× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Országos Foltvarró Fesztiválon az Algyői Foltvarrók Köre

|
2022. november 08. | Kultúra

Szeptember 10-én a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválon Veszprémben járt az Algyői Foltvarrók Köre.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, a foltvarrás asszonyi mesterség, eredete a múlt ködébe vész.

„A foltmozaik története régre, valószínűleg a szövés feltalálásnak idejére nyúlik vissza. Ezt a különleges eljárást talán a szükség hívta életre. Az első foltvarró asszonyok takarójukat még kézi varrással készítették aprólékos, nagy odafigyelést igénylő munkával” – mondta.

A háromnapos programsorozat szombati napján látogatott el csoportunk a rendezvényre, amelyen hazai és külföldi alkotók foltvarrott alkotásait tekinthettük meg. Az Agóra Művelődési Központ minden terme és folyosója megtelt csodálatos faliképpel, terítővel, ágytakaróval, táskával egyéb textil használati és dísztárggyal. A vásártéren textil és patchwork eszközök árusai kínálták termékeiket, amelyek közül ki-ki pénztárcájához mérten válogathatott. Két neves varrógép forgalmazó is kínálta varróeszközeit. A program keretében volt tombolasorsolás és a korábban meghirdetett verseny pályamunkáinak eredményhirdetésére is várták az érdeklődőket.

A nap folyamán foltvarrós ismerősökkel találkoztunk, megcsodáltuk egymás újonnan varrt munkáit, és megbeszéltük az újabb ötleteinket.

A kirándulást Molnár Áron polgármester támogatta a polgármesteri alapból. Ezúton is köszönjük a támogatást! Köszönjük a két lelkes sofőr, Antal János és Berény András segítségét is.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×