× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újévi Hangverseny a Faluházban

|
2024. február 08. | Kultúra

Fantasztikus dallamok csendültek fel a 2024-es Újévi Hangverseny során a Faluházban. Három művész teremtett hol meghitt, hol izgalmas pillanatokat a zenén keresztül.

A Szeged Trió Classic együttes tartotta idén az újévi koncertet. A csaknem egy órás műsor során felcsendültek Telemann, Haydn, Bach, Liszt Ferenc, Pazeller és Strauss csodálatos művei. Varga Laura fuvolán játszott, Vizsolyi Lívia fagottozott, a két művésznőt pedig Klebniczki György kísérte zongorán.

Vizsolyi Lívia elmondta, hogy a koncertanyag összeállításakor a vidámság volt a fő szempont. Hogy az új év jó, hangulatos, felpezsdítő dallamokkal induljon. De azért még egy kis karácsonyi melódia is helyt kapott a tételek között.

A Faluház nagyterme gyorsan megtelt és vastaps zárta a rendezvényt. Az együttes háromszor is visszatért a színpadra, hogy még egy kis ráadással örvendeztesse meg a nagyérdeműt. A közönség közül többen jelezték, hogy ilyen lélekmelengető és feltöltő előadásokra nagy szükség van a hétköznapokban.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×