× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázati hirdetmény ingatlan legmagasabb áron történő értékesítése

|
2019. november 27. | Migrált hírek

Pályázati hirdetmény Algyő, „Délnyugati Lakóparkban” található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlan legmagasabb áron történő értékesítése.

Algyő Nagyközség Önkormányzata Polgármestere a hatályos vagyonrendelet alapján, valamint Algyő Nagyközség Képviselő-testületének 304/2019. (X.4.) Kt. határozata értelmében nyilvános licitálásos eljárást hirdet az önkormányzat tulajdonát képező ingatlan értékesítésére.

1.) Kiíró megnevezése: Algyő Nagyközség Önkormányzata
Kiíró címe: 6750 Algyő, Kastélykert u. 40.
Kiíró telefonszáma: +36 62/517-517
Kiíró telefaxszáma: +36 62/517-516

2.) Az eljárás célja és fajtája:
2.a.) Versenyeztetés fajtája: licitálásos eljárás
2.b.) A pályázat célja
Algyő belterület 1814 hrsz. alatti, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlan legmagasabb áron történő értékesítése.

3.) Pályázat tárgya és ennek műszaki, jogi feltételei:

3.a.) Tárgy:
    
    Hrsz.    Megnevezés    Terület nagysága m2
1.    Algyő    1814    beépítetlen terület    519

3.b.) Műszaki feltétel:
Az ingatlan Algyő Nagyközség DNy–i részén, a településközponttól kb. 900 m, a 47-es főúttól kb. 1 km távolságra helyezkedik el, a Kastélykert utca és a Tiszavirág utca kereszteződésétől délre határolt területen. A terület közvetlen szomszédságában általános iskola, sportközpont, illetve fürdő található. A terület közművesített. Az értékesített területek megvásárlóját beépítési kötelezettség terheli, melynek határideje az adásvételi szerződés megkötését követő 2 év.

A területen az országos települési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20.) Korm. rendelet (OTÉK) 13.§ (1) és (2) bekezdésében foglalt előírások szerinti építmények helyezhetők el. Algyő Nagyközség Szabályozási Terve értelmében a terület az „Lk” építési övezetbe tartozik, ami kisvárosi lakóterületet jelent. A szabályozási terv rendelkezéseivel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatalban kérhető. Az újonnan épülő építmények tervezésénél kérjük felöltés tényét és mértékét figyelembe venni.

3.c.) Jogi feltételek:

  • Az ingatlan tulajdoni lapján III/1. és III/3. sorszám alatt összesen 5m2 területre vonatkozóan vezetékjog került bejegyzésre az NkM Áramhálózati Kft. jogosult javára, ingatlan egyebekben per-, teher- és igénymentes.
  • Az eljárás nyertese az az ajánlattevő lesz, aki a pályázati feltételeknek megfelel és a legmagasabb összegű ellenszolgáltatás megfizetésére tesz ajánlatot.
  • A pályázat nyertesével az adásvételi szerződést a versenyeztetést követő 30 napon belül meg kell kötni, ezen határidő jogvesztő. A teljes vételárat a szerződés aláírásakor maradéktalanul meg kell fizetni.
  • A kiíró csak a pályázat nyertesével – vagy visszalépése esetén a második legmagasabb összegű ajánlatot tevő személlyel köt szerződést, a visszalépésről az Algyői Polgármesteri Hivatal küld értesítést. Amennyiben többen tettek azonos összegű vételárajánlatot, a vevő személyéről sorsolás dönt. A szerződéskötésre fennálló határidő az értesítés kézhez vételétől kezdődik.
  • Az ingatlan tulajdonosát ingatlan nyilvántartásba bejegyzett, az adásvételi szerződés aláírásától számított 2 éven belüli beépítési kötelezettség terheli. Az ingatlan be nem építése esetén, a 2 év letelte után az önkormányzat – ingatlan nyilvántartásba bejegyzett - visszavásárlási jogát érvényesítheti.
  • A beépítési kötelezettség biztosítására az adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg elidegenítési és terhelési tilalom, továbbá visszavásárlási jog kerül alapításra az önkormányzat javára a jelen szerződés aláírásának napjától számított 3 év időtartamra az alábbi feltételekkel:
    *Amennyiben a pályázat nyertese a beépítési kötelezettségként fenti bekezdésben megjelölt vállalás határidőben történt teljesítését igazolja, úgy az önkormányzat visszavásárlási joga az igazolás önkormányzat általi kézhezvételének napján megszűnik, és az önkormányzat köteles az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom és a visszavásárlási jog törlése iránti kérelem kiadására. A pályázat nyertese a beépítési kötelezettség körében előteljesítésre jogosult, a teljesítés igazolásakor az önkormányzat köteles a tilalom és a visszavásárlási jog törlése iránti kérelem kiadására.
    ** Amennyiben a pályázat nyertese a beépítési kötelezettségként fenti bekezdésben megjelölt vállalás határidőben történt teljesítését nem igazolja és a telken értéknövelő beruházás nem történt, úgy az önkormányzat a határidő utolsó napját követően, a szerződés megkötésétől számított 3 éves visszavásárlási határidő lejártáig egyoldalú jognyilatkozattal visszavásárolhatja az ingatlant a pályázat nyertesétől. A visszavásárlási ár ez esetben az eredeti vételárral egyezik meg, amelyet az önkormányzat a nyilatkozat megtételét követő 15 napon belül köteles megfizetni a pályázat nyertese részére banki átutalás útján.
    *** Amennyiben a pályázat nyertese a beépítési kötelezettségként fenti bekezdésben megjelölt vállalás határidőben történt teljesítését nem igazolja és a telken értéknövelő beruházás történt, úgy az önkormányzat a határidő utolsó napját követően, a szerződés megkötésétől számított 3 éves visszavásárlási határidő lejártáig egyoldalú jognyilatkozattal visszavásárolhatja az ingatlant a pályázat nyertesétől. A visszavásárlási ár ez esetben az eredeti vételár és a számlákkal igazolt értéknövelő beruházás értékének együttes összegével egyezik meg, amelyet az önkormányzat a nyilatkozat megtételét követő 15 napon belül köteles megfizetni a pályázat nyertese részére banki átutalás útján.
  • A pályázat nyertese visszavásárlás esetén a nyilatkozat kézhezvételét követő 30 napon belül kötelesek az ingatlan az önkormányzat birtokába visszaadni.
  • A liciten csak az az ajánlattevő indulhat, aki az ajánlatát az előírt időben és tartalommal benyújtotta és igazolta, hogy megfelel a pályázati felhívásban előírt követelményeknek.
  • A licit eljáráson a ráajánlás (licit) összege bruttó 100.000,- Ft összegenként történik.
  • Ajánlati biztosíték:
    o    A licit eljáráson való részvétel feltétele pályázati biztosíték megfizetése, amely 300.000,- Ft. Ezt az összeget az önkormányzat 12067008-00190442-00100003 számú bankszámlájára kell befizetni a licitálás napját megelőző napig.
    o    A befizetésről szóló igazolás bemutatása a liciteljáráson való részvétel feltétele.
    o    A foglaló a licit nyertesének a vételárba beszámításra kerül (szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át) a többi licitáló részére a tárgyalást követően a pénz visszautalásra kerül az általa megadott bankszámlaszámra 8 munkanapon belül.

4.) Az ellenszolgáltatással kapcsolatos kikötések és feltételek:

4.a.) A pályáztatás tárgyát képező ingatlan megállapított legalacsonyabb ára: bruttó 8.500,- Ft/m2
    
    Hrsz.    Megnevezés    Terület nagysága (m2)    Kikiáltási ár (bruttó, Ft)
1.    Algyő    1814    beépítetlen terület    519    4.411.500,-

4.b.) A pályázat nyertese a szerződéskötéskor köteles a teljes vételárat átutalni az önkormányzat 12067008-00190442-00100003 számú számlájára.
4.c.) Az ingatlan szerzéssel kapcsolatos vagyonszerzési illeték a vevőt terheli.
4.d.) Az ingatlanok birtokbaadása a vételár teljes összegének a kiegyenlítését követő 5 napon belül történik.

4.c) A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (Nvtv.) 14.§ alapján amennyiben az ingatlan vételára meghaladja a bruttó 5.000.000,- Ft összeget, úgy az adásvételi szerződés tárgyát képező ingatlan vonatkozásában a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. Erre tekintettel a szerződés hatályba lépést felfüggesztő feltétellel kerül megkötésre, amelynek értelmében a szerződés kizárólag akkor lép hatályba, ha a Magyar Állam, mint az elővásárlási jog jogosultja úgy nyilatkozik, hogy nem kíván élni elővásárlási jogával vagy a jogszabályban meghatározott, a nyilatkozattételre nyitva álló határidő eredménytelenül telik el.

5.) Teljesítés helye, legkésőbbi határideje:

A licitálás helye és ideje:
A pályázati hirdetmény megjelenésének ideje: 2019. november 27.
A licitálás ideje: 2020. január 15. napja, 16.00 óra
A licitálás helye: Algyői Polgármesteri Hivatal,
6750 Algyő, Kastélykert u. 40., Díszterem
A pályázati biztosíték megfizetésének ideje:2020. január 14. napja, 12.00 óra

6.) További információ az alábbi címen és időben kérhető:

Algyői Polgármesteri Hivatal,
Angyal Zsolt aljegyző
6750 Algyő, Kastélykert u. 40.
Email:            angyal.zsolt@algyo.hu
Telefon:        +36-62/517-517, Fax.:+36-62/517-516, Honlap: www.algyo.hu
Ügyfélfogadás:    Hétfő:8.00-12.00; Szerda: 8.00-12.00 és 13.00-17.00 óra között;
Péntek:8.00-12.00

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×