× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeres volt az algyői grillverseny

|
2020. július 28. | Kultúra

A hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig, gazdag program várta az algyőieket, nagy sikert aratott – az eső sem tudta elmosni – az első alkalommal megrendezett Gyevikult grillverseny. Tegnap szentmise, körmenet, Szent Anna-napi búcsú kirakodóvásárral zárta a programsorozatot.

A hétvégi programsorozat pénteken Kövér Imréné szakácskönyvgyűjteményének és Süli Zakar Sándorné szalvétagyűjteményének közös kiállításával indult, amit Molnár Áron polgármester nyitott meg. Előbbi­ből 150, utóbbiból több száz da­­rabot tekinthettek meg az ér­­deklődők vasárnap estig az algyői Tájház-EzerJóHázban. Az udvarban rendezett folkna­­pon a Délikert Möndörgő és a helyi Zsibongó néptáncegyüttes ropta a Kender zenekar mu­­­zsikájára, az első napot tánc­ház zárta.

Az ötlet

Másnap rendezték meg az I. Gye­­vikult grillversenyt, amelyet az eső sem tudott elmosni: a 11 nevezett csapat, a zsűri az érdeklődőkkel együtt végig ki­tartott – mondta a főszervező Kovács László, a Gyevikult NKft. ügyvezetője. Elárulta: onnan jött az ötlet, hogy otthon, baráti társaságban nagyon sokan grilleznek, és a csoportok mutassák meg, mit tudnak, derüljön ki, melyikük a jó, a jobb és a még jobb. A résztvevők két kategóriá­ban – sertés és marha együtt, illetve csirke – versenghettek egymással, a díjazás összértéke 120 ezer forint volt.

Grillezés

– Szenvedélyünk a grillezés, ezért számunkra nemcsak a részvétel a fontos, győzni szeretnénk – közölte az algyői SmoKings, vagyis gyors és nyersfordításban a füstölő királyok szóvivője, Lénárt István. Nem hagyományos ízvilágú füstölést követően tepsiben, alufóliában is megsütött sertéssel, karamellizált császárhússal készültek elvarázsolni a zsűrit, amely mézes-whiskys szószt is kapott, hagymás babbal és friss kenyérlepénnyel tá­­lalták. A varázslat sikerült, ők – Lénárton kívül Belovai Dá­niel és Péter, valamint Marik Tamás – nyerték a versenyt, megelőzve a Lokomotív Bt. és a Grill Dream Team csapatát, míg a Szenes Vegyes különdíjat kapott.

A Héjja család saját készíté­­sű „kályhával” vett részt a ver­­senyen, az abban készült sertéscsülök, marhaszegy – manapság a barbecue, a grill legfelkapottabb sztárja –, az oldalas, valamint a csirkecomb ízletes lett, kóstoltuk.

– Ötszázas, hatos falvastagságú vascsőből gyártottuk, egy szakember azt mondta, olyan erős, tartós, hogy ebben még az ükunokáim is sütögethetnek – mondta Sándor, fia, Roland bólogatott. A grilludvarban – szombattól nevezhetjük így is – fantasztikus illatok keveredtek, közben a vendégeket a Haraszti Ádám Project jazzkoncertje szórakoztatta.

Búcsú

A gazdag hétvégi algyői programot a vasárnapi Anna-napi búcsú zárta, ünnepi szentmisével, körmenettel és a hagyományos kirakodóvásárral, va­­lamint a Tájháznál délután még borudvar, borkóstolás is vár­­ta a helybelieket.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Sikeres volt az algyői grillverseny (28 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×