× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szép, szőke szerelmünk a Tisza

|
2014. október 13. | Kultúra
Az Országos Könyvtári Hét alkalmából a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Faluház és Könyvtár október 17-én 17 órai kezdettel „Szép, szőke szerelmünk a Tisza” címmel találkozót rendez a film készítőivel (Gyenes Károly). Az alkotást a Duna TV sorozatban mutatja be minden csütörtök délután. Levetítik az algyői szakaszról készült filmet, és ekkor tartják az „Algyő, az én falum” pályázat eredményhirdetését is. Közreműködik az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Búzavirág Asszonykórus.

A Szép, szőke szerelmünk, a Tisza egy színes, 17 részes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, ami egy gyalogos és egy evezős túra keretében mutatja be a Tiszát és a folyó partján lévő nevezetességeket, a forrástól a torkolatig. A sorozatot az Európa kék szalagja, a Duna című sorozat alkotói készítették. A forgatást 2008. júniusában kezdték el, először a Kárpátoktól Tokajig tartó szakaszt teljesítették, majd 1 évvel később a Tokaj - Duna-Tisza torkolat közötti szakasz következett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×