× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zárva is nyitottak vagyunk!

|
2021. május 19. | Kultúra

Az Algyői Könyvtár működését is a több mint egy éve tartó járványügyi korlátozások szabják meg.

Idén még nem járt olvasó a könyvtárban, de ez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet. A legszigorúbb korlátozások idején március 8- április 11-e között minisztériumi utasításra teljesen zárva tartottunk, de az ezt megelőző időszakban – és jelenleg is – minden szolgáltatásunk igénybe vehető: kölcsönzünk, nyomtatunk, fénymásolunk. Mindezt a teraszon bonyolítjuk, ha már az épületbe nem lehet bejönni.

A tavasz beköszöntével legfrissebb könyveinket is kiköltöztettük a teraszra egy érintésmentes fertőtlenítővel, így, ha kicsiben is, a válogatás élményét is igyekszünk visszacsempészni. A válogatást a Facebookon közzétett rendszeres könyvajánlókkal is próbáljuk segíteni.

Programjaink is átkerültek az online térbe, az Algyői Könyvtár Facebook-oldalán naponta új tartalommal jelentkezünk: videókkal, online kvízekkel, könyvajánlókkal. Szombatonként helytörténeti-családtörténeti sorozattal, minden vasárnap pedig irodalmi sorozattal várjuk olvasóinkat és Facebook oldalunk követőit.

Ünnepeinkről is megemlékeztünk: a magyar kultúra napjára algyői írók-költők alkotásaiból készült ünnepi videó-összeállítás. Március 15-ét is egy videóval köszöntöttük, ebben algyői gyűjtők Petőfi-relikviáit mutattuk be, a magyar költészet napjára pedig kincskereső játékot szerveztünk.

Március végén harmadik ízben is meghirdettük irodalmi pályázatunkat, amelyre tavaly százhatvan szerző csaknem 300 alkotással pályázott. Reméljük az idei pályázat is legalább ilyen sikeres lesz. Szeretettel várjuk algyői szerzők pályamunkáit is! A pályázat kiírását itt találják az érdeklődők: https://jelek2021.webnode.hu

Sokan követitek a Facebookon a Régi algyői családok családtörténeti-helytörténeti sorozatot, melynek folytatásai szombatonként jelennek meg oldalunkon. Ha később is szeretnétek visszaolvasni, akkor a keresőbe elég ennyit beírni: #régialgyőicsaládok

Továbbra is gyűjtjük és várjuk a régi Algyőt vagy a régi algyői családokat ábrázoló fényképeket. A beérkezett képeket digitalizáljuk és hamarosan közzétesszük.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×