× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Értékes Falu előadássorozat I. előadása

|
2015. március 16. | Gazdaság
Az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége partnerével – a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetséggel – 2012-ben indította el a Virtuális Falu Program elnevezésű demokrácia- és közösségfejlesztő programját. A programban 30 vidéki fiatal vesz részt (18 és 30 év közöttiek), olyanok, akik vidéki kistelepülésen élnek és ott aktív közösségi tevékenységet folytatnak. A Program egyik célja, hogy ezekből a „húzó” emberekből közösséget szervezzen és megerősítse a motivációikat abban, hogy érdemes a helyi közügyekkel foglalkozni, érdemes helyben maradni. A „Virtuális Falu” egyfajta szimulációja egy magyar vidéki település működésének. A cselekedve tanulás módszerével felkészíti és megerősíti a fiatalokat abban, hogy közvetlenül és azonnal hasznosítani tudják lakóhelyükön, saját közegükben a megszerzett készségeket, tudást, tapasztalatokat.

A program a civil szervezetek, döntéshozók és vállalkozók együttműködéseire is fókuszál, amely kiemelten fontos szempont egy kistelepülés fejlődése érdekében.

Az előadás folyamán megismerhetjük a program felépítését, módszertanát és céljait, illetve az elmúlt 2 évben elkészített kutatások eredményeit és a program fiatalokra és közösségeikre gyakorolt pozitív hatását.

Időpont: 2015. március 18. szerda, 18:00 óra
Helyszín: Algyői Faluház, emeleti klubterem (6750 Algyő, Búvár u. 5.)

Az előadó Torma Tibor, a program résztvevője, a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség társelnöke.

A részvétel ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×