× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tollforgatók Vásárhelyen

|
2014. december 29. | Kultúra
Eleget téve a már hagyományosnak számító kedves meghívásnak, a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók csapata rendhagyó irodalmi műsorral kedveskedett a Kárász József Irodalmi Kör tagjainak. Idén a szülőföld témakörre felfűzve adták elő tagjaink – Belovainé Bakos Erika, Farkas Sándorné Irénke, Szilágyi P. Katalin – verseiket, prózájukat. Kis Mihályné Nusika pedig Terhes Gábor, az „Algyő az én falum” pályázat irodalmi kategóriás, első helyezést elért versét olvasta fel, míg Magyarné Varga Anna tolmácsolta Bakó Tibor egyik versét. Az irodalmi alkotások között felhangzott pár dal a Tiszáról, az algyői Citerások előadásában.

A versek és a dalok után Magyarné Varga Anna és Belovainé Bakos Erika festményeiből nyílt mini tárlaton mutatták be szülőfalunk szépségeit. Mint azt Ménesi Lajosné Jusztika, a Tollforgatók vezetője elmondta, 2015 januárjában ünnepeljük a kör alapításának tízedik évfordulóját. Erre az alkalomra szeretettel várjuk vásárhelyi író-költő barátainkat.

Tóth János, a Kárász József Irodalmi Kör elnöke örömmel vette a meghívást, majd a jelenlévő tagok örvendeztettek meg bennünket rövid felolvasással. Az est további része kellemes beszélgetéssel
telt.
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×