× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csongrádtól Szegedig egy kis algyői pihenővel

|
2023. szeptember 19. | Sport

Idén is Algyőn pihent meg a VíziVándor Tábor népes csapata. Több mint 300 résztvevő kötött ki a szabadstrandon, ahol lelkes fogadóbizottság készült az érkezésükre.

Augusztus 9-én délután érkeztek meg az első hajók az algyői szabadstrandra, ahol már álltak a sátrak a megfáradt fiatalok számára. A 2017. óta rendszeresen megrendezett túra második éjszakáján – ahogy eddig minden évben – Algyőn pihentek meg a táborozók, ahova 25 kilométer megtétele után Mindszentről érkeztek. Az ALTE Füzesy István vezetésével már hagyományosnak mondható módon terülj-terülj asztalkámmal várta a népes csapatot. A civil szervezet karöltve az Algyői Nyugdíjasklubbal és az Algyői Vízisport Egyesület szülői gárdájával süteményekkel, gyümölccsel és palacsintával várta az éhes szájakat. A táborozók egy kis pancsolás, evés-ivás után este tábortűz mellett pihenték ki a nap fáradalmait, majd reggel tovább indultak, hogy megtegyék a hátralévő 15 kilométert Szeged felé.

„A Csongrádról induló tábor létszáma két helyről tevődik össze” – mesélte Sík Márton, az MVM Szeged Vizisport Egyesület szakmai vezetője. Kezdetben a Szegedi Vízisport Egyesület kezdeményezésére indult el a tábor, amely létszáma már akkor is 150-180 főt tett ki, hiszen csatlakoztak hozzájuk a környező települések egyesületeinek tagjai is. „Az elmúlt 3 évben a régió legjobb kölyök versenyzői egyfajta jutalomtáborként vehetnek részt a programon. Így elmondható, hogy az ország legjobb kölyök versenyzői ott vannak a VíziVándor Túrán” – mondta.

Az Algyői Vízisport Egyesület versenyzői is szép számmal képviselik magukat a megmérettetésen. Sík Márton azt is kiemelte, hogy az elmúlt 4-5 évben az algyői egyesület fejlődött a régióban a legdinamikusabban. Az idei országos bajnokságon már 33 versenyzővel álltak a különböző versenyszámokban a rajtvonalhoz.

Füzesy István, az ALTE elnöke a Hírmondónak elmondta, hogy a vendéglátás és az élmény okozta öröm mellett azért is fontos ez az esemény helyi szempontból, mert így jól látható, hogy milyen terheléssel lehet adott esetben a szabadstrand területén számolni, illetve jobban fel lehet használni a pályázati forrásokat, hiszen fény derül arra is, hogy mit kell még fejleszteni, mire kell még figyelmet fordítani. A tábor lényeges az alsó-Tisza szakaszon az aktív turizmus és vízitúrák fejlődésének szempontjából is, mivel az ezeken résztvevő fiatalok és családjaik lesznek később a túrázók, akik ugyanezt a terepet veszik birtokba.

Minden évben remek vízi vándor csapat jön össze, igazi csapatépítő jellege van a háromnapos rendezvénynek. Az algyői vendéglátásnak pedig már híre ment, szinte számítanak a gyerekek a palacsintára, amellyel rendszeresen itt várják őket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×