× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A gazdaságfejlesztés újabb állomása Algyőn

|
2015. június 19. | Gazdaság
„Önkormányzatbarát vállalkozás, vállalkozásbarát önkormányzat” szlogennel meghirdetett gazdaságfejlesztési program újabb állomásához érkezett Algyő és az algyői vállalkozások. Az algyői polgármesteri hivatalban június 17-én megrendezett találkozón a vállalkozások fejlesztéséről, és a támogatási rendszerekről folytattak párbeszédet a megjelentek.

A rendezvényt Dr. Füzesy István Algyő Nagyközség Önkormányzatának gazdasági tanácsadója nyitotta meg. Bevezető köszöntőjében az önkormányzat és az településen működő vállalkozások aktív párbeszédének fontosságát hangsúlyozta.

Molnár Áron Algyő Nagyközség polgármestere leszögezte, hogy a gazdaságfejlesztés területén mintegy tíz éves lemaradásban van a település, de a munka elindult. Ennek eredményeképpen folyamatban van egy vállalkozásfejlesztő, gazdasági tevékenységeket támogató önkormányzati rendelet megalkotása. Problémát jelent, hogy a településen korlátozottak a bővíthető ipari területek, ezért új, gazdasági tevékenységekre alkalmas területek kijelölésén, illetve ezek, cégek fogadására alkalmassá tételén dolgozik az önkormányzat – mondta a polgármester.

Együttműködési megállapodás aláírása várható a közeljövőben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, mellyel a kamarai lehetőségek közvetítése válhat gördülékenyebbé.

A vállalkozásokat támogató tevékenységnek köszönhetően a település hamarosan megújuló honlapján lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat a gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, megjelenésre, ezzel is segítve a hatékonyabb információátadást. Ehhez kérte a polgármester, hogy a vállalkozások egy rövid bemutatkozó anyag összeállításával segítsék ezt a munkát.

A további tervek között szerepel egy „Támogasd az algyőit” rendszer kialakítása, és kiterjesztése a szolgáltatási és a termelői szektorra. Ezzel a rendszerrel a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, és támogatása a fő cél. Az önkormányzati ügyintézés egyszerűbbé, és gyorsabbá tételéért, egy „egyablakos” rendszer kialakítását tűzték ki célul, melynek segítségével gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé válna a vállalkozások ügyintézése.

A pályázati támogatási lehetőségekről Pongrácz Tamás önkormányzati képviselő a Széchenyi Programiroda képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket. Felajánlotta segítségét a településen működő vállalkozásoknak, a pályázati rendszerekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A találkozó jó hangulatú beszélgetéssé alakult, ahol a megjelent vállalkozások megfogalmazták személyes, saját vállalkozásaikat érintő problémáikat, melyek rögzítésre kerültek. A polgármester minden felmerülő kérés megvizsgálását ígérte a jelenlévőknek.

A program zárásaként a polgármester megígérte, hogy az ehhez hasonló megbeszéléseket, összejöveteleket továbbra is szorgalmazni fogja. Kérte a vállalkozások vezetőit, hogy konkrét ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő, aktívan vegyenek részt a gazdaságfejlesztési folyamatban.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×