× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szép, szőke szerelmünk a Tisza

|
2014. október 13. | Kultúra
Az Országos Könyvtári Hét alkalmából a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Faluház és Könyvtár október 17-én 17 órai kezdettel „Szép, szőke szerelmünk a Tisza” címmel találkozót rendez a film készítőivel (Gyenes Károly). Az alkotást a Duna TV sorozatban mutatja be minden csütörtök délután. Levetítik az algyői szakaszról készült filmet, és ekkor tartják az „Algyő, az én falum” pályázat eredményhirdetését is. Közreműködik az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Búzavirág Asszonykórus.

A Szép, szőke szerelmünk, a Tisza egy színes, 17 részes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, ami egy gyalogos és egy evezős túra keretében mutatja be a Tiszát és a folyó partján lévő nevezetességeket, a forrástól a torkolatig. A sorozatot az Európa kék szalagja, a Duna című sorozat alkotói készítették. A forgatást 2008. júniusában kezdték el, először a Kárpátoktól Tokajig tartó szakaszt teljesítették, majd 1 évvel később a Tokaj - Duna-Tisza torkolat közötti szakasz következett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×