× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tánc, jókedv és Zsibongó – mi kellhet még egy jó estéhez?

|
2023. augusztus 11. | Kultúra

A már hagyományosnak mondható Folkudvart idén is az búcsú kísérőprogramjaként rendezték meg a Tájház udvarán. Célja, mint eddig is a népi hagyományok felelevenítése és közelebb hozása az emberekhez.

Az új helyen felállított nagyszínpadon a Zsibongó Néptáncegyüttes mellett a Délikert Kulturális Egyesülettől a Napsugár Táncegyüttes is vendégszerepelt. A Zsibongósok előadásában három tánccsokrot nézhetett meg a közönség. Délalföldi, szatmári, majd szilágysági táncokat jártak el. A Napsugár Táncegyüttes pedig kalotaszegi koreográfiákat mutatott be. A Zsibongó Néptáncegyüttes tagjai az előadás után a közönséget is megtáncoltatták. Szórakoztató felcsíki táncházukkal időseket és pici gyerekeket is mozgásra bírtak. A jó hangulat, a sok nevetés és a kiváló muzsika garantált volt, ráadásul jól el is fáradtak, akik bekapcsolódtak a táncházba.

A rendezvény alatt hideg italokat kínált a Szent Anna Terasz csapata, illetve akik megéheztek, ízletes bográcsgulyást vásárolhattak.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×