× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Születésnapi magyar kultúra napja a Faluházban

|
2024. február 14. | Kultúra

Különlegesen ünnepelte idén Algyő a magyar kultúra napját a Faluházban, hiszen kerek évfordulóhoz kapcsolódott. Idén lett 30 éves az intézmény.

Január 20-án az ünneplés az Algyői Alkotók Kiállításának megnyitójával indult. A Faluház galériáján helyet kapó tárlatot Molnár Áron polgármester nyitotta meg, illetve az Algyői Tollforgatók Körének egyik tagja, Bakos Erika olvasta fel egyik saját költeményét. Az Alkotói díjjal rendelkező művészek válogatott remekeiből készített kiállítás február során megtekinthető lesz.

Az ünnepi műsor oklevelek és virágok átadásával indult művészeknek, illetve képzőművészeti és előadó csoportoknak. Oklevelet kapott Gálné Nagy Ildikó, Izbékiné Cseuz Gabriella, Szalmáné Simon Éva, Molnárné Süli-Zakar Zita, Papp Csilla, Oláh Ernő, a Tűzzmonác Kör tagjai, a Fürge Ujjak Műhelye, a Foltvarrók Köre, a Búzavirág Dalkör, a Tollforgatók Köre, a Zsibongó Néptáncegyüttes, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Parlando Énekegyüttes.

A színpadot ezután az előadók vették birtokba. A búzavirág Dalkör és a Hagyományőrző Citerazenekar alapozta meg a hangulatot. Őket a Zsibongó Néptáncegyüttes fantasztikus fellépése követte. A fellépők között a Tollforgatók Körének tagjai örvendeztették meg a közönséget egy-egy frappáns novellával. A műsort a Parlando Énekegyüttes zárta, akik fülbemászó örökzöld slágereket adtak elő. A közönség tapsolt, énekelt az előadóknak és az előadókkal.

20240214-kultura_napja-2.jpg (469 KB)Az ünnepség a színpadi produkciók után sem ért véget. A Faluház fennállásnak harmincadik évfordulója alkalmából a Gyevikult Nkft. pezsgővel és tortával készült a résztvevőknek. A finom sütemény elfogyasztás közben pedig felelevenedtek régi történetek az egykori kultúrházról, amely azóta is az algyői kultúra, a szórakozás és a testi-lelki feltöltődés színtere nem csak a hétköznapokban, hanem a jeles ünnepek alkalmával is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×