× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zárva is nyitottak vagyunk!

|
2021. május 19. | Kultúra

Az Algyői Könyvtár működését is a több mint egy éve tartó járványügyi korlátozások szabják meg.

Idén még nem járt olvasó a könyvtárban, de ez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet. A legszigorúbb korlátozások idején március 8- április 11-e között minisztériumi utasításra teljesen zárva tartottunk, de az ezt megelőző időszakban – és jelenleg is – minden szolgáltatásunk igénybe vehető: kölcsönzünk, nyomtatunk, fénymásolunk. Mindezt a teraszon bonyolítjuk, ha már az épületbe nem lehet bejönni.

A tavasz beköszöntével legfrissebb könyveinket is kiköltöztettük a teraszra egy érintésmentes fertőtlenítővel, így, ha kicsiben is, a válogatás élményét is igyekszünk visszacsempészni. A válogatást a Facebookon közzétett rendszeres könyvajánlókkal is próbáljuk segíteni.

Programjaink is átkerültek az online térbe, az Algyői Könyvtár Facebook-oldalán naponta új tartalommal jelentkezünk: videókkal, online kvízekkel, könyvajánlókkal. Szombatonként helytörténeti-családtörténeti sorozattal, minden vasárnap pedig irodalmi sorozattal várjuk olvasóinkat és Facebook oldalunk követőit.

Ünnepeinkről is megemlékeztünk: a magyar kultúra napjára algyői írók-költők alkotásaiból készült ünnepi videó-összeállítás. Március 15-ét is egy videóval köszöntöttük, ebben algyői gyűjtők Petőfi-relikviáit mutattuk be, a magyar költészet napjára pedig kincskereső játékot szerveztünk.

Március végén harmadik ízben is meghirdettük irodalmi pályázatunkat, amelyre tavaly százhatvan szerző csaknem 300 alkotással pályázott. Reméljük az idei pályázat is legalább ilyen sikeres lesz. Szeretettel várjuk algyői szerzők pályamunkáit is! A pályázat kiírását itt találják az érdeklődők: https://jelek2021.webnode.hu

Sokan követitek a Facebookon a Régi algyői családok családtörténeti-helytörténeti sorozatot, melynek folytatásai szombatonként jelennek meg oldalunkon. Ha később is szeretnétek visszaolvasni, akkor a keresőbe elég ennyit beírni: #régialgyőicsaládok

Továbbra is gyűjtjük és várjuk a régi Algyőt vagy a régi algyői családokat ábrázoló fényképeket. A beérkezett képeket digitalizáljuk és hamarosan közzétesszük.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

A Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2022.” című pályázat által Algyőn járdaépítési program valósulhatott meg.

2023. február 01. | Önkormányzat Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy 2023. február 1-én az Algyő, Géza utca –Kastélykert utca sarkán, az ivóvízhálózaton tolózár csomópont csere miatt, az alábbi ingatlanokban időszakos vízhiány lesz a következő helyeken...

2023. január 31. | Gazdaság Bővebben

Az algyői Tisza-part két népszerű vendéglátó egységének és az Algyői Műjégpálya büféjének üzemeltetésére keres bérlőt a Gyeviép Nkft. 

2023. január 30. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy ivóvízhálózat hibaelhárítási munkák miatt időszakos vízhiányra kell felkészülni 2023. január 30-án (hétfő) 8:30 – 14:00 óráig.

2023. január 27. | Gazdaság Bővebben

Pályázati hirdetmény Algyő, Tiszavirág utcában található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlanok legmagasabb áron történő értékesítése.

2023. január 20. | Önkormányzat Bővebben

×