× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A gazdaságfejlesztés újabb állomása Algyőn

|
2015. június 19. | Gazdaság
„Önkormányzatbarát vállalkozás, vállalkozásbarát önkormányzat” szlogennel meghirdetett gazdaságfejlesztési program újabb állomásához érkezett Algyő és az algyői vállalkozások. Az algyői polgármesteri hivatalban június 17-én megrendezett találkozón a vállalkozások fejlesztéséről, és a támogatási rendszerekről folytattak párbeszédet a megjelentek.

A rendezvényt Dr. Füzesy István Algyő Nagyközség Önkormányzatának gazdasági tanácsadója nyitotta meg. Bevezető köszöntőjében az önkormányzat és az településen működő vállalkozások aktív párbeszédének fontosságát hangsúlyozta.

Molnár Áron Algyő Nagyközség polgármestere leszögezte, hogy a gazdaságfejlesztés területén mintegy tíz éves lemaradásban van a település, de a munka elindult. Ennek eredményeképpen folyamatban van egy vállalkozásfejlesztő, gazdasági tevékenységeket támogató önkormányzati rendelet megalkotása. Problémát jelent, hogy a településen korlátozottak a bővíthető ipari területek, ezért új, gazdasági tevékenységekre alkalmas területek kijelölésén, illetve ezek, cégek fogadására alkalmassá tételén dolgozik az önkormányzat – mondta a polgármester.

Együttműködési megállapodás aláírása várható a közeljövőben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, mellyel a kamarai lehetőségek közvetítése válhat gördülékenyebbé.

A vállalkozásokat támogató tevékenységnek köszönhetően a település hamarosan megújuló honlapján lehetőséget kíván biztosítani az önkormányzat a gazdasági élet szereplőinek a bemutatkozásra, megjelenésre, ezzel is segítve a hatékonyabb információátadást. Ehhez kérte a polgármester, hogy a vállalkozások egy rövid bemutatkozó anyag összeállításával segítsék ezt a munkát.

A további tervek között szerepel egy „Támogasd az algyőit” rendszer kialakítása, és kiterjesztése a szolgáltatási és a termelői szektorra. Ezzel a rendszerrel a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítése, és támogatása a fő cél. Az önkormányzati ügyintézés egyszerűbbé, és gyorsabbá tételéért, egy „egyablakos” rendszer kialakítását tűzték ki célul, melynek segítségével gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé válna a vállalkozások ügyintézése.

A pályázati támogatási lehetőségekről Pongrácz Tamás önkormányzati képviselő a Széchenyi Programiroda képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket. Felajánlotta segítségét a településen működő vállalkozásoknak, a pályázati rendszerekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

A találkozó jó hangulatú beszélgetéssé alakult, ahol a megjelent vállalkozások megfogalmazták személyes, saját vállalkozásaikat érintő problémáikat, melyek rögzítésre kerültek. A polgármester minden felmerülő kérés megvizsgálását ígérte a jelenlévőknek.

A program zárásaként a polgármester megígérte, hogy az ehhez hasonló megbeszéléseket, összejöveteleket továbbra is szorgalmazni fogja. Kérte a vállalkozások vezetőit, hogy konkrét ötletekkel, javaslatokkal álljanak elő, aktívan vegyenek részt a gazdaságfejlesztési folyamatban.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×