× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tollforgatók Vásárhelyen

|
2014. december 29. | Kultúra
Eleget téve a már hagyományosnak számító kedves meghívásnak, a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók csapata rendhagyó irodalmi műsorral kedveskedett a Kárász József Irodalmi Kör tagjainak. Idén a szülőföld témakörre felfűzve adták elő tagjaink – Belovainé Bakos Erika, Farkas Sándorné Irénke, Szilágyi P. Katalin – verseiket, prózájukat. Kis Mihályné Nusika pedig Terhes Gábor, az „Algyő az én falum” pályázat irodalmi kategóriás, első helyezést elért versét olvasta fel, míg Magyarné Varga Anna tolmácsolta Bakó Tibor egyik versét. Az irodalmi alkotások között felhangzott pár dal a Tiszáról, az algyői Citerások előadásában.

A versek és a dalok után Magyarné Varga Anna és Belovainé Bakos Erika festményeiből nyílt mini tárlaton mutatták be szülőfalunk szépségeit. Mint azt Ménesi Lajosné Jusztika, a Tollforgatók vezetője elmondta, 2015 januárjában ünnepeljük a kör alapításának tízedik évfordulóját. Erre az alkalomra szeretettel várjuk vásárhelyi író-költő barátainkat.

Tóth János, a Kárász József Irodalmi Kör elnöke örömmel vette a meghívást, majd a jelenlévő tagok örvendeztettek meg bennünket rövid felolvasással. Az est további része kellemes beszélgetéssel
telt.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×