× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendhagyó módon várja olvasóit az algyői könyvtár

|
2020. december 12. | Kultúra

Az algyői könyvtár is már magára öltötte az ünnepi öltözékét, így várja az olvasóit, azonban, mint megtudtuk, a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon.

Ezúttal az ingyen elvihető könyvekből adventi kalendáriumot készítettek a teraszra, onnan pedig bárki elviheti az olvasnivalót.

Ugyanakkor ha kölcsönözni szeretne valaki, akkor az igényeit telefonon, a könyvtár Facebook-oldalán keresztül üzenetben vagy e-mailben jelezheti, a könyvekből pedig névre szóló csomag készül, ami a teraszon várja a kölcsönzőt.

Ha pedig a köteteket már kiolvasta valaki, akkor azokat a teraszon álló könyvtárkocsira kell elhelyezni.

Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mit olvasson, hiszen számára rendszeresen online könyvajánlókkal készülnek a könyvtárosok.

Például az egyik ajánló a szakácskönyvekről szólt, így többek közt Jamie Oliver új kötetéről is információt kaptak az olvasók.

A könyvtár már számos esetben nyújtott segítő kezet a nagylelkű algyőiek által, így most ismét adományokat gyűjtenek. Ezúttal a nehéz sorsú családok számára karácsonyi édességeket várnak, amiket a könyvtár teraszán lévő puttonyba lehet tenni. A finomságokat a helyi szociális intézményhez juttatják majd el.

Mindemellett a legtöbbet kölcsönzők és a legtöbbet lájkolók között könyvcsomagokat sorsolnak ki.

www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×