× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A gazdaságfejlesztés újabb állomása Algyőn

|
2015. június 19. | Gazdaság
„Önkormányzatbarát vállalkozás, vállalkozásbarát önkormányzat” szlogennel meghirdetett gazdaságfejlesztési program újabb állomásához érkezett Algyő és az algyői vállalkozások. Az algyői polgármesteri hivatalban június 17-én megrendezett találkozón a vállalkozások fejlesztéséről, és a támogatási rendszerekről folytattak párbeszédet a megjelentek.

A rendezvényt Dr. Füzesy István Algyő Nagyközség Önkormányzatának gazdasági tanácsadója nyitotta meg. Bevezető köszöntőjében az önkormányzat és az településen működő vállalkozások aktív párbeszédének fontosságát hangsúlyozta.

Molnár Áron Algyő Nagyközség polgármestere leszögezte, hogy a gazdaságfejlesztés területén mintegy tíz éves lemaradásban van a település, de a munka elindult. Ennek eredményeképpen folyamatban van egy vállalkozásfejlesztő, gazdasági tevékenységeket támogató önkormányzati rendelet megalkotása. Problémát jelent, hogy a településen korlátozottak a bővíthető ipari területek, ezért új, gazdasági tevékenységekre alkalmas területek kijelölésén, illetve ezek, cégek fogadására alkalmassá tételén dolgozik az önkormányzat – mondta a polgármester.

Együttműködési megállapodás aláírása várható a közeljövőben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, mellyel a kamarai lehetőségek közvetítése válhat gördülékenyebbé.

A vállalkozásokat támogató tevékenységnek köszönhetően a település hamarosan megújuló honlapján lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat a gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, megjelenésre, ezzel is segítve a hatékonyabb információátadást. Ehhez kérte a polgármester, hogy a vállalkozások egy rövid bemutatkozó anyag összeállításával segítsék ezt a munkát.

A további tervek között szerepel egy „Támogasd az algyőit” rendszer kialakítása, és kiterjesztése a szolgáltatási és a termelői szektorra. Ezzel a rendszerrel a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, és támogatása a fő cél. Az önkormányzati ügyintézés egyszerűbbé, és gyorsabbá tételéért, egy „egyablakos” rendszer kialakítását tűzték ki célul, melynek segítségével gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé válna a vállalkozások ügyintézése.

A pályázati támogatási lehetőségekről Pongrácz Tamás önkormányzati képviselő a Széchenyi Programiroda képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket. Felajánlotta segítségét a településen működő vállalkozásoknak, a pályázati rendszerekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A találkozó jó hangulatú beszélgetéssé alakult, ahol a megjelent vállalkozások megfogalmazták személyes, saját vállalkozásaikat érintő problémáikat, melyek rögzítésre kerültek. A polgármester minden felmerülő kérés megvizsgálását ígérte a jelenlévőknek.

A program zárásaként a polgármester megígérte, hogy az ehhez hasonló megbeszéléseket, összejöveteleket továbbra is szorgalmazni fogja. Kérte a vállalkozások vezetőit, hogy konkrét ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő, aktívan vegyenek részt a gazdaságfejlesztési folyamatban.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×