× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendhagyó módon várja olvasóit az algyői könyvtár

|
2020. december 12. | Kultúra

Az algyői könyvtár is már magára öltötte az ünnepi öltözékét, így várja az olvasóit, azonban, mint megtudtuk, a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon.

Ezúttal az ingyen elvihető könyvekből adventi kalendáriumot készítettek a teraszra, onnan pedig bárki elviheti az olvasnivalót.

Ugyanakkor ha kölcsönözni szeretne valaki, akkor az igényeit telefonon, a könyvtár Facebook-oldalán keresztül üzenetben vagy e-mailben jelezheti, a könyvekből pedig névre szóló csomag készül, ami a teraszon várja a kölcsönzőt.

Ha pedig a köteteket már kiolvasta valaki, akkor azokat a teraszon álló könyvtárkocsira kell elhelyezni.

Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mit olvasson, hiszen számára rendszeresen online könyvajánlókkal készülnek a könyvtárosok.

Például az egyik ajánló a szakácskönyvekről szólt, így többek közt Jamie Oliver új kötetéről is információt kaptak az olvasók.

A könyvtár már számos esetben nyújtott segítő kezet a nagylelkű algyőiek által, így most ismét adományokat gyűjtenek. Ezúttal a nehéz sorsú családok számára karácsonyi édességeket várnak, amiket a könyvtár teraszán lévő puttonyba lehet tenni. A finomságokat a helyi szociális intézményhez juttatják majd el.

Mindemellett a legtöbbet kölcsönzők és a legtöbbet lájkolók között könyvcsomagokat sorsolnak ki.

www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×