× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Trimágus Tusán küzdöttek a Harry Potter rajongók

|
2024. május 31. | Kultúra

Ebben az évben a Harry Potter megjelenésének 25. évfordulóján 3 fordulós játékot hirdetett az Algyői Könyvtár. A versenyt a Hajnali Hárpiák csapata nyerte meg.

Az első fordulóban kvízkérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak. A könyvtár hamar megtelt a lelkes és a Harry Potter könyvekből alaposan felkészült csapatokkal. A versenyzők a legapróbb részletekre is emlékeztek, szuper hangulatban versenyeztették meg tudásukat. A második fordulóban birtokba vették a vadont, vagyis a töltést és futással, illetve gyaloglással próbálták meg legyőzni a sárkányokat és közben minél több mágikus tallért szerezni. A körpályának mindenki annyiszor vágott neki, amennyiszer kedve és ereje engedte. A gyerekektől kezdve egészen a régebb óta fiatalabb korosztályig, mindenki szelte a kilométereket, hogy minél több galleont gyűjtsön a csapatának. A nap végére fáradtan, de elégedetten számolgatták a pontokat. A harmadik fordulóban a varázsigék gyakorlati ismeretéről és használatáról adtak számot a versenyzők. Nemcsak elméletben, de gyakorlatban is kipróbálhatták varázstudásukat.

Az első fordulótól kezdve 10 csapat indult a Trimágus Kupáért. A versenyt 296 ponttal a Hajnali Hárpiák csapata nyerte. Második helyen 203 ponttal a Bölcsek Köre, harmadikként pedig a Szárnyas Vadkan végzett 184 ponttal. A 4-7. helyen a Gyeviliszkusz csapata 175 ponttal, a Bűbájos Bölcsek 166 ponttal, a Mandragóra sikolya 139 ponttal, a Varázslatos Bambikák 129 ponttal végeztek.

Az csapatok könyvjutalomban részesültek és minden csapattag kapott egy erre az eseményre készített bögrét, amely majd emlékezteti őket erre a varázslatos megmérettetésre.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×