× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

V. Algyői Foltvarró Kiállítás, plusz könyvbemutató

|
2014. július 10. | Kultúra
Még nem telt el egy év sem az utóbbi kiállításunk óta és mi újra megmutattuk munkáinkat az érdeklődőknek. Ennek egyik célja az volt, hogy újra megtöltsük az Alkotóházunkat az elkészült alkotásokkal. Másik oka pedig az, hogy egy nagyravágyó gondolat megszületése után több foltvarró nagy munkába vágta a fejszéjét. Könyvet írtunk az utóbbi néhány hónapban. A könyv elkészült, a kiállítás adott alkalmat az ünnepélyes átadásra, bemutatásra.

10 óra tájékán készen álltunk a vendégek fogadására, és az érdeklődők jöttek is sorra. Bene Zoltánt kértük meg, hogy mutassa be a mi könyvünket a közönségnek. A címe: Mit varrnak az algyői foltvarrók?! Ez 10 egyszerűbb, bonyolultabb különböző foltvarrásos technikával készült tárgy elkészítési útmutatóját tartalmazza, melyek alapján könnyedén elkészíthetők a könyvben szereplő tárgyak. Többek között karácsonyi díszek, terítő, falvédő, takaró, táska. A könyvet a Faluházban, Könyvtárban lehet megtekinteni és megvásárolni 1000 forintos áron. A könyvet Antal Jánosné Jutka, Bacsa Jánosné Erika, Czirokné Horváth Gabriella, Fazekas Etelka, Fôdiné Dóra Henrietta, Izbékiné Cseuz Gabriella, Lénárt Ferencné Kati, Maczák Ferencné Zsuzsi, Németh Józsefné Aranka, Tóth Árpádné Marika készítette. Fontos szerepe volt Gyömbér Ákosnak, az ő szakértelme nélkül nem lett volna ilyen szép és igényes a könyvecske.

Csókási Katalin Nóra, tűzzománc művész nyitotta meg a kiállításunkat. Katit lenyűgözte a sok foltvarrott tárgy, mellyel feldíszítettük az Alkotóházat. Több meglepetéssel is készült nekünk, egy mulatságos foltvarrós verssel és egy dallal, melyet együtt énekelhettünk el. Szilágyi Perjési Katalin már tavaly is részt vett a kiállítás megnyitónkon, akkor egy megható mini novellát írt nekünk, idén egy szép verset költött, melyet dalba foglalva adott át nekünk.

Köszönjük az Algyői Faluház és Könyvtár dolgozóinak a segítséget, amit a kiállítás megrendezéséhez nyújtottak, köszönjük az Algyői Nőegylettől kapott ajándékcsomagot, melyet közösen fogyasztunk el.

Külön köszönet jár az Algyői Foltvarrók Köre minden tagjának a szorgos, fáradhatatlan munkájáért!
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×