× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

V. Algyői Foltvarró Kiállítás, plusz könyvbemutató

|
2014. július 10. | Kultúra
Még nem telt el egy év sem az utóbbi kiállításunk óta és mi újra megmutattuk munkáinkat az érdeklődőknek. Ennek egyik célja az volt, hogy újra megtöltsük az Alkotóházunkat az elkészült alkotásokkal. Másik oka pedig az, hogy egy nagyravágyó gondolat megszületése után több foltvarró nagy munkába vágta a fejszéjét. Könyvet írtunk az utóbbi néhány hónapban. A könyv elkészült, a kiállítás adott alkalmat az ünnepélyes átadásra, bemutatásra.

10 óra tájékán készen álltunk a vendégek fogadására, és az érdeklődők jöttek is sorra. Bene Zoltánt kértük meg, hogy mutassa be a mi könyvünket a közönségnek. A címe: Mit varrnak az algyői foltvarrók?! Ez 10 egyszerűbb, bonyolultabb különböző foltvarrásos technikával készült tárgy elkészítési útmutatóját tartalmazza, melyek alapján könnyedén elkészíthetők a könyvben szereplő tárgyak. Többek között karácsonyi díszek, terítő, falvédő, takaró, táska. A könyvet a Faluházban, Könyvtárban lehet megtekinteni és megvásárolni 1000 forintos áron. A könyvet Antal Jánosné Jutka, Bacsa Jánosné Erika, Czirokné Horváth Gabriella, Fazekas Etelka, Fôdiné Dóra Henrietta, Izbékiné Cseuz Gabriella, Lénárt Ferencné Kati, Maczák Ferencné Zsuzsi, Németh Józsefné Aranka, Tóth Árpádné Marika készítette. Fontos szerepe volt Gyömbér Ákosnak, az ő szakértelme nélkül nem lett volna ilyen szép és igényes a könyvecske.

Csókási Katalin Nóra, tűzzománc művész nyitotta meg a kiállításunkat. Katit lenyűgözte a sok foltvarrott tárgy, mellyel feldíszítettük az Alkotóházat. Több meglepetéssel is készült nekünk, egy mulatságos foltvarrós verssel és egy dallal, melyet együtt énekelhettünk el. Szilágyi Perjési Katalin már tavaly is részt vett a kiállítás megnyitónkon, akkor egy megható mini novellát írt nekünk, idén egy szép verset költött, melyet dalba foglalva adott át nekünk.

Köszönjük az Algyői Faluház és Könyvtár dolgozóinak a segítséget, amit a kiállítás megrendezéséhez nyújtottak, köszönjük az Algyői Nőegylettől kapott ajándékcsomagot, melyet közösen fogyasztunk el.

Külön köszönet jár az Algyői Foltvarrók Köre minden tagjának a szorgos, fáradhatatlan munkájáért!
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×