× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Találkoztak a mozgáskorlátozottak egyesületei

|
2013. november 20. | Kultúra
Mint minden évben, ezúttal is nagyszabású megyei találkozót rendezett a Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Algyői csoportunkból 30-an vettünk részt az üllési programon, ahol a közel 4 ezer fős tagságunkból ötszázan vettünk részt. A szervezők szuper programokkal vártak bennünket. A helyi Fonó néptáncegyüttes több korcsoportja bemutatta műsorát, nagy sikerrel. A mazsorett csoport előadása után a budapesti művésznő előadásában nosztalgia slágereket hallgattunk. Megnéztük a helyi tájházat, Fontos Sándor, a homokhátság festőjének kiállítását, Babarczi János kádármester művészi díszítésű hordóinak bemutatóját. Kellemes élményekkel értünk haza.

Október 23-án, a nagyközség civil szervezetei mellett mi is leróttuk kegyeletünket az 1956-os emlékmű előtt.

Nagy kihívás előtt áll csoportunk, hiszen november 30-án megyei egyesületünk titkári értekezletét kell megszerveznünk. Ennek támogatására ígéretet kaptunk polgármester úrtól, és a Faluház vezetőjétől. Csoportunk tagsága lelkesen készül a megmérettetésre.
 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×