× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Minden van az algyői látványraktárban

|
2020. október 19. | Kultúra

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

Az átadóval egy időben volt az Algyői Helyi Értékek Napja is. Kiállítást rendeztek, valamint meg lehetett nézni és kóstolni a helyi termelők, kézművesek termékeit. Volt például gyógytea, bor és süteménykóstoló.

A látványraktár átadóján Molnár Áron, a település polgármestere elmondta, hogy a tájházban eddig is volt tematikus kiállítás, de ez nem tudott befogadni minden olyan tárgyat, amik köthetők a településhez. Ezt pótolja most a Látványraktár, amit egyébként a helyiek is szinte kértek, mert sokszor kérdezgették, mi lett azoknak a tárgyaknak a sorsa, amiket odaajándékoztak a tájháznak.

Tehát a Látványraktárban azok a dolgok foglalnak helyet, amiket a település lakói ajánlottak fel. A polgármester szerint sok tárgyat restauráltak, de vannak olyanok, amik úgy láthatók, ahogyan megkapták. A kiállítást egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kubinyi Ágoston Programja támogatásával sikerült megvalósítaniuk az algyői tájház munkatársainak.

forrás: www.delmagyar.hu (S.Z.)


Kapcsolódó galéria: Minden van az algyői látványraktárban (6 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×