× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Komp utca Algyő egyik legszebb utcája lett

|
2024. április 16. | Önkormányzat

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

Az aszfalt felújítása mellett süllyesztett szegély került kiépítésre. A korábbi 3.4 méter széles aszfaltot 0.5-0.5 méterrel szélesítették ki, így összességében 4.8 méter szélességű útfelület került kialakításra. A töltésen meglévő 3.4 méteres aszfalt is 4 méter széles most már. Mindemellett az utcában és a töltésen is füvesített földpadka szegélyezi az aszfaltot. Az út szélét felfestett vonal jelzi, illetve a töltésen újra lettek rakva, illetve a szintre-emelés is megtörtént a töltéskoronán csatlakozó sárrázók esetében. A fejlesztést a Halas-Út Kft. végezte el. A munkálatok összköltsége 46.219.866 forint volt.

Az átadón Molnár Áron polgármester mondott beszédet, amelyen kiemelte az utcában lakók segítőkészségét és támogatását. A szalagvágást követően a rossz szerencse elűzése végett Kiss Róbert képviselővel egy sörös hordót görgettek végig az utcán. Ezután pedig sörrel és zsíros kenyérrel vendégelték meg a résztvevőket.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×