× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra foltvarró tábor Algyőn

|
2014. november 16. | Kultúra
Idén sem maradt el a foltvarró tábor Algyőn. Október 17-én és 18-án volt a továbbképzés a Faluház emeleti termében.

Már csütörtökön berendezkedtünk, elrendeztük a varrógépeinket, előkészített anyagainkat és varróeszközeinket. A segítőkész férjek sorba hordták fel az emeletre a nélkülözhetetlen kellékeket.

Péntek reggel Kacsuk Évivel leveleztünk. Évivel többször találkoztam már foltvarró táborokon, Budapesten több alkalommal rendezett kiállítást a foltvarrott munkáiból. Számos pályázaton nyert díjat quiltjeivel. Évivel az ősz ihlette levél motívumot varrtuk egy nagyon érdekes technikát felhasználva. Ezzel a módszerrel íves varratokat tudunk pontosan, precízen összedolgozni. Az elején még csak nehézkesen tudtuk illeszteni a sok apró részletet, ám a nap végére szépen kialakult a levélminta. Örömmel mutattuk egymásnak a színes munkákat.

Délután néhány társunkkal együtt a könyvtárba mentünk, ahol az Algyő, az én falum című pályázat eredmény hirdetésén vettünk részt. Bacsa Jánosné Erika, Tóth Árpádné Marika különdíjazottak lettek foltvarrott alkotásaikkal, Fazekas Etelka pedig irodalmi művével kapott díjat. Ezúton gratulálunk nekik!

Másnap, szombaton újra munkába állítottuk a varrógépeket. Ezen a napon Szente Györgyi jött el hozzánk egy újabb táskát mutatott nekünk. Györgyi nagyon ügyes mindenféle foltvarrott technika elkészítésében, legfőbb specialitása a táskavarrás. Számos foltvarró kiállításon találkoztam alkotásaival. Táborokon és találkozókon ismertem meg. Egy igazi alkalmi fazonú, dekoratív vállra valót készítettünk vele. Sok új fogást sajátítottunk el.

Köszönjük a Faluház dolgozóinak a szervezést és támogatást! Köszönet a Faluház Kávézó és Pizzériának a finom ebédekért és kávéért! Külön köszönet illeti az Algyői Nyugdíjas Klub tagjait, hogy biztosították nekünk a zavartalan alkotást! Nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani Szujó Ildikónak, hogy önzetlenül vendégül látta előadónkat! Köszönöm az Algyői Foltvarró Kör résztvevő tagjainak a kellemes, jóízű együtt töltött két napot!
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×