× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zárva is nyitottak vagyunk!

|
2021. május 19. | Kultúra

Az Algyői Könyvtár működését is a több mint egy éve tartó járványügyi korlátozások szabják meg.

Idén még nem járt olvasó a könyvtárban, de ez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet. A legszigorúbb korlátozások idején március 8- április 11-e között minisztériumi utasításra teljesen zárva tartottunk, de az ezt megelőző időszakban – és jelenleg is – minden szolgáltatásunk igénybe vehető: kölcsönzünk, nyomtatunk, fénymásolunk. Mindezt a teraszon bonyolítjuk, ha már az épületbe nem lehet bejönni.

A tavasz beköszöntével legfrissebb könyveinket is kiköltöztettük a teraszra egy érintésmentes fertőtlenítővel, így, ha kicsiben is, a válogatás élményét is igyekszünk visszacsempészni. A válogatást a Facebookon közzétett rendszeres könyvajánlókkal is próbáljuk segíteni.

Programjaink is átkerültek az online térbe, az Algyői Könyvtár Facebook-oldalán naponta új tartalommal jelentkezünk: videókkal, online kvízekkel, könyvajánlókkal. Szombatonként helytörténeti-családtörténeti sorozattal, minden vasárnap pedig irodalmi sorozattal várjuk olvasóinkat és Facebook oldalunk követőit.

Ünnepeinkről is megemlékeztünk: a magyar kultúra napjára algyői írók-költők alkotásaiból készült ünnepi videó-összeállítás. Március 15-ét is egy videóval köszöntöttük, ebben algyői gyűjtők Petőfi-relikviáit mutattuk be, a magyar költészet napjára pedig kincskereső játékot szerveztünk.

Március végén harmadik ízben is meghirdettük irodalmi pályázatunkat, amelyre tavaly százhatvan szerző csaknem 300 alkotással pályázott. Reméljük az idei pályázat is legalább ilyen sikeres lesz. Szeretettel várjuk algyői szerzők pályamunkáit is! A pályázat kiírását itt találják az érdeklődők: https://jelek2021.webnode.hu

Sokan követitek a Facebookon a Régi algyői családok családtörténeti-helytörténeti sorozatot, melynek folytatásai szombatonként jelennek meg oldalunkon. Ha később is szeretnétek visszaolvasni, akkor a keresőbe elég ennyit beírni: #régialgyőicsaládok

Továbbra is gyűjtjük és várjuk a régi Algyőt vagy a régi algyői családokat ábrázoló fényképeket. A beérkezett képeket digitalizáljuk és hamarosan közzétesszük.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×