× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

V. Algyői Foltvarró Kiállítás, plusz könyvbemutató

|
2014. július 10. | Kultúra
Még nem telt el egy év sem az utóbbi kiállításunk óta és mi újra megmutattuk munkáinkat az érdeklődőknek. Ennek egyik célja az volt, hogy újra megtöltsük az Alkotóházunkat az elkészült alkotásokkal. Másik oka pedig az, hogy egy nagyravágyó gondolat megszületése után több foltvarró nagy munkába vágta a fejszéjét. Könyvet írtunk az utóbbi néhány hónapban. A könyv elkészült, a kiállítás adott alkalmat az ünnepélyes átadásra, bemutatásra.

10 óra tájékán készen álltunk a vendégek fogadására, és az érdeklődők jöttek is sorra. Bene Zoltánt kértük meg, hogy mutassa be a mi könyvünket a közönségnek. A címe: Mit varrnak az algyői foltvarrók?! Ez 10 egyszerűbb, bonyolultabb különböző foltvarrásos technikával készült tárgy elkészítési útmutatóját tartalmazza, melyek alapján könnyedén elkészíthetők a könyvben szereplő tárgyak. Többek között karácsonyi díszek, terítő, falvédő, takaró, táska. A könyvet a Faluházban, Könyvtárban lehet megtekinteni és megvásárolni 1000 forintos áron. A könyvet Antal Jánosné Jutka, Bacsa Jánosné Erika, Czirokné Horváth Gabriella, Fazekas Etelka, Fôdiné Dóra Henrietta, Izbékiné Cseuz Gabriella, Lénárt Ferencné Kati, Maczák Ferencné Zsuzsi, Németh Józsefné Aranka, Tóth Árpádné Marika készítette. Fontos szerepe volt Gyömbér Ákosnak, az ő szakértelme nélkül nem lett volna ilyen szép és igényes a könyvecske.

Csókási Katalin Nóra, tűzzománc művész nyitotta meg a kiállításunkat. Katit lenyűgözte a sok foltvarrott tárgy, mellyel feldíszítettük az Alkotóházat. Több meglepetéssel is készült nekünk, egy mulatságos foltvarrós verssel és egy dallal, melyet együtt énekelhettünk el. Szilágyi Perjési Katalin már tavaly is részt vett a kiállítás megnyitónkon, akkor egy megható mini novellát írt nekünk, idén egy szép verset költött, melyet dalba foglalva adott át nekünk.

Köszönjük az Algyői Faluház és Könyvtár dolgozóinak a segítséget, amit a kiállítás megrendezéséhez nyújtottak, köszönjük az Algyői Nőegylettől kapott ajándékcsomagot, melyet közösen fogyasztunk el.

Külön köszönet jár az Algyői Foltvarrók Köre minden tagjának a szorgos, fáradhatatlan munkájáért!
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×