× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Országos Foltvarró Fesztiválon az Algyői Foltvarrók Köre

|
2022. november 08. | Kultúra

Szeptember 10-én a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválon Veszprémben járt az Algyői Foltvarrók Köre.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, a foltvarrás asszonyi mesterség, eredete a múlt ködébe vész.

„A foltmozaik története régre, valószínűleg a szövés feltalálásnak idejére nyúlik vissza. Ezt a különleges eljárást talán a szükség hívta életre. Az első foltvarró asszonyok takarójukat még kézi varrással készítették aprólékos, nagy odafigyelést igénylő munkával” – mondta.

A háromnapos programsorozat szombati napján látogatott el csoportunk a rendezvényre, amelyen hazai és külföldi alkotók foltvarrott alkotásait tekinthettük meg. Az Agóra Művelődési Központ minden terme és folyosója megtelt csodálatos faliképpel, terítővel, ágytakaróval, táskával egyéb textil használati és dísztárggyal. A vásártéren textil és patchwork eszközök árusai kínálták termékeiket, amelyek közül ki-ki pénztárcájához mérten válogathatott. Két neves varrógép forgalmazó is kínálta varróeszközeit. A program keretében volt tombolasorsolás és a korábban meghirdetett verseny pályamunkáinak eredményhirdetésére is várták az érdeklődőket.

A nap folyamán foltvarrós ismerősökkel találkoztunk, megcsodáltuk egymás újonnan varrt munkáit, és megbeszéltük az újabb ötleteinket.

A kirándulást Molnár Áron polgármester támogatta a polgármesteri alapból. Ezúton is köszönjük a támogatást! Köszönjük a két lelkes sofőr, Antal János és Berény András segítségét is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

2022. november 23. | Napjaink Bővebben

×