× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra foltvarró tábor Algyőn

|
2014. november 16. | Kultúra
Idén sem maradt el a foltvarró tábor Algyőn. Október 17-én és 18-án volt a továbbképzés a Faluház emeleti termében.

Már csütörtökön berendezkedtünk, elrendeztük a varrógépeinket, előkészített anyagainkat és varróeszközeinket. A segítőkész férjek sorba hordták fel az emeletre a nélkülözhetetlen kellékeket.

Péntek reggel Kacsuk Évivel leveleztünk. Évivel többször találkoztam már foltvarró táborokon, Budapesten több alkalommal rendezett kiállítást a foltvarrott munkáiból. Számos pályázaton nyert díjat quiltjeivel. Évivel az ősz ihlette levél motívumot varrtuk egy nagyon érdekes technikát felhasználva. Ezzel a módszerrel íves varratokat tudunk pontosan, precízen összedolgozni. Az elején még csak nehézkesen tudtuk illeszteni a sok apró részletet, ám a nap végére szépen kialakult a levélminta. Örömmel mutattuk egymásnak a színes munkákat.

Délután néhány társunkkal együtt a könyvtárba mentünk, ahol az Algyő, az én falum című pályázat eredmény hirdetésén vettünk részt. Bacsa Jánosné Erika, Tóth Árpádné Marika különdíjazottak lettek foltvarrott alkotásaikkal, Fazekas Etelka pedig irodalmi művével kapott díjat. Ezúton gratulálunk nekik!

Másnap, szombaton újra munkába állítottuk a varrógépeket. Ezen a napon Szente Györgyi jött el hozzánk egy újabb táskát mutatott nekünk. Györgyi nagyon ügyes mindenféle foltvarrott technika elkészítésében, legfőbb specialitása a táskavarrás. Számos foltvarró kiállításon találkoztam alkotásaival. Táborokon és találkozókon ismertem meg. Egy igazi alkalmi fazonú, dekoratív vállra valót készítettünk vele. Sok új fogást sajátítottunk el.

Köszönjük a Faluház dolgozóinak a szervezést és támogatást! Köszönet a Faluház Kávézó és Pizzériának a finom ebédekért és kávéért! Külön köszönet illeti az Algyői Nyugdíjas Klub tagjait, hogy biztosították nekünk a zavartalan alkotást! Nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani Szujó Ildikónak, hogy önzetlenül vendégül látta előadónkat! Köszönöm az Algyői Foltvarró Kör résztvevő tagjainak a kellemes, jóízű együtt töltött két napot!
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×