× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tollforgatók Köre az Európai Kulturális Napon

|
2013. október 18. | Kultúra
A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre is bemutatkozott Hódmezővásárhelyen az Európai Kulturális Napon. A rendezvény helyszíne a Németh László Városi Könyvtár volt.

A rendezvényt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kultúra Lovagrend és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, a Kárász József Irodalmi Kör, a Faludy György Irodalmi Műhely valamint a Németh László Városi Könyvtár szervezte.

A rendezvény helyszíne a Németh László Városi Könyvtár volt.

Hazánk és az Európai Unió himnuszának elhangzása után Fehér József, a Kárász József Irodalmi Kör alapító elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja megnyitotta a "Testvérmúzsák randevúja" című regionális kiállítást,melyen Belovainé Bakos Erika és Magyarné Varga Anna - egyesületi tagok - képei is szerepeltek.

Ezt követően Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd Nick Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnöke beszélt arról, hogy milyen szerepe van az Alapítványnak a magyar kultúra ápolásában Európában és a nagyvilágban.

Bemutatkoztak az irodalmi körök: a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, a Kárász József Irodalmi Kör, a Faludy György Irodalmi Műhely és a Gyevi Art Kulturális Egyesület.

A bemutatkozások között énekek, versek, zeneszámok hangzottak el. Közreműködtek: Mucsiné Kiss Ildikó fuvola művész-tanár, Tálas Ernő, a Svéd Királyi Opera tenorja, s akiknek a verseit hallhatta a közönség: Arany-Tóth Katalin, Belovainé Bakos Erika, Fehér József, Fényesi Tóth János, Góg János, Haranghy Géza, Király Lajos, Szilágyi-Perjési Katalin.
 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×