× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen zárt az Országos Könyvtári Hét

|
2013. november 26. | Kultúra
Algyőn ismét nagy sikert aratott a 7 éve töretlenül működő országos rendezvénysorozat, az Országos Könyvtári Napok. Az összefogás célja, hogy népszerűsítse a könyvtárak hagyományos és megújuló szolgáltatásait. Az egymásra épülő, a társadalmi változásokra, az emberek igényeire figyelő programsorozat évről évre több ember érdeklődését kelti fel a könyvtári szolgáltatások iránt. Országos szinten 876 település, 4000 programja között válogathattak az érdeklődők. Csongrád megyében összesen 4041 fő vett részt a programokon. Algyőn pedig több mint 210 embert mozgattak meg a rendezvényeink, amelyek 2013. október 8. és 11. között kerültek megrendezésre.

Idén az emberi kapcsolatok kerülnek a könyvtári napok középpontjába. Életkortól és lakóhelytől függetlenül minden ember számára nélkülözhetetlen, hogy értékes kapcsolata legyen embertársaival, ami mind a társas kapcsolatok, mind pedig a lelki egyensúly megőrzésének szempontjából rendkívül fontos.

Az alapgondolatot szem előtt tartva meghívtuk Algyőre Dr. Vasadi Anna gyermekpszichiátert, akivel többek között a tanulási zavarokról, óvodai problémákról, a hisztiről, alvászavarokról, iskolai beilleszkedési problémákról, beszoktatásról beszélgettünk.

Másnap este a gyerekeké volt a főszerep, hiszen a Grimm Busz Színház Piroska c. előadását nézhettük meg, amely rendkívül interaktív módon bevonta a gyerekeket a darabba. A játékos, humoros jeleneteket nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon élvezték.

A következő napon, október 10-én, Szécsi Noémivel, a fiatal csongrádi születésű József Attila-díjas magyar írónővel találkozhattunk, aki számos hazai és külföldi irodalmi díjat tudhat magáénak. Vele az írói pályafutása kezdeti nehézségeiről, ösztöndíjairól, könyveiről, családjáról beszélgettünk, valamint beszámolt a megjelenésre váró műveiről, majd dedikálta is a regényeit.

A péntek a kikapcsolódásé volt. Mini egészségnapot és szépségnapot tartottunk az Ezerjó Egyesület, Szabó Gábor masszőr, valamint az Oriflame Magyarország együttműködésével. Ezúton köszönjük a szervezők munkáját, valamint Horváth Nándornénak a finom házi készítésű süteményeket!

Reméljük jövőre is sok érdekes programmal lephetjük meg az algyőieket!

Részletes beszámolót és sok-sok fotót találhat, ha ellátogat a www.algyokultura.hu weboldalra!
 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×