Felhívás tüdőszűrésre

|
2010. január 25. | Egészség, életmód

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy tüdőszűrés lesz 2010. február 4.-én és február 8-11. között 9-15 óráig a Faluházban. Kérjük, hogy saját érdekében mindenki szíveskedjen megjelenni.

Személyi igazolványát és TAJ-kártyáját hozza magával!

A tüdőszűrés igénybevételére vonatkozó jogszabályok 2008. október 01-i hatállyal az alábbiak szerint változtak, a 235/2008.(IX.23.) Korm. rendelet értelmében:

  • 40 éves kor felett: a tüdőszűrő vizsgálat évente egy alkalommal, beutaló nélkül, térítésmentesen vehető igénybe.
  • 40 éves kor alatt: a megelőző célú tüdőszűrésért térítési díjat kell fizetni, melynek összege: 840 Ft

Járványügyi szempontból indokolt esetben (tbc gyanú), háziorvosi beutalóval térítésmentesen igénybe vehető.
A foglalkozás egészségügyi („Alkalmassági”) vizsgálat kortól függetlenül térítésköteles vizsgálat. Térítési díj: 840Ft.
A 40 éves kor feletti biztosítottak részére az évente egy alkalommal igénybe vehető térítésmentes lakossági tüdőszűrést csak abban az esetben tudjuk elvégezni, amennyiben rendelkeznek a mobil szűrés helyszínén állandó vagy ideiglenes lakcímmel. Ennek hiányában szíveskedjenek felkeresni a lakóhelyük szerin illetékes tüdőgondozó intézetet.
A tüdőszűrés térítési díját előzetesen a Polgármesteri Hivatalhoz és a Faluházhoz eljuttatott csekken tudják a lakosok befizetni.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×