× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A gazdaságfejlesztés újabb állomása Algyőn

|
2015. június 19. | Gazdaság
„Önkormányzatbarát vállalkozás, vállalkozásbarát önkormányzat” szlogennel meghirdetett gazdaságfejlesztési program újabb állomásához érkezett Algyő és az algyői vállalkozások. Az algyői polgármesteri hivatalban június 17-én megrendezett találkozón a vállalkozások fejlesztéséről, és a támogatási rendszerekről folytattak párbeszédet a megjelentek.

A rendezvényt Dr. Füzesy István Algyő Nagyközség Önkormányzatának gazdasági tanácsadója nyitotta meg. Bevezető köszöntőjében az önkormányzat és az településen működő vállalkozások aktív párbeszédének fontosságát hangsúlyozta.

Molnár Áron Algyő Nagyközség polgármestere leszögezte, hogy a gazdaságfejlesztés területén mintegy tíz éves lemaradásban van a település, de a munka elindult. Ennek eredményeképpen folyamatban van egy vállalkozásfejlesztő, gazdasági tevékenységeket támogató önkormányzati rendelet megalkotása. Problémát jelent, hogy a településen korlátozottak a bővíthető ipari területek, ezért új, gazdasági tevékenységekre alkalmas területek kijelölésén, illetve ezek, cégek fogadására alkalmassá tételén dolgozik az önkormányzat – mondta a polgármester.

Együttműködési megállapodás aláírása várható a közeljövőben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, mellyel a kamarai lehetőségek közvetítése válhat gördülékenyebbé.

A vállalkozásokat támogató tevékenységnek köszönhetően a település hamarosan megújuló honlapján lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat a gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, megjelenésre, ezzel is segítve a hatékonyabb információátadást. Ehhez kérte a polgármester, hogy a vállalkozások egy rövid bemutatkozó anyag összeállításával segítsék ezt a munkát.

A további tervek között szerepel egy „Támogasd az algyőit” rendszer kialakítása, és kiterjesztése a szolgáltatási és a termelői szektorra. Ezzel a rendszerrel a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, és támogatása a fő cél. Az önkormányzati ügyintézés egyszerűbbé, és gyorsabbá tételéért, egy „egyablakos” rendszer kialakítását tűzték ki célul, melynek segítségével gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé válna a vállalkozások ügyintézése.

A pályázati támogatási lehetőségekről Pongrácz Tamás önkormányzati képviselő a Széchenyi Programiroda képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket. Felajánlotta segítségét a településen működő vállalkozásoknak, a pályázati rendszerekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A találkozó jó hangulatú beszélgetéssé alakult, ahol a megjelent vállalkozások megfogalmazták személyes, saját vállalkozásaikat érintő problémáikat, melyek rögzítésre kerültek. A polgármester minden felmerülő kérés megvizsgálását ígérte a jelenlévőknek.

A program zárásaként a polgármester megígérte, hogy az ehhez hasonló megbeszéléseket, összejöveteleket továbbra is szorgalmazni fogja. Kérte a vállalkozások vezetőit, hogy konkrét ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő, aktívan vegyenek részt a gazdaságfejlesztési folyamatban.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×