× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szép, szőke szerelmünk a Tisza

|
2014. október 13. | Kultúra
Az Országos Könyvtári Hét alkalmából a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Faluház és Könyvtár október 17-én 17 órai kezdettel „Szép, szőke szerelmünk a Tisza” címmel találkozót rendez a film készítőivel (Gyenes Károly). Az alkotást a Duna TV sorozatban mutatja be minden csütörtök délután. Levetítik az algyői szakaszról készült filmet, és ekkor tartják az „Algyő, az én falum” pályázat eredményhirdetését is. Közreműködik az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Búzavirág Asszonykórus.

A Szép, szőke szerelmünk, a Tisza egy színes, 17 részes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, ami egy gyalogos és egy evezős túra keretében mutatja be a Tiszát és a folyó partján lévő nevezetességeket, a forrástól a torkolatig. A sorozatot az Európa kék szalagja, a Duna című sorozat alkotói készítették. A forgatást 2008. júniusában kezdték el, először a Kárpátoktól Tokajig tartó szakaszt teljesítették, majd 1 évvel később a Tokaj - Duna-Tisza torkolat közötti szakasz következett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×