× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra foltvarró tábor Algyőn

|
2014. november 16. | Kultúra
Idén sem maradt el a foltvarró tábor Algyőn. Október 17-én és 18-án volt a továbbképzés a Faluház emeleti termében.

Már csütörtökön berendezkedtünk, elrendeztük a varrógépeinket, előkészített anyagainkat és varróeszközeinket. A segítőkész férjek sorba hordták fel az emeletre a nélkülözhetetlen kellékeket.

Péntek reggel Kacsuk Évivel leveleztünk. Évivel többször találkoztam már foltvarró táborokon, Budapesten több alkalommal rendezett kiállítást a foltvarrott munkáiból. Számos pályázaton nyert díjat quiltjeivel. Évivel az ősz ihlette levél motívumot varrtuk egy nagyon érdekes technikát felhasználva. Ezzel a módszerrel íves varratokat tudunk pontosan, precízen összedolgozni. Az elején még csak nehézkesen tudtuk illeszteni a sok apró részletet, ám a nap végére szépen kialakult a levélminta. Örömmel mutattuk egymásnak a színes munkákat.

Délután néhány társunkkal együtt a könyvtárba mentünk, ahol az Algyő, az én falum című pályázat eredmény hirdetésén vettünk részt. Bacsa Jánosné Erika, Tóth Árpádné Marika különdíjazottak lettek foltvarrott alkotásaikkal, Fazekas Etelka pedig irodalmi művével kapott díjat. Ezúton gratulálunk nekik!

Másnap, szombaton újra munkába állítottuk a varrógépeket. Ezen a napon Szente Györgyi jött el hozzánk egy újabb táskát mutatott nekünk. Györgyi nagyon ügyes mindenféle foltvarrott technika elkészítésében, legfőbb specialitása a táskavarrás. Számos foltvarró kiállításon találkoztam alkotásaival. Táborokon és találkozókon ismertem meg. Egy igazi alkalmi fazonú, dekoratív vállra valót készítettünk vele. Sok új fogást sajátítottunk el.

Köszönjük a Faluház dolgozóinak a szervezést és támogatást! Köszönet a Faluház Kávézó és Pizzériának a finom ebédekért és kávéért! Külön köszönet illeti az Algyői Nyugdíjas Klub tagjait, hogy biztosították nekünk a zavartalan alkotást! Nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani Szujó Ildikónak, hogy önzetlenül vendégül látta előadónkat! Köszönöm az Algyői Foltvarró Kör résztvevő tagjainak a kellemes, jóízű együtt töltött két napot!
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×