× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zárva is nyitottak vagyunk!

|
2021. május 19. | Kultúra

Az Algyői Könyvtár működését is a több mint egy éve tartó járványügyi korlátozások szabják meg.

Idén még nem járt olvasó a könyvtárban, de ez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet. A legszigorúbb korlátozások idején március 8- április 11-e között minisztériumi utasításra teljesen zárva tartottunk, de az ezt megelőző időszakban – és jelenleg is – minden szolgáltatásunk igénybe vehető: kölcsönzünk, nyomtatunk, fénymásolunk. Mindezt a teraszon bonyolítjuk, ha már az épületbe nem lehet bejönni.

A tavasz beköszöntével legfrissebb könyveinket is kiköltöztettük a teraszra egy érintésmentes fertőtlenítővel, így, ha kicsiben is, a válogatás élményét is igyekszünk visszacsempészni. A válogatást a Facebookon közzétett rendszeres könyvajánlókkal is próbáljuk segíteni.

Programjaink is átkerültek az online térbe, az Algyői Könyvtár Facebook-oldalán naponta új tartalommal jelentkezünk: videókkal, online kvízekkel, könyvajánlókkal. Szombatonként helytörténeti-családtörténeti sorozattal, minden vasárnap pedig irodalmi sorozattal várjuk olvasóinkat és Facebook oldalunk követőit.

Ünnepeinkről is megemlékeztünk: a magyar kultúra napjára algyői írók-költők alkotásaiból készült ünnepi videó-összeállítás. Március 15-ét is egy videóval köszöntöttük, ebben algyői gyűjtők Petőfi-relikviáit mutattuk be, a magyar költészet napjára pedig kincskereső játékot szerveztünk.

Március végén harmadik ízben is meghirdettük irodalmi pályázatunkat, amelyre tavaly százhatvan szerző csaknem 300 alkotással pályázott. Reméljük az idei pályázat is legalább ilyen sikeres lesz. Szeretettel várjuk algyői szerzők pályamunkáit is! A pályázat kiírását itt találják az érdeklődők: https://jelek2021.webnode.hu

Sokan követitek a Facebookon a Régi algyői családok családtörténeti-helytörténeti sorozatot, melynek folytatásai szombatonként jelennek meg oldalunkon. Ha később is szeretnétek visszaolvasni, akkor a keresőbe elég ennyit beírni: #régialgyőicsaládok

Továbbra is gyűjtjük és várjuk a régi Algyőt vagy a régi algyői családokat ábrázoló fényképeket. A beérkezett képeket digitalizáljuk és hamarosan közzétesszük.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×