× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendhagyó módon várja olvasóit az algyői könyvtár

|
2020. december 12. | Kultúra

Az algyői könyvtár is már magára öltötte az ünnepi öltözékét, így várja az olvasóit, azonban, mint megtudtuk, a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon.

Ezúttal az ingyen elvihető könyvekből adventi kalendáriumot készítettek a teraszra, onnan pedig bárki elviheti az olvasnivalót.

Ugyanakkor ha kölcsönözni szeretne valaki, akkor az igényeit telefonon, a könyvtár Facebook-oldalán keresztül üzenetben vagy e-mailben jelezheti, a könyvekből pedig névre szóló csomag készül, ami a teraszon várja a kölcsönzőt.

Ha pedig a köteteket már kiolvasta valaki, akkor azokat a teraszon álló könyvtárkocsira kell elhelyezni.

Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mit olvasson, hiszen számára rendszeresen online könyvajánlókkal készülnek a könyvtárosok.

Például az egyik ajánló a szakácskönyvekről szólt, így többek közt Jamie Oliver új kötetéről is információt kaptak az olvasók.

A könyvtár már számos esetben nyújtott segítő kezet a nagylelkű algyőiek által, így most ismét adományokat gyűjtenek. Ezúttal a nehéz sorsú családok számára karácsonyi édességeket várnak, amiket a könyvtár teraszán lévő puttonyba lehet tenni. A finomságokat a helyi szociális intézményhez juttatják majd el.

Mindemellett a legtöbbet kölcsönzők és a legtöbbet lájkolók között könyvcsomagokat sorsolnak ki.

www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×