× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendhagyó módon várja olvasóit az algyői könyvtár

|
2020. december 12. | Kultúra

Az algyői könyvtár is már magára öltötte az ünnepi öltözékét, így várja az olvasóit, azonban, mint megtudtuk, a járványhelyzet miatt a szokásostól eltérő módon.

Ezúttal az ingyen elvihető könyvekből adventi kalendáriumot készítettek a teraszra, onnan pedig bárki elviheti az olvasnivalót.

Ugyanakkor ha kölcsönözni szeretne valaki, akkor az igényeit telefonon, a könyvtár Facebook-oldalán keresztül üzenetben vagy e-mailben jelezheti, a könyvekből pedig névre szóló csomag készül, ami a teraszon várja a kölcsönzőt.

Ha pedig a köteteket már kiolvasta valaki, akkor azokat a teraszon álló könyvtárkocsira kell elhelyezni.

Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mit olvasson, hiszen számára rendszeresen online könyvajánlókkal készülnek a könyvtárosok.

Például az egyik ajánló a szakácskönyvekről szólt, így többek közt Jamie Oliver új kötetéről is információt kaptak az olvasók.

A könyvtár már számos esetben nyújtott segítő kezet a nagylelkű algyőiek által, így most ismét adományokat gyűjtenek. Ezúttal a nehéz sorsú családok számára karácsonyi édességeket várnak, amiket a könyvtár teraszán lévő puttonyba lehet tenni. A finomságokat a helyi szociális intézményhez juttatják majd el.

Mindemellett a legtöbbet kölcsönzők és a legtöbbet lájkolók között könyvcsomagokat sorsolnak ki.

www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×