× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szép, szőke szerelmünk a Tisza

|
2014. október 13. | Kultúra
Az Országos Könyvtári Hét alkalmából a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Faluház és Könyvtár október 17-én 17 órai kezdettel „Szép, szőke szerelmünk a Tisza” címmel találkozót rendez a film készítőivel (Gyenes Károly). Az alkotást a Duna TV sorozatban mutatja be minden csütörtök délután. Levetítik az algyői szakaszról készült filmet, és ekkor tartják az „Algyő, az én falum” pályázat eredményhirdetését is. Közreműködik az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Búzavirág Asszonykórus.

A Szép, szőke szerelmünk, a Tisza egy színes, 17 részes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, ami egy gyalogos és egy evezős túra keretében mutatja be a Tiszát és a folyó partján lévő nevezetességeket, a forrástól a torkolatig. A sorozatot az Európa kék szalagja, a Duna című sorozat alkotói készítették. A forgatást 2008. júniusában kezdték el, először a Kárpátoktól Tokajig tartó szakaszt teljesítették, majd 1 évvel később a Tokaj - Duna-Tisza torkolat közötti szakasz következett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×