× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Születésnapi magyar kultúra napja a Faluházban

|
2024. február 14. | Kultúra

Különlegesen ünnepelte idén Algyő a magyar kultúra napját a Faluházban, hiszen kerek évfordulóhoz kapcsolódott. Idén lett 30 éves az intézmény.

Január 20-án az ünneplés az Algyői Alkotók Kiállításának megnyitójával indult. A Faluház galériáján helyet kapó tárlatot Molnár Áron polgármester nyitotta meg, illetve az Algyői Tollforgatók Körének egyik tagja, Bakos Erika olvasta fel egyik saját költeményét. Az Alkotói díjjal rendelkező művészek válogatott remekeiből készített kiállítás február során megtekinthető lesz.

Az ünnepi műsor oklevelek és virágok átadásával indult művészeknek, illetve képzőművészeti és előadó csoportoknak. Oklevelet kapott Gálné Nagy Ildikó, Izbékiné Cseuz Gabriella, Szalmáné Simon Éva, Molnárné Süli-Zakar Zita, Papp Csilla, Oláh Ernő, a Tűzzmonác Kör tagjai, a Fürge Ujjak Műhelye, a Foltvarrók Köre, a Búzavirág Dalkör, a Tollforgatók Köre, a Zsibongó Néptáncegyüttes, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Parlando Énekegyüttes.

A színpadot ezután az előadók vették birtokba. A búzavirág Dalkör és a Hagyományőrző Citerazenekar alapozta meg a hangulatot. Őket a Zsibongó Néptáncegyüttes fantasztikus fellépése követte. A fellépők között a Tollforgatók Körének tagjai örvendeztették meg a közönséget egy-egy frappáns novellával. A műsort a Parlando Énekegyüttes zárta, akik fülbemászó örökzöld slágereket adtak elő. A közönség tapsolt, énekelt az előadóknak és az előadókkal.

20240214-kultura_napja-2.jpg (469 KB)Az ünnepség a színpadi produkciók után sem ért véget. A Faluház fennállásnak harmincadik évfordulója alkalmából a Gyevikult Nkft. pezsgővel és tortával készült a résztvevőknek. A finom sütemény elfogyasztás közben pedig felelevenedtek régi történetek az egykori kultúrházról, amely azóta is az algyői kultúra, a szórakozás és a testi-lelki feltöltődés színtere nem csak a hétköznapokban, hanem a jeles ünnepek alkalmával is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×