× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

V. Algyői Foltvarró Kiállítás, plusz könyvbemutató

|
2014. július 10. | Kultúra
Még nem telt el egy év sem az utóbbi kiállításunk óta és mi újra megmutattuk munkáinkat az érdeklődőknek. Ennek egyik célja az volt, hogy újra megtöltsük az Alkotóházunkat az elkészült alkotásokkal. Másik oka pedig az, hogy egy nagyravágyó gondolat megszületése után több foltvarró nagy munkába vágta a fejszéjét. Könyvet írtunk az utóbbi néhány hónapban. A könyv elkészült, a kiállítás adott alkalmat az ünnepélyes átadásra, bemutatásra.

10 óra tájékán készen álltunk a vendégek fogadására, és az érdeklődők jöttek is sorra. Bene Zoltánt kértük meg, hogy mutassa be a mi könyvünket a közönségnek. A címe: Mit varrnak az algyői foltvarrók?! Ez 10 egyszerűbb, bonyolultabb különböző foltvarrásos technikával készült tárgy elkészítési útmutatóját tartalmazza, melyek alapján könnyedén elkészíthetők a könyvben szereplő tárgyak. Többek között karácsonyi díszek, terítő, falvédő, takaró, táska. A könyvet a Faluházban, Könyvtárban lehet megtekinteni és megvásárolni 1000 forintos áron. A könyvet Antal Jánosné Jutka, Bacsa Jánosné Erika, Czirokné Horváth Gabriella, Fazekas Etelka, Fôdiné Dóra Henrietta, Izbékiné Cseuz Gabriella, Lénárt Ferencné Kati, Maczák Ferencné Zsuzsi, Németh Józsefné Aranka, Tóth Árpádné Marika készítette. Fontos szerepe volt Gyömbér Ákosnak, az ő szakértelme nélkül nem lett volna ilyen szép és igényes a könyvecske.

Csókási Katalin Nóra, tűzzománc művész nyitotta meg a kiállításunkat. Katit lenyűgözte a sok foltvarrott tárgy, mellyel feldíszítettük az Alkotóházat. Több meglepetéssel is készült nekünk, egy mulatságos foltvarrós verssel és egy dallal, melyet együtt énekelhettünk el. Szilágyi Perjési Katalin már tavaly is részt vett a kiállítás megnyitónkon, akkor egy megható mini novellát írt nekünk, idén egy szép verset költött, melyet dalba foglalva adott át nekünk.

Köszönjük az Algyői Faluház és Könyvtár dolgozóinak a segítséget, amit a kiállítás megrendezéséhez nyújtottak, köszönjük az Algyői Nőegylettől kapott ajándékcsomagot, melyet közösen fogyasztunk el.

Külön köszönet jár az Algyői Foltvarrók Köre minden tagjának a szorgos, fáradhatatlan munkájáért!
 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×