× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen zárt az Országos Könyvtári Hét

|
2013. november 26. | Kultúra
Algyőn ismét nagy sikert aratott a 7 éve töretlenül működő országos rendezvénysorozat, az Országos Könyvtári Napok. Az összefogás célja, hogy népszerűsítse a könyvtárak hagyományos és megújuló szolgáltatásait. Az egymásra épülő, a társadalmi változásokra, az emberek igényeire figyelő programsorozat évről évre több ember érdeklődését kelti fel a könyvtári szolgáltatások iránt. Országos szinten 876 település, 4000 programja között válogathattak az érdeklődők. Csongrád megyében összesen 4041 fő vett részt a programokon. Algyőn pedig több mint 210 embert mozgattak meg a rendezvényeink, amelyek 2013. október 8. és 11. között kerültek megrendezésre.

Idén az emberi kapcsolatok kerülnek a könyvtári napok középpontjába. Életkortól és lakóhelytől függetlenül minden ember számára nélkülözhetetlen, hogy értékes kapcsolata legyen embertársaival, ami mind a társas kapcsolatok, mind pedig a lelki egyensúly megőrzésének szempontjából rendkívül fontos.

Az alapgondolatot szem előtt tartva meghívtuk Algyőre Dr. Vasadi Anna gyermekpszichiátert, akivel többek között a tanulási zavarokról, óvodai problémákról, a hisztiről, alvászavarokról, iskolai beilleszkedési problémákról, beszoktatásról beszélgettünk.

Másnap este a gyerekeké volt a főszerep, hiszen a Grimm Busz Színház Piroska c. előadását nézhettük meg, amely rendkívül interaktív módon bevonta a gyerekeket a darabba. A játékos, humoros jeleneteket nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon élvezték.

A következő napon, október 10-én, Szécsi Noémivel, a fiatal csongrádi születésű József Attila-díjas magyar írónővel találkozhattunk, aki számos hazai és külföldi irodalmi díjat tudhat magáénak. Vele az írói pályafutása kezdeti nehézségeiről, ösztöndíjairól, könyveiről, családjáról beszélgettünk, valamint beszámolt a megjelenésre váró műveiről, majd dedikálta is a regényeit.

A péntek a kikapcsolódásé volt. Mini egészségnapot és szépségnapot tartottunk az Ezerjó Egyesület, Szabó Gábor masszőr, valamint az Oriflame Magyarország együttműködésével. Ezúton köszönjük a szervezők munkáját, valamint Horváth Nándornénak a finom házi készítésű süteményeket!

Reméljük jövőre is sok érdekes programmal lephetjük meg az algyőieket!

Részletes beszámolót és sok-sok fotót találhat, ha ellátogat a www.algyokultura.hu weboldalra!
 

További hírek

Hétfőn délután egy algyői családi ház padlásán égett háztartási hulladék és régi ágynemű a Kastélykert utcában – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

2022. augusztus 16. | Rendőrség Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. augusztus 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának nevében Füzesy István alpolgármester köszöntötte Puskás Jánosné Erzsike nénit 90. születésnapja alkalmából.

2022. augusztus 16. | Napjaink Bővebben

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

×