× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Történelmi vízmércét adtak át Algyőn

|
2021. március 07. | Kultúra

Történelmi vízmércét adtak át szombaton Algyőn a a Szent Anna kikötőben az Algyői önkormányzata, az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság összefogásában.

– Rendhagyó átadó ünnepségre gyűltünk itt ma össze. Az 1879-es nagy árvíz emlékére egy teljesítménytúrát és megemlékezést terveztünk tartani, de közbeszólt a vírus és a veszélyhelyzet, így csak az átadót tudjuk megtartani, mert úgy gondoltuk, ezt nem szabad elhagyni – köszöntötte a sajtó képviselőit szombat délelőtt az algyői Szent Anna kikötőben Füzesy István, az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet elnöke.

A rendezvényen egy történelmi vízmércét adtak át, amely a közelmúlt árvizeinek vízszintjét is mutatja.

A történelmi események felidézését követően Molnár Áron, Algyő polgármestere azt mondta, a nagy árvíz óta minden március ötödike különleges napnak számít Algyő életében. 

– A mai nap azért különleges, mert olyan emlékművet avatunk, ami hűen jelzi azt, hogy mennyire kiszámíthatatlan az élet itt a Tisza mellett, mennyire kiszolgáltatott az ember a természetnek, aminek nem mi vagyunk az urai. Ez az emlékmű a mutatja, hogy milyen ereje van a víznek és a Tiszának – fogalmazott a polgármester.

Kozák Péter, Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője azzal kezdte beszédét, hogy elmondta, a tavaszi időszak a vízügyi igazgatóságok életében speciális, ilyenkor derül ki, hogy milyen feladatot ad a nekik természet.

– A Tisza már elkezdte mutatni, hogy létezik. Az 1879-es események meghatározóak az életünkben, ez egy olyan évforduló, amire mindig megemlékezünk. Az igazgatóság mindig is támogatta a helyi települési törekvéseket, amelyek ehhez a megemlékezéshez társulni szerettek volna saját emlékeikkel. A mostani rendezvény apropója a történelmi vízmérce felavatása, amely nem példa nélküli, hiszem az Alsó-Tisza mentén több ilyen kezdeményezés is van. Így emlékszünk arra, hogy nekünk ez a folyó nem csak ad, hanem el is vesz és ezt igyekszünk munkákkal megelőzni – zárta ünnepi gondolatait az igazgató.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

A Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2022.” című pályázat által Algyőn járdaépítési program valósulhatott meg.

2023. február 01. | Önkormányzat Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy 2023. február 1-én az Algyő, Géza utca –Kastélykert utca sarkán, az ivóvízhálózaton tolózár csomópont csere miatt, az alábbi ingatlanokban időszakos vízhiány lesz a következő helyeken...

2023. január 31. | Gazdaság Bővebben

Az algyői Tisza-part két népszerű vendéglátó egységének és az Algyői Műjégpálya büféjének üzemeltetésére keres bérlőt a Gyeviép Nkft. 

2023. január 30. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy ivóvízhálózat hibaelhárítási munkák miatt időszakos vízhiányra kell felkészülni 2023. január 30-án (hétfő) 8:30 – 14:00 óráig.

2023. január 27. | Gazdaság Bővebben

Pályázati hirdetmény Algyő, Tiszavirág utcában található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlanok legmagasabb áron történő értékesítése.

2023. január 20. | Önkormányzat Bővebben

×