× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Országos Foltvarró Fesztiválon az Algyői Foltvarrók Köre

|
2022. november 08. | Kultúra

Szeptember 10-én a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválon Veszprémben járt az Algyői Foltvarrók Köre.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, a foltvarrás asszonyi mesterség, eredete a múlt ködébe vész.

„A foltmozaik története régre, valószínűleg a szövés feltalálásnak idejére nyúlik vissza. Ezt a különleges eljárást talán a szükség hívta életre. Az első foltvarró asszonyok takarójukat még kézi varrással készítették aprólékos, nagy odafigyelést igénylő munkával” – mondta.

A háromnapos programsorozat szombati napján látogatott el csoportunk a rendezvényre, amelyen hazai és külföldi alkotók foltvarrott alkotásait tekinthettük meg. Az Agóra Művelődési Központ minden terme és folyosója megtelt csodálatos faliképpel, terítővel, ágytakaróval, táskával egyéb textil használati és dísztárggyal. A vásártéren textil és patchwork eszközök árusai kínálták termékeiket, amelyek közül ki-ki pénztárcájához mérten válogathatott. Két neves varrógép forgalmazó is kínálta varróeszközeit. A program keretében volt tombolasorsolás és a korábban meghirdetett verseny pályamunkáinak eredményhirdetésére is várták az érdeklődőket.

A nap folyamán foltvarrós ismerősökkel találkoztunk, megcsodáltuk egymás újonnan varrt munkáit, és megbeszéltük az újabb ötleteinket.

A kirándulást Molnár Áron polgármester támogatta a polgármesteri alapból. Ezúton is köszönjük a támogatást! Köszönjük a két lelkes sofőr, Antal János és Berény András segítségét is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×