× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendhagyó módon várja olvasóit az algyői könyvtár

|
2020. december 12. | Kultúra

Az algyői könyvtár is már magára öltötte az ünnepi öltözékét, így várja az olvasóit, azonban, mint megtudtuk, a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon.

Ezúttal az ingyen elvihető könyvekből adventi kalendáriumot készítettek a teraszra, onnan pedig bárki elviheti az olvasnivalót.

Ugyanakkor ha kölcsönözni szeretne valaki, akkor az igényeit telefonon, a könyvtár Facebook-oldalán keresztül üzenetben vagy e-mailben jelezheti, a könyvekből pedig névre szóló csomag készül, ami a teraszon várja a kölcsönzőt.

Ha pedig a köteteket már kiolvasta valaki, akkor azokat a teraszon álló könyvtárkocsira kell elhelyezni.

Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mit olvasson, hiszen számára rendszeresen online könyvajánlókkal készülnek a könyvtárosok.

Például az egyik ajánló a szakácskönyvekről szólt, így többek közt Jamie Oliver új kötetéről is információt kaptak az olvasók.

A könyvtár már számos esetben nyújtott segítő kezet a nagylelkű algyőiek által, így most ismét adományokat gyűjtenek. Ezúttal a nehéz sorsú családok számára karácsonyi édességeket várnak, amiket a könyvtár teraszán lévő puttonyba lehet tenni. A finomságokat a helyi szociális intézményhez juttatják majd el.

Mindemellett a legtöbbet kölcsönzők és a legtöbbet lájkolók között könyvcsomagokat sorsolnak ki.

www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×