× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csongrádtól Szegedig egy kis algyői pihenővel

|
2023. szeptember 19. | Sport

Idén is Algyőn pihent meg a VíziVándor Tábor népes csapata. Több mint 300 résztvevő kötött ki a szabadstrandon, ahol lelkes fogadóbizottság készült az érkezésükre.

Augusztus 9-én délután érkeztek meg az első hajók az algyői szabadstrandra, ahol már álltak a sátrak a megfáradt fiatalok számára. A 2017. óta rendszeresen megrendezett túra második éjszakáján – ahogy eddig minden évben – Algyőn pihentek meg a táborozók, ahova 25 kilométer megtétele után Mindszentről érkeztek. Az ALTE Füzesy István vezetésével már hagyományosnak mondható módon terülj-terülj asztalkámmal várta a népes csapatot. A civil szervezet karöltve az Algyői Nyugdíjasklubbal és az Algyői Vízisport Egyesület szülői gárdájával süteményekkel, gyümölccsel és palacsintával várta az éhes szájakat. A táborozók egy kis pancsolás, evés-ivás után este tábortűz mellett pihenték ki a nap fáradalmait, majd reggel tovább indultak, hogy megtegyék a hátralévő 15 kilométert Szeged felé.

„A Csongrádról induló tábor létszáma két helyről tevődik össze” – mesélte Sík Márton, az MVM Szeged Vizisport Egyesület szakmai vezetője. Kezdetben a Szegedi Vízisport Egyesület kezdeményezésére indult el a tábor, amely létszáma már akkor is 150-180 főt tett ki, hiszen csatlakoztak hozzájuk a környező települések egyesületeinek tagjai is. „Az elmúlt 3 évben a régió legjobb kölyök versenyzői egyfajta jutalomtáborként vehetnek részt a programon. Így elmondható, hogy az ország legjobb kölyök versenyzői ott vannak a VíziVándor Túrán” – mondta.

Az Algyői Vízisport Egyesület versenyzői is szép számmal képviselik magukat a megmérettetésen. Sík Márton azt is kiemelte, hogy az elmúlt 4-5 évben az algyői egyesület fejlődött a régióban a legdinamikusabban. Az idei országos bajnokságon már 33 versenyzővel álltak a különböző versenyszámokban a rajtvonalhoz.

Füzesy István, az ALTE elnöke a Hírmondónak elmondta, hogy a vendéglátás és az élmény okozta öröm mellett azért is fontos ez az esemény helyi szempontból, mert így jól látható, hogy milyen terheléssel lehet adott esetben a szabadstrand területén számolni, illetve jobban fel lehet használni a pályázati forrásokat, hiszen fény derül arra is, hogy mit kell még fejleszteni, mire kell még figyelmet fordítani. A tábor lényeges az alsó-Tisza szakaszon az aktív turizmus és vízitúrák fejlődésének szempontjából is, mivel az ezeken résztvevő fiatalok és családjaik lesznek később a túrázók, akik ugyanezt a terepet veszik birtokba.

Minden évben remek vízi vándor csapat jön össze, igazi csapatépítő jellege van a háromnapos rendezvénynek. Az algyői vendéglátásnak pedig már híre ment, szinte számítanak a gyerekek a palacsintára, amellyel rendszeresen itt várják őket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×