× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Népszerű volt a pályázat – díjazták a legjobbakat

|
2024. február 20. | Kultúra

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

Az Amikor a toll kibicsaklik címmel az volt a célunk, hogy egy kis vidámságot csempésszünk be a mai, mindennapi életünkbe. Olyan családi, baráti, közösségi történeteket vártunk, amelynek olvasása közben, után jókedvünkben kicsordul a könnyünk, az alkotónak pedig írás, rajzolás közben kibicsaklik a tolla.

A pályázatra az ország minden részéből érkezett alkotás, sőt a határainkon túl élő magyarok is írtak, így Angliából, Hollandiából, Szerbiából, Szlovákiából, Romániából – összesen 122 pályázó 173 művel jelentkezett.

Az irodalmi szakmai zsűri tagjai Bakos András, Haranghy Géza, Újszászi Ilona voltak, a grafikai alkotásokat Haranghy Anka grafikus bírálta el.

Nagyon megható volt olvasni SNI-ű diákok írásait (12 fiatal), és autista felnőttek (6 alkotó) rajzait látni!

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Molnár Áron polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Ménesi Lajosné, a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre vezetője mutatta be az egyesület és a Tollforgatók tevékenységét.

Bakos András és Haranghy Anka értékelte az alkotásokat. Hangsúlyozták, hogy nagyon nehéz volt a sok jó, azonos pontszámú pályázatokat értékelni.

A végeredmény:

irodalom kategóriában

  1. helyezett lett B. Hargitai Margaréta (Szekszárd): Nyomot hagyni című írása.
  2. helyezett Makkai Balázs (Komló): Bunkócska című katonaélménye
  3. helyezett Rengei Tímea (Szeged): Kis hal című vidám története.

A grafikáknál nem állapított meg helyezést a zsűri, 5 alkotónak adományozott elismerő oklevelet és ajándékutalványt. Ezek: Bartók Andrásné (Leányfalu), Séra Katalin (Kunszentmárton), Szegvári Bori (Budapest), Turcsány Edina (Budapest) és az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása gondozottjai és mentoraik.

Ménesi Lajosné 

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×