× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Országos Könyvtári Napok - Algyő 2013. október 8-12.

|
2013. október 07. | Kultúra
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Algyői Könyvtár október elején ismét csatlakozik az ahhoz az országos rendezvénysorozathoz, amely már 7. éve töretlenül működik.

Az Országos Könyvtári Napok programjának kialakítását, koordinálását az Informatikai és Könyvtári Szövetség végzi. A szakmai szervezet 2006-ban mind tartalmában, mind formájában országosan egységessé alakította az október eleji eseményeket. Az egymásra épülő, a társadalmi változásokra, az emberek igényeire figyelő programsorozat évről évre több ember érdeklődését kelti fel a könyvtári szolgáltatások iránt országszerte. A múlt évben már 3000 programon 153 ezer résztvevőt regisztráltak a szervező könyvtárosok a hazai könyvtárak összefogásának, és a széleskörű partnerkapcsolatoknak köszönhetően.

Az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozó intézmények többsége közkönyvtár, de egyre több iskolai és felsőoktatási könyvtár is kihasználja az összefogásban rejlő számtalan lehetőséget. Az eltelt hét év fontos eredménye, hogy az egyszeri rendezvényekből tartós könyvtári szolgáltatások váltak, és azok ma már hozzátartoznak a könyvtárak, a könyvtárhasználók mindennapjaihoz.

2013-ban az emberi kapcsolatokat állítjuk a könyvtári napok középpontjába. Életkortól és lakóhelytől függetlenül minden ember számára nélkülözhetetlen, hogy értékes kapcsolata legyen embertársaival, ami mind a társas kapcsolatok, mind pedig a lelki egyensúly megőrzésének szempontjából rendkívül fontos. A hét eseményeit a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, egymás segítése, a befogadás és az elfogadás szempontjait szem előtt tartva igyekszünk körbejárni. 2013-ban – először az összefogások történetében – szeretnénk, ha a határon túli könyvtárak is részesei lennének az eseményeknek, így 7határon innen és túl valóban minden a tartalmas emberi kapcsolatokról szól majd.

A rendezvények kivétel nélkül a Könyvtárban kerülnek megrendezésre, valamint teljesen ingyenesek.  Érdeklődni személyesen a Könyvtárban vagy az 517-170-es telefonszámon vagy a bibl@algyo.hu címen.

Várunk szeretettel mindenkit!



Programok

2013. október 8. kedd, 17 óra
„A pszichológus válaszol …” Dr. Vasadi Anna gyermekpszichológus előadása és beszélgetés, többek között a tanulási zavarokról, óvodai problémákról, a hisztiről, alvászavarokról, iskolai beilleszkedési problémákról, beszoktatásról.
Várjuk szeretettel a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődőket egy kellemes beszélgetésre!

2013. október 9. szerda, 18 óra
Grimm Busz Színház gyermekelőadása, címe: Piroska
Az egész családot várjuk egy interaktív, izgalmas mesejátékra!

2013. október 10. csütörtök, 18 óra

Olvasótalálkozó Szécsi Noémivel, a fiatal csongrádi születésű József Attila-díjas magyar írónővel, aki Szegeden és Helsinkiben járt egyetemre, valamint számos hazai és külföldi irodalmi díjat tudhat magáénak.
Könyvei: A finnugor vámpír, Kommunista Monte Cristo, Nyughatatlanok.
Várunk szeretettel mindenkit egy kellemes beszélgetésre az írónővel!

2013. október 11. péntek, 16 óra
„Ez az én napom” - kapcsolódj ki a hétköznapokból: barátnők, kismamák és anyukák, lányok találkozója (témák: egészség, szépség).
Közreműködik: Ezerjó Egyesület – gyógyteák és egészséges életmód, Szabó Gábor: ingyenes mobilmasszázs (bejelentkezés: tel.: 517-170), Oriflame ingyenes sminkelés és hajvizsgálat, terméktesztelés.
Várunk szeretettel mindenkit!
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×