× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nagymamák tanítják az unokákat horgolni

|
2015. február 28. | Kultúra
Kézimunkáznak, és egymástól tanulnak trükköket, új módszereket. Az algyői Alkotóházban nagymamák és unokák lelik örömüket az alkotásban és az adakozásban.

Csipkekiállítást rendeztek az Alkotóházban az algyői asszonyok otthonát díszítő horgolt terítőkből, ablakdíszekből, szekrénycsíkokból. – Az alkotóházbeli szépségek láttán határoztuk el Gondáné Julikával és Szujó Ildikóval, hogy megtanítjuk egymást horgolni és kötni – emlékszik a két évvel ezelőtti fogadalomra Tóth Árpádné Marika. A Fürge Ujjak Kör naplóját lapozgatva együtt idézik az elmúlt napok és hónapok történeteit.

Marika mutatta meg a többieknek, miként horgoljanak babacipőt. Testvérének, Tóthné Katikának a kék legszebb árnyalataiból kötött sálja a többieket is alkotásra ihlette. Katikát sokszor elkíséri 8 éves unokája, Márti is. Számára mese, amikor arról hall, hogy recehorgolásos függönnyel, szekrénycsíkokkal díszítették otthonukat az algyői asszonyok. Azt pedig az újrahasznosítás praktikus példájának látja ő is, ahogy a rossz nejlonharisnyákat fonállá szabdalja, összevarrja, majd gombolyítja, végül tartós lábtörlővé horgolja Fróna Mihályné.

Itt az első gobelinképem. Julikától tanultam – mutatja büszkén a félkész kézimunkát Bartókné Dékány Mária. – Recepteket cserélünk, mindennapi dolgokról beszélgetünk, de politikáról soha – mondja mosolyogva, miközben szaporán öltöget.

Fontosnak maradni – ez kihívásnak számít a szépkort elérők számára. – Rákos gyerekeknek készítettünk sapkákat – kezdi sorolni Gercsó Lászlóné. – Az idősek otthona lakóinak horgoltunk adományfonálból szivárványszínű barátságtakarókat – folytatja Bakó Ferencné. Az iskolában önkéntesként megtartott gyakorlati órákon pedig olyan, a háztartásban mindennaposnak számító „technikákat" mutatnak meg, mint a gomb felvarrása vagy a szegőöltés. És a gyerekek örülnek, amikor tanár lesz a nagyi.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×